Uusi tapa tukea suomalaisia urheilijoita: Kiririnki

Arki | torstai 18. huhtikuuta 2013

Kuten jokainen vähääkään urheilua seuraavaa tietää, yksi suuri ongelma urheilijoilla on rahoituksen puute. Viimeistään tänä vuonna se on tullut jokaiselle harvinaisen selväksi. Halua, motivaatiota ja paloa löytyy, mutta liian monella urheilijalla ura loppuu rahan loputtua ja ikävä kyllä tämä tapahtuu usein aivan liian aikaisessa vaiheessa. He jotka jatkavat, yrittävät repiä selkänahastaan viimeisetkin pennit, jotta hommia voisi tehdä edes sinne päin. Rahoituksen hankkimisen tavat ovat olleet melko suppeita. Oikeastaan ainoana vaihtoehtona on yritysten hankinta sponsoreiksi, tai oikeastaan näin se oli ainakin ennen tätä viikkoa.

Kaksi kaverusta nimeltään Ville ja Arto päättivät Lontoon olympialaisten aikaan, että asialle on tehtävä jotain. On saatava jokin keino, jolla urheilijoita voi rahoittaa helpolla tavalla kuka tahansa; yksittäiset ihmiset sekä yritykset. Ihmiset, joille urheilu on lähellä sydäntä, voisivat suoraan rahoittaa urheilijoita haluamallaan summalla. Siitä ajatuksesta on nyt reilu puoli vuotta ja sen ansiosta syntyi Kiririnki.Kiririnki on yhteisörahoituspalvelu, jossa kuka tahansa voi rahoittaa urheilijoita. Palvelussa on 6 urheilijaa kerrallaan, joilla on erilaisia vastikkeita, joita ihmiset sekä yritykset voivat ostaa. Vastikkeet vaihtelevat fanikorteista, vaatteisiin sekä treeniohjelmiin ja yrityspaketteihin.  Urheilijat asettavat tavoitteen rahan keräykselle ja perustelevat mihin rahaa kerätään. Palvelu toimii kaikki tai ei mitään periaatteella; jos tavoitesummaa ei saavuteta, rahat palautetaan rahoittajille. Tosin tässä on pieni optio, halutessaan tukija voi kuitenkin rahoittaa urheilijaa tästä huolimatta, mutta me urheilijat emme missään vaiheessa tiedä, kuinka paljon rahaa on jäämässä ja kuinka paljon palautetaan kerätystä summasta.

Mistäs minä tästä tiedän? Ville luki viime kesällä mielipidekirjoitukseni ja alkoi seuraamaan blogiani. Hetken seuraamisen jälkeen hän laittoi Twitterissä minulle kyselyä, että kiinnostaisiko minua tulla tähän mukaan. Vastaus oli helppo: Todellakin!Tässä siis sitä ollaan! Yritän kerätä rahaa ensi syksylle, jotta pääsisin pidemmälle leirille Amerikkaan, mutta kuva kertoo tuhat sanaa ja video vieläkin enemmän, joten:
 
Jos tällä hetkellä kukkaron nyörit eivät yksinkertaisesti riitä rahoittamaan, meitä urheilijoita voi auttaa muillakin tavoilla. Kiriringillä ei juuri ole markkinointibudjettia, joten se on jokaisen urheilijan vastuulla mainostaa ja markkinoida omaa projektiaan. Siksipä olisi tärkeä saada tämä uusi palvelu tutuksi mahdollisimman monelle ja näin ollen voisimme yhdessä auttaa suomalaista urheilua sekä urheilijoita. 

Siispä pyydänkin: Saa ja pitää jakaa! 🙂

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Kampanjan viimeinen osa,…

su 9.6.2013

Viimeistä viedään. Kiririnki-keräystä on jäljellä 2 päivää… Lue koko kirjoitus

Kampanjaa Aku Hirviniemi ja…

ma 3.6.2013

Maaliviiva alkaa kampanjassa ja keräyksessä lähestymään kovaa… Lue koko kirjoitus

Minäkin tuen Noora Toivoa,…

ti 28.5.2013

Nyt tuleekin tiukalla tahdilla uutta kampanjamateriaalia ja jälleen… Lue koko kirjoitus