Koulua, treeniä, ruokaa ja unta

Arki | sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Arki on iskenyt ja kovaa. Kuten otsikosta saattaakin huomata, koostuvat meikäläisen päivät nykyään koulusta, treeneistä, syömisestä ja nukkumisesta. Tosin sellainen ikävä ilmiö on nostanut päätään, että päivät ovat noin 4 tuntia liian lyhyitä. Katsoin tuossa kalenteriani ensi viikon kohdalta ja melkoisen hurjalta se taas näytti. Mutta tämä oli kyllä tiedossa, että helppoa nämä hommat eivät ole. Seuraavat 6 kuukautta mennään saksalaisella aikataulutuksella ja kurilla. Jos hätä tulee, niin otetaan oppia japanilaisista; rupean nukkumaan bussissa päiväunia.
 
Kaikkea mielenkiintoista on myös kerennyt tapahtumaan. Aloitetaan mielenkiintoisimmista. Meikäläisellä oli eilen kuvaukset! Olin Ratinassa kuvattavana Bodaus-lehteen. Ja jos kaikki tutut viitsisivät sen naurun lomassa jatkaa lukemistaan, niin voisin selittää sen, että tuo nimi ”Bodaus-lehti” on hieman hämäävä. Sain sähköpostia, jossa minulle sanottiin, että minusta tahdottaisiin tehdä juttu lehteen. Ensimmäinen reaktioni oli, että ovatkohan nämä ihmiset nähneet meikäläistä? Itse koen sopivani tuollaiseen lehteen suurin piirtein yhtä hyvin kuin hius sopii makkarakeittoon: Ikävä löydös, mutta näitäkin sattuu. Kuitenkin pian minulle selvennettiin, että nimi on hieman hämäävä. Lehti käsittelee kaikkea urheilua, treenaamista, ruokavaliota yms. ja siinä on ollut juttuja myös yleisurheilijoista. Joten vietin siis osan eilisestä päivästäni kameran edessä poukkoillen. Samalla otettiin kuvia Sportsnutritionille mahdollista mainoskäyttöä varten. Näin kuvat eilen ja vaikka itse sanonkin, niin ihan onnistuneita olivat! En näyttänyt yhtään aivoinfarktipotilaalta. Nailed it! Laitan kuvia sitten tännekin jossain vaiheessa näytille.
 
Muihin mukaviin uutisiin. Nonamelle on tullut ensi kauden urheilupuvut! Itse olin kärppänä paikalla ja mukaan jäi parikin kappaletta urheiluasuja. Toiset olivat sinivalkoiset ja toiset tällaiset: 
 
 
Tykkään!
Treenit ovat lähteneet mukavasti käyntiin. Penikoiden kanssa on hieman ollut ongelmia, mutta repimällä nekin on saatu siedettävään kuntoon. Lisäksi Elmukelmu ja Voltaren ovat toimiva yhdistelmä.  Etenkin kun niihin nukkuessakin tottuu. Nukkumisesta puheen ollen on kyllä mainittava myös se, että tuo uni on melkoisen onnistuneesti meikäläistä välttänyt. Vaikka iltaisin väsyttää, niin silti siellä sängyssä tulee pyörittyä parhaimmillaan se parikin tuntia, ennen kuin nukahdan. Alkaa jo näkymään jokapäiväisessä elämässä tuo unen puute. Yhtenä todisteena ovat useammatkin mustelmat jaloissa ja lantion seudulla, jotka ovat seurausta pöytien reunoihin törmäilyistä. Vinkkejä otetaan vastaan! Kalsarikännit tai lääkkeet eivät ole vaihtoehtoina.
 
Tuohon gluteenittomaan ruokavalioonkin olen jo enemmän tai vähemmän tottunut.  Enää käy vain noin kerran viikossa vahinkoja, että syön jotain ruokaa ja huomaan puolessa välissä/jälkeen, että se on sisältänyt vehnää. Tavoite on, että ensi vuonna se vähenee siihen yhteen kertaan kuussa. Tuo hiilarien saanti on kyllä hieman mietityttänyt. Pääasiassa se, että saanko niitä tarpeeksi. En viitsi ottaa sitä riskiä, että menisin jatkuvalla säästöliekillä, niin päätin ottaa tuohon karkkikauppaani yhteyttä ja tilasin sieltä tällaisen:
Lisäilen palkkareihin hieman tätä ja joskus, jos tiedän saaneeni liian vähän kaloreita, niin teen juoman itselleni. Onnekseni itselläni kulutus on välillä 3000 – 4000 kaloria, joten ruokaa ja niitä kaloreita saa kyllä ihan tosissaan syödä. Lisäksi sain vinkkinä, että suuri osa B-vitamiinista tulee vehnästä, joten nyt myös otetaan tuplana purkista sitä.
 
Tässä välissä pakollinen reklamointi säästä! Lumi on sinänsä ihan mukava juttu. On ainakin pehmeämpi juosta asfaltilla kun on lumikerros pehmustamassa verrattuna pelkkään asfalttiin. Mutta tästä huolimatta suhteellisen nopeasti on heittänyt volttia kyllä nämä ilmat! Vertailuna ohessa oleva kuvasarja. Kuvat otettu viikon välillä.
 
Onnekseni tämä plikka lähtee reilun pari viikon päästä Kanarialle treenaamaan kahdeksi viikoksi. Ei tarvitse enää juosta ojissa liukastumisen pelon takia.
 
Loppu kaneetteina hieman palautetta. Koska Suomen urheiluliitto ei ilmeisesti mielestään ole tarpeeksi paljoa vielä per***llyt toimintansa kanssa päättivät he, että varmasti on vielä joitain keinoja, joilla pystytään pilaamaan Suomen yleisurheilun tulevaisuutta. Viimeisimmästä yrityksestä palautetta heille on antanut ystäväni Jeanine Nygård, ohessa linkki hänen kirjoitukseensa. Kaikki, jotka kokevat toiminnan vääräksi tai tyhmäksi millään tavalla, niin nimeä listaan. Hienoa Sul!
 
Kiitos ja kumarrus.

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus