Juuri näin Eliittikisat!

Kolumni | tiistai 9. huhtikuuta 2013

Otsikosta voi jo ehkä päätellä, että hieman sappi kiehuu tässä kirjoitellessa. Lueskelin tuossa eilen sattumalta Eliittikisojen sivuja ja selailin lajit läpi. Noh omaksi, ja monien muidenkin yleisurheilijoiden ”iloksi”, lajivalikoimat näyttävät tältä:

Tampere on pieni valopilkku tässäkin asiassa, hyvä Tampere!

Mutta kuten kuvista näkyy, niin hieman hiljaista on 400m ja 400m aitojen juoksijoille.

Onhan se totta, surkea tasohan molemmissa lajeissa on. Ei kun hetkinen, eikös meillä ole se Räsäsen plikka, joka jäi hallissa 2 sadasosaa MM-rajasta. Noh onhan tuo 2 sadasosaa etenkin 400m matkalla jo niin hirmuinen aika, että tuskin tyttö sitä juoksee. Menkööt kisaamaan kyläkisoihin tai ulkomaille, ei kukaan suomalainen varmasti MM-kisoihin oikeuttavaa juoksua tahdokaan nähdä. Niin ja miehissä taisi se Wendeliinin poika olla, joka taisi Helsingin EM-kisoissa pyörähtää… En nyt sitten muista.

Mites sitten ne 400m aidat? Joo kyllä sielläkin melko huonosti menee. Eihän se ryhmänä kova voi olla, kun ei edes omaa maajoukkuevalmentajaa ole saanut, sama juttu kuin sileän 400m juoksijoilla.

Mutta eikös siellä se yksi Millardin plikka juossut Helsingin EM-kisoissa? Pari muuta tyttöä taisivat Kalevan kisoissa juosta alle sekunnin päähän EM-rajasta. Noh samapa se, onhan se Millard sentään sekunnin päässä MM-rajasta ja ne kaksi muutakin reilun 1.5 sekunnin päässä. Aivan turhaa, ei sellaisia urheilijoita kisoihin haluta. Niin ja joku Mörö taisi aidoissa myös olla siellä miesten puolella… ja olikos joku Heikkiläkin? No ulkomaille kaikki vaan kisoihin! Kyllä niillä rahaa riittää reissata pitkin Eurooppaa. Muutenkin yleisurheilijat ajelevat Bemareillaan ja Audeillaan, menkööt vaikka Saksaan. Saavat samalla uuden A-Mersun haettua itselleen.

Koko yhtälöä ei kyllä auta se, että huhujen mukaan myös kansallisten kisojen määrää vähennetään, jotta jäljelle jäävien kisojen profiili nousisi. Kyllä tässä kelpaa yleisurheilijan olla!

Toivoa saa, että nuo ovat vain alustavat kilpailulajit ja lisää tulee lähempänä kesää. Lisäksi yksisarviset ovat olemassa, Kreikka maksaa velkansa korkoineen ensi vuonna takaisin ja Berlusconi loikkaa Venäjälle Putinin alaiseksi.

Tiivistäen, kyllä tänä vuonna meitä 400m ja 400m aitureita hemmotellaan kaikilta suunnilta.

P. S Nyt todellakin Toivon, että olen rajusti väärässä ja joku tulee informoimaan, että kaikki Eliittikisajärjestäjät ovat huomanneet unohtaneensa lisätä 400m ja 400m aidat (Tampere pienenä poikkeuksena) lajivalikoimaansa ja tämä virhe korjataan ASAP.

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus