Paras päkki on sixpäkki, vatsalihastreeni

Treenaus | torstai 27. maaliskuuta 2014

Meikäläinen sai vihdoinkin itsensä raahattua tuonne Cross Trainig -keskus Polteelle tällä viikolla ja sain otettua demokuvat tästä kauan hehkuttamastani vatsalihastreenistä. Nyt onkin tarjolla kaikille kiinnostuneille se viime kirjoituksessani mainostama keskivartalotreeni. 

Ensinnäkin: tämä on ehdottomasti tehokkain vatsalihastreeni, minkä tiedän. Itsellä on testattu (ja parilla muullakin) ja voin sanoa, että todella hyvin toimii ja vatsalihakset kyllä saavat muotoa ja näkyvyyttä.
 
Kuten kaikissa hyvissä propagandamainoksissa, tässäkin on before ja after kuvia. Niistä tosin sen verran, että kuvat on otettu Amerikan reissultani, missä treenasin paljon ja söin hyvin, joten lisäpotkua tuli muistakin harjoituksista ja olosuhteista. Voin silti huolettomin mielin sanoa, että tuo oma päkkini ei ole koskaan näyttänyt niin hyvältä, mitä se näytti tuolloin ja rasvaa ei kyllä juurikaan niiden palikoiden, joita myös vatsalihaksiksi kutsutaan, päällä ollut.
Yksi varoituksen sana etenkin kaikille aikuisten oikeasti urheileville: itse tein tämän ohjelman noin kerran viikossa kokonaan läpi ja joinain päivinä tuli liike pari johonkin treenin päälle. Tuo treeni on tehokas, mutta omalla kohdallani (ja kuulin, että yhdellä toisellakin urheilijalla) harjoitus veti lonkankoukistajat jumiin. Jos treenaat pelkästään peilille ja ns ”tehoilla” ei niin väliä ole, niin ei sitten huolta. Jos kuitenkin jonkin sortin oikeaa kisasuoritustakin täytyy tehdä, niin suosittelen pitämään lonkankoukistajat venyttelyllä sekä hieronnoilla auki. 
Edistyminen reilussa kuukaudessa
Nyt siis itse harjoitukseen:
 
1-3 kertaa koko setti
 
90 sekuntia jalat maassa kädet reisiä pitkin polviin ja reiden puoleen väliin
30 sec palautus
90 sekuntia jalat ilmassa kädet varpaisiin rutistuksia
30 sec palautus
60 sekuntia linkkuveitsiä: selältään jalat suorina ylös kädet varpaisiin
30 sec palautus
30 sekuntia + 30 sekuntia staattinen kylkipito lantio liikkuu jatkuvasti ylös alas
30 sec palautus
90 sekuntia kyynärpää vastakkaiseen polveen jalat polkee koko ajan ilmassa
30 sec palautus
8 kpl selällään jalat hitaasti koko ajan suorina ylhäältä alas. Jalat ei koske alhaalla lattiaan ja jalat hitaasti takasin ylös

Kädet liikkuu polvesta reiden keskiosaan, lliiku koko ajan

Sormet yrittää mennä varpaiden rinnalle, jalat ilmassa koko ajan
Selältään linkkareita, jossain kohtaa ei enää jaksa nostaa kunnolla oikeastaan mitään. Se on ok, kunhan vähän edes nostaa ylävartaloa ja jalkoja ja rutistaa niitä vatsoja
Ok aika useinkin tuntuu tuolta.

Suosittelen ottamaan kaverin/ärhäkkää musiikkia mukaan tai vaihtoehtoisesti hc motivaatiolausein täytetyn harjoituspaikan.

Staattisia lantion nostoja kyljellään. Lantio liikkuu ylös ja alas. Lennosta vaihto toiselle puolelle
Kyynärpää hakee poleva ja jalat polkevat koko ajan ilmassa
Siinähän se. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jos et paljoa vatsalihaksia tee, niin ensimmäisillä kerroilla kannattaa aloittaa yhdellä sarjalla ja siitä nostaa määriä. Itse tein tuota muistaakseni kahden tai kolmen sarjoina, kun tein. 
 
Suosittelen kokeilemaan! Tuosta on itse asiassa vielä pahempikin versio, mutta en muista miten se menee ja nuo tulokset tulivat juuri tällä versiolla, niin laitoin sen sitten sellaisenaan. Voi olla, että joskus tulee se pahempikin versio tuosta tänne, mutta nyt mennään tällä!

Nyt aika mieletön juttu, nimittäin tästä treenistä on yhteistyökumppanini Training Appsin kanssa tehty mobiilisovellus!

 
 
Muokkasin tuota harjoitusta sen verran, että siitä tulee 6 viikon rutistus, missä harjoituskertoja tulee 3 kertaa viikossa. Treenin vaikeusaste nousee koko ajan ja viimeisellä viikolla se on vaikeimmillaan ja itse asiassa se on tässä blogissakin julkaisemastani versiosta vielä asteen vaikeampi. Siispä jos se tuntuu helpolta, niin tässä olisi siihen vielä vähän lisää annettavaa. 

Appsissa on mukana jokaisesta liikkeestä video-ohjeistus sekä vielä kirjoitetut neuvot. Yksi loistava ominaisuus on se, että appsi laskee itse aikaa ja huutaa, kun on aika jatkaa tekemistä tai aloittaa palautus. Ei siis tarvitse itse sekuntikellon kanssa leikkiä. Muutenkin tämä on kyllä huomattavasti tekijäystävällisempi harjoitus, etenkin jos pohjat eivät ole missään huippu-urheilijan tasossa, koska harjoitus kovenee portaittain. Toisaalta, jos joku päivä tuntuu siltä, että tänään kulkee loistavasti, niin osassa liikkeistä on haastavampi versio saatavilla, mitkä voi valita niiden helpotettujen sijaan.
 
Tämä appsi maksaa HURJAT 2,69€ ja laatutakuu on taattu by yours truly. Meikäläinen saa pätkän tämän appsin tuloista itselleen eli tästä seuraa hyvää muutakin, kuin se oma päkin kaunistuminen! 

 

Sovellus on ladattavissa Androidille ja sen voi ladata täältä sekä iPhonelle appsin voi ladata täältä.

Tweet

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Kuntopallotreeni

ma 4.12.2017

Nyt tulee pitkästä aikaa tänne bloginpuolelle ihan rehdisti… Lue koko kirjoitus

Työ tulosten takana

to 15.6.2017

Yksi suurimmista tavoitteistani täällä blogissa on tuoda… Lue koko kirjoitus

Treenivinkkejä

ma 8.5.2017

Meikäläinen aloitti tuolla Instagramin ja muun somen puolella… Lue koko kirjoitus