Tampereen EM-kisat

Arki | sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Siellähän nämä 4 päivää ovat melko hyvin menneetkin! Heille, jotka eivät tiedä, Tampereella pidettiin alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut ja luonnollisesti oma takapuoleni oli liimattu Ratinan penkeille aika lailla koko kisojen ajaksi. Näistä kisoista selvittiin tosin huomattavasti pienemmillä vammoilla kuin viime vuoden Helsingin EM-kisoista. Ääni on vastoin kaikkia odotuksia vielä tallella, buranaa ei tarvitse ottaa särkevien lihasten hoitoon ja päänsärkyä ei ole esiintynyt vielä kertaakaan. Omalta osaltani sotavammat jäivätkin tällä kertaa minimiin.
 
Eikä kisoihin tietenkään voinut ilman kannustuskylttejä mennä! Kylttien pitkä perinne, joka alkoi viime vuoden EM-kisoista, sai siis jatkoa myös näihin kisoihin.
Katsomossa löytyi pari sielunystävää ja pakkohan se sikakatsomo oli sitten porukalla perustaa! Voin sanoa, että ympärillä istuvaa porukkaa hieman hymyilytti. Tärkeintä on, että meteliä saatiin aikaan, kyltit näkyivät sekä naurattivat ja ennätyksiä tuli monilla suomalaisilla, joten mission accomplished.
 
Kisat olivat kyllä hienot ja todellakin kannatti käydä katsomassa! Vaikka jokunen lehti olikin mussuttanut, että katsojia ei mukamas ollut, mutta kyllä ainakin viimeisen tiedon mukaan tavoiteltu 25000 katsojan tavoite täyttyi. Toki jos katsomoon mahtuu se useampi kymmenen tuhatta, niin joidenkin mielestä kokonaisuus on tyhjä, kun paikalla on ”vain” 9000 katsojaa.
 
Itse kyllä tykkäsin, tunnelma oli todella hyvä ja katsomosta lähti myös sen oman porukan ulkopuoleltakin ihan kiitettävästi ääntä. Toinen mielettömän hieno huomio tuli myös tehtyä kisojen aikana: jokaista urheilijaa kannustettiin. 10000m kisassa viimeinen urheilija tuli maaliin 300m toiseksi viimeisen takana ja tämä sai ihan yhtä kovat kannustukset kuin ykköseksi tullutkin. Noin pitääkin toimia!
 
Tuli itsekin testattua kisoja, kun kävin kirmaamassa keskiviikkona testikisoissa 400m aidat itsekseni. Eihän se ihan kuin elokuvissa mennyt, jokaiselta kantilta katsottuna, mutta sain itse ainakin hyvän treenin jos ei muuta ja kisajärjestäjille huono kenraali ja hyvä kisa piti kyllä hyvin paikkansa.
 
Tuli kyllä taas sen verran fiilisteltyä tuolla katsomossa, että jo muutenkin mielettömän korkealla oleva motivaatio nousi vielä hieman korkeammalle. Piti melkein penkistä pitää kiinni, ettei itse kirmannut kentälle juoksemaan kisojen aikana. Ensi vuonna sitten!
Seuraavan kerran pääsee revittelemään torstaina, kun on viimeiset 400m aidat ennen Kalevan kisoja ja Toivon mukaan tämä kulunut viikonloppu siivittelee meikäläisenkin ennätyslukemiin!

 

Avainsanat: , , ,

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus