Junk in my trunk, FOOD!

Ruoka | torstai 14. marraskuuta 2013

Nyt tulee vihdoinkin se kauan odotettu ruokakirjoitus. Ruokavalio täällä päässä ei ole muuttunut mitenkään radikaalisti, mutta muutamia, omasta mielestäni melko oleellisia, muutoksia olen kuitenkin tehnyt.
 
Ensinnäkin gluteenittoman ja terveellisen ruokavalion ylläpitäminen on itselläni ollut melko helppoa. Kaupoissa on aika selkeästi merkitty gluteenittomat tuotteet ja melkeinpä  kaikista kaupoista saa gluteenitonta leipää. Ruokavalion ylläpitämisen helppous toki johtuu siitä, että ostan ja valmistan itse omat ruokani. Heti kun mennään ulos syömään, homma vaikeutuu. Osa tietää hyvinkin, mitä gluteeni on ja osa ei ole koskaan kuullutkaan. Jos olen joutunut ostamaan valmisruokaa kaupasta, niin se on melkeinpä aina ollut sushia.
 
 
Niihin oleellisiin muutoksiin; olen vihdoinkin löytänyt ne paljon kuulutetut smoothiet. Ne kyllä vien ehdottomasti mukanani Suomeen! Tosin täytyy hankkia kunnon blenderi jostain. Täällä on tullut syötyä smoothieita aika paljon ja samalla marjojen ja hedelmien määrä ruokavaliossa on lisääntynyt.
 
 
Muutekin marjoja ja hedelmiä on tullut syötyä täällä aika paljon enemmän kuin Suomessa.
 
 
Juu myös yksi marenki eksyi kuvaan, Robin toi niitä meille jälkiruoaksi ja söin koko paketista noin 60% yksin. Aivan sama, ne maistuivat erinomaiselle!
 
Välipaloja tulee 1-2 päivässä ja ne ovat melko usein jotain tällaista.
 
 
Joskus marjakulhon korvaa smoothie ja joskus leivän tilalla on muroja. Luonnollisesti jokaisen treenin perään tulee se oma vakio palkkari Sportsnutritionilta.
 
Aamupala on melko usein pari leipää, kurkkua, kinkkua, tomaattia ja juustoa sekä paistettu kananmuna. Tosin sekin vähän vaihtelee aamuittain. Yksi asia tulee jokaisena aamuna otettua.
 
 
Niin ja tosiaan kananmunat ovat täällä tulleet takaisin ruokavalioon. En huomannut niiden pois jättämisessä mitään eroa, mutta nyt en ihan sitä 3-5 kananmunaa päivässä syö. Kirjoitan noista yliherkkyys jutuista vielä lisää, koska pari ruoka-ainetta eivät kyllä enää sovi.
 
Päivällisellä on 90% ajasta kvinoaa, salaattia ja kanaa, mutta ainakin kerran viikossa syön myös punaista lihaa. Salaatissa on täällä päässä aina ollut pinaattia, koska rauta tablettina ja oma maha, eivät mitenkään loistavasti pelaa yhteen.
 
Viimeinen ateria
 
 
Niin ja ne herkuttelut? No jotain pientä aina silloin tällöin….
Niin ja tätä kyllä tulee aina väliin juotua. Don’t judge me!
 
Enpä ole juuri stressannut syömisestä, koska täällä jatkuu edelleen teema, että mitä enemmän syön, sitä kireämpään kuntoon kroppa tuntuu menevän. Enemmän se tarpeeksi syöminen on se ongelma, mutta siinäkin olen jo paljon parempaan suuntaan päässyt.
 
Olisiko täällä sitten helppoa lihoa? Nooh jokainen voi vetää omat johtopäätökset sen asian suhteen. Sanotaanko kuitenkin, että jos itsehillintä on siellä heikommassa päässä, niin täällä voi tulla ongelmia.
 

 

Avainsanat: , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus