Ei rasvaton, mutta vähärasvainen kuitenkin!
Hyvinvointi | sunnuntai 7. heinäkuuta 2013
Nyt kävin PITKÄN tauon jälkeen taas Optimal Performancessa ravintovalmennuksessa ja siinä samalla Biosignaturemittauksessa. Sanottakoon, että jännitti hieman enemmänkin tuo käynti. Sinänsä odotin käyntiä kuin kuuta nousevaa, mutta toisaalta ei niinkään innostanut. Tiesin, että hommat eivät aivan kuin elokuvissa olleet sujuneet. Se hallikauden aikana mykoplasmaan syöty antibioottikuuri näkyi kyllä melko rajusti kropassa. Painoa tuli yli 2 kiloa lisää vieläpä todella vauhdikkaasti ja parhaimmillaan vaaka näytti lähemmäs 65kg. Kuurin jälkeen alkoikin armoton tappelu sen alas saamiseksi. Paino, ja siinä samalla rasvat, laskivat todella hitaasti. Tosin tähänkin tuli vielä lisää viivettä tuon toukokuun antibioottikuurin ansiosta. Voin sanoa, että aineenvaihdunta ei noista ainakaan tehostu. Onnekseni nyt on aineenvaihdunta alkanut pelittämään kuten pitääkin ja painon olen saanut sinne 61kg hujakoille. Radalla ei ainakaan lisäkilot siihen aikaan niitä kymmenyksiä tuo.
Tämä puolen vuoden pätkä on ollut kyllä todella opettavainen. Omalla kohdallani ruokailurytmi on kyllä yksi tärkein asia aineenvaihduntaa ajatellessa. Mitä enemmän ja useammin syön, sitä nopeammin rasva palaa. Useampaankin kertaan tämä on tullut todistettua. Siksipä pyrin olemaan erityisen tarkka ateriarytmien kanssa ja onnekseni omalla ruokavaliollani ja lajini ansiosta kaloreita on melkeinpä mahdoton saada liikaa. Toinen todella tärkeä asia on tuo gluteenittomuus. Olen kyllä huomannut, että gluteeni ei todellakaan minun mahalleni sovi. Näin jälkeenpäin on uskomatonta ajatella, että miten olen voinut edes elää syöden pastaa ja ruisleipää päivittäin. Gluteenittomuus on kyllä tullut pysyäkseen.
Nyt kuitenkin niihin mittaustuloksiin! Kuten sanoin, hieman pelotti. Olin aivan varma, että rasvaprosentti oli noussut viime kerrasta. Kyllä sen verran ongelmia oli ollut tuon painon, sairastelun ja muutenkin peilikuvan kanssa. Harvoin olen ollut näin onnellinen väärässä olemisesta! Muutamaa kohtaa lukuun ottamatta rasva oli edelleen vähentynyt ja kokonaislukemat ovat siellä 14-15% paikkeilla J
Voin sanoa, että olin todella helpottunut. Tosin omat ongelma-alueeni ovat edelleen reidet, takapuoli sekä lantion seutu, mutta reisiä lukuun ottamatta niistä ”jenkkakahvoista” sekä alavatsasta oli rasvaa lähtenyt edelliseen kertaan verrattuna.
![]() |
Kuva otettu 3 viikkoa sitten |
![]() |
3 viikkoa sitten |
![]() |
Tällä viikolla |
Olen kyllä tyytyväinen tästä. Vaikka odotukset olivat viime kerran jälkeen melko kovat ja tavoitteet olivat alempana, niin tämä väliaika oli sen verran ongelmia täynnä, että tuo 14-15% kyllä kelpaa itselleni mainiosti.
Tytin luona on kyllä ihana käydä. Sieltä tulee aina sellainen tietopaketti, että oksat pois. Edelleen on viilailtavaa tuolla ruokapuolella. Yhtenä mysteerinä on tämä jatkuva sairastelu. Itseltäni ideat alkavat olemaan jo melko vähissä. Ehkä meikäläinen on vain vanha ja raihnainen yksilö? Kävin tuossa pari viikkoa sitten verikokeissa ja vuoden aikana nenä on tähystetty ja magneeteissa sekä röntgenissä vierailtu. Kaikkialla soi sama laulu: normaalia, normaalia ja normaalia. Tytti tenttasi ruokavaliostani ja oikeastaan kaikesta, mitä suuhuni pistän. Itse olen kokenut, että olen tsempannut hyvin tuon vihreän syömisen kanssa. Tytti oli eri mieltä. Kasviksia, marjoja ja hedelmiä tulee edelleen liian vähän, etenkin kun puhutaan kilpaurheilijasta. Nyt siis alkaa todellakin kunnon tsemppi sen suhteen. Tytti myös sanoi, että allekirjoittaneen maha on todella herkkä, asia joka on kyllä melko selväksi tullut myös itselleni. Täysjyväriisit eivät ehkä ihan parhaita mahdollisia ole, joten ne vaihdetaan valkoiseen riisiin. Myös oma kokeiluni pellavansiementen kanssa saa jäädä unholaan. Olen muutaman kerran ottanut suoraan pussista lusikalla siemeniä ajatuksella, että ainakin saan kuituja sitten tarpeeksi. Viime kerran jälkeen vatsalaukussa alkoivat viikon pituiset bileet, jotka huipentuivat aina siihen, että tein kuolemaa joko vessassa tai olohuoneen lattialla. Ei naurattanut.
Pari muutakin huomiota tuli:
· – Lisäravinteet, joita olen tähän asti napsinut, läpäisivät kaikki Tytin tarkan tutkan, joten niiden syönti jatkuu.
![]() |
Tämä oli niin hyvän oloista, että menee kuulemma Tytilläkin testiin. Saa täältä
– C-vitamiinin määrää on lisättävä ja c-vitamiinin tulisi olla mielellään bufferoitua, joka on vatsalle ystävällisempää. Lisäksi c-vitamiinit mielellään treenin perään.
– Magnesiumin syönti siirretään iltaan ja treenin perään. Treenin jälkeen se imeytyy paremmin ja magnesiumilla on rauhoittava vaikutus, joten illalla otettuna se auttaa rentoutumaan.
|
Siinähän noita taas onkin. Koko ajan tässä kyllä oppii uutta siitä, mikä sopii kropalle ja mikä ei. Onneksi suunta on edelleen oikea ja vaikka tämä vuosi onkin hieman ongelmallinen ollut, on sekin parempaan päin. Nyt tsemppaan entistä enemmän noiden ruokapuolen ongelmakohtien kanssa ja sitten saakin taas innolla odotella seuraavaa mittauskertaa!
Avainsanat: gluteeniton ruokavalio, lisäravinteet, rasvanpoltto, sairastelu, yhteistyö
Uudempi
← Tampereen EM-kisatVanhempi
Gluteeniton herkkupäivä →Saatat myös pitää
Syötkö liikaa proteiinia?
to 5.9.2019
Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitusKulutus treenipäivä vs…
su 12.5.2019
En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitusTerveellinen välipala…
ma 22.4.2019
Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus
Moikka! Mua kiinnostais sun voimatasot… Haluaisitko kertoa täällä esim. mikä on rv enkka tai penkki jne.? Näyttäisit olevan kuitenkin hyvässä kunnossa ja kiinnostaisi tietää mitä ne yleisurheilijat siellä puntilla nostelee!
Ps. Tätä blogia lukee mielellään! Jatka samaan malliin. 🙂
Mä en todellakaan ole sieltä vahvimmasta päästä kun puhutaan yleisurheilijoista 😛 Joten nää mun tulokset on enemmänkin alakanttiin kun verrataan muihin yleisurheilijoihin. Tiedän useemmankin plikan jotka vetää rinnalle sen +90kg ja painaa vähemmän kun minä. Oma rv enkka on 67.5kg. Sitä voi ihastella ihan videoltakin yhessä aikasemmassa kirjoituksessa http://nooratoivo.blogspot.fi/2013/05/angiina-ja-muuta-mataa.html. Penkistä meni viime vuoden syksyllä 60kg, sen jälkeen en oo maksimeja koittanut. Kyykystä on muistaakseni menny 130kg mutta siitäkin on yli puol vuotta. Kyykyssä tosin suositaan aika paljon 1-jalan kyykkyä koska mun selkä ei oikein tykkää normi kyykystä. Me tehdään hirmu harvoin puntilla maksimeja. Enemmänkin tehdään pitkää sarjaa ja lisätään siihen aina asteittain painoja. Toi RV:n enkka tais olla sen treenin 10 nosto, tuoreeltaan pitäis se 70kg meikänkin saada 🙂
Kiitos hyvästä blogista! Saitko jo verikokeiden tulokset? Paljonko oli b12?
Kiitos ja sain! Eivät sanoneet määriä, mutta kuulemma ihan normaali oli 😛 prkl!
Kuinka paljon syöt kasviksia ja muita päivässä ja paljonko sun sitten pitäisi lisätä syöntiä?
Syön 1-2 hedelmää päivässä ja vähän vaihdellen salaattia päivän aikana. Tomaattia ja purjoo aamulla munakkaan kanssa. Nyt oon alottanu ananaksen ja mustikoiden vetämisen välipalana ja niitä menee noin 2,5 desiä. Salaattia rupeen syömään jokasella päivällisellä ja lounaalla kunnon annoksen, marjoja ja ananasta yritän nykyään syödä päivittäin ja hedelmiä se 2 päivässä. Aattelin myös alottaa aamupalalla smoothien syömisen, koska aamulla en juuri syö mitään vihanneksia/hedelmiä. Mulla vaihtelee turhan paljon ton vihreen syöminen, mutta yleisesti se on alakanttiin etenkin jos en syö koulussa, koska oon todella laiska tekeen salaatteja kotona 😛
Mihin perustuu ohje ottaa C-vitamiinia treenin jälkeen? Siitähän on tutkimustietoa, että antioksidantteja (kuten C-vitamiinia) ei pitäisi ottaa heti harjoituksen jälkeen, koska se ehkäisee harjoitusvaikutusta. Harjoituksen aiheuttaman vapaat radikaalit ovat tärkeitä elimistön korjaamisen ja superkompensaation kannalta, ja jos ne vaimennetaan heti antioksidanteilla, niin myös vaikutus kunnon nousuun saattaa heikentyä.
Tytiltä tuli sellainen ohje (ja muualtakin olen itseasissa saman neuvon kuullut ennenkin). Itse en ole lisäravinteisiin niin syvällisesti tutustunut, että osaisin sanoa onko se ennen vai jälkeen parempi ottaa. Tästä samaisesta aiheesta käytiin keskustelua Facebookissa ja sieltä tuli tutkimustuloksia jotka osa tukivat tuota ottamista ja osa taas ei tukenut. Suoraan sanottuna sen jälkeen hieman hämmensi, koska tuli todella ristiriitaista tietoa joka suunnasta 😛