Suomen urheilun loppu, Sul.

Kolumni | lauantai 1. joulukuuta 2012

Ainakin Sul:in toiminnan perusteella voisi vetää johtopäätöksen, että Sul on lyhenne Suomen urheilun lopusta. Jos nyt yleisurheilun loppua ei tule, niin ainakin uskomattoman vaikeaksi asiat saadaan tehtyä. Vihaako Sul yleisurheilua? Viime aikoina nämä ajatukset ovat nousseet yhden jos toisenkin päähän aivan urheilijoista valmentajiin. Ensin saa ihmetellä urheilijoiden valintoja ryhmiin ja nyt sitten suu auki sai lukea valmentajien valinnoista.

Ainoa tuki, jota Suomen urheiluliitto nauttii on… niin no. Kyllä varmasti johtoporras toisiaan tukee. Liiton toiminta on jo kauan rakoillut ja pahasti. Hommaa tehdään aivan muista syistä kuin raukkaudesta urheiluun tai jos näin on, niin toiminta ja ajatukset eivät todellakaan kohtaa.
Eilen julkaistiin liiton valmentajien valinnat. Lista menee näin:

Pika- ja aitajuoksut 
Petteri Jouste, 100 m, 200 m, 4×100 m 
Antti Haapakoski, 100 m aj ja 110m aj
Kestävyysjuoksu 
Tommy Ekblom 
Rami Virlander
Hyppylajit 
Timo Kivinen, pituus ja kolmiloikka 
Steve Rippon, seiväs 
Juha Isolehto, korkeus
Heittolajit 
Lassi Korhonen, moukari 
Kimmo Kinnunen, keihäs 
Kari Ihalainen, keihäs 
Janne Alin, kuula 
Anssi Mäkinen, kiekko
Moniottelut 
Mika Vakkuri, 10-ottelu 
Tiia Hautala, 7-ottelu
Kilpakävely 
Marko Kivimäki
Vammaisyleisurheilu 
Marko Hyytiäinen
Kuten huomata saattaa, listalta puuttuu täysin 400m ja 400m aitojen valmentaja. En tiedä onko sekin laji nyt sitten pudotettu olympialaisista vai eikö yksinkertaisesti Petra Stenman tehnyt tarpeeksi hyvää työtä. Kieltämättä melko surkeastihan naisten 400m ja 400m aitojen juoksijoilla viime vuosina meni. Naisten 400m aidoissa oli paras Top 10 keskiarvo kautta aikojen ja 400m keskiarvo oli paras moneen vuoteen. Kehitys oli aivan uskomatonta molemmissa lajeissa ja tällaisia tuloksia saatiin aikaan kolmessa vuodessa. Tai ehkä tuonne listaan ei yksinkertaisesti useampaa naista vain haluta, yksi on enemmän kuin tarpeeksi.
Petra Stenman nauttii urheilijoidensa 100% tukea. Hän on todellakin tehnyt työnsä enemmän kuin hyvin. Jokaiselle urheilijalle on aikaa riittänyt, ylimääräisiä omia leirejä on järjestetty ja ryhmähenkeä nostatettu toden teolla. Ulkomaanleirit on pyritty järjestämään niin, että mahdollisimman suuri porukka pääsee samaan aikaan, jotta voidaan ryhmänä tehdä hommia. Paniikkipuheluita on aina hänelle voinut soittaa ja hän todellakin ymmärtää tämän homman, koska hänellä sattuu olemaan hallussa naisten 400m aitojen toiseksi kovin tulos. Tämä ei näemmä riitä.
Varmasti siellä johtoportaassa on jokin loistava selitys tähän, miksi yksi lajiryhmä jäi ilman valmentajaa ja tämä lajiryhmä sattui olemaan sellainen, joka kehittyi eniten viime vuonna. Vai meneekö tämäkin sinne ”Naamavärkki ei riitä” -sarjaan, jota sovelletaan jo urheilijoiden valinnoissa. 
Sul on menettänyt toiminnallaan jo aika päiviä sitten suurimman osan urheilijoista tuen. Kuinka paljon syvemmälle tästä vielä voidaan mennä?

Avainsanat:

Uudempi

Saatat myös pitää

Viimeisiä viedään, kausi…

ma 16.12.2019

Ilmoitusluontoista asiaa aika moneltakin kannalta. Aloitetaan siitä… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus

Vihdoinkin ammattiurheilija

to 14.2.2019

Postaus tehty yhteistyössä Stadiumin kanssa. Voi kuulkaas! Hyvinkin… Lue koko kirjoitus