Alaston totuus

Kolumni | maanantai 16. joulukuuta 2013

Osa onkin saattanut jo huomata, että allekirjoittanut ylitti viime lauantaina jälleen kerran uutiskynnyksen…. Ei tässä pidä pokka edes kirjoittaessa tätä omaa tekstiä. Tuon koko Suomea vavisuttaneen uutisen pääset lukemaan täältä
 
Mietin tuolla Twitterinkin puolella (mikä on näemmä kaiken pahan alku ja juuri) että pitäisikö tässä itkeä, nauraa, olla ylpeä vai surullinen? Valitsin naurun, valitsen edelleen. 
 
Ajattelin, että en lähde juttua mitenkään suuremmin kritisoimaan, mutta melko vaikeaa se on. Siinä on nyt vedetty sen verran räikeitä johtopäätöksiä ja sisäänlukutaito on ollut niin pielessä, että pakko tässä on jotain sanoa.
 
Kaikkihan lähti siitä, kun tuossa lauantai iltasella ajellessani iloisin mielin kotiin Varalasta treeneistä, menin Ratinan ohi. Siellä oli parhaillaan käynnissä verinen kamppailu Ilveksen ja Tapparan välillä Tampereen herruudesta. Olihan siellä sitä lössiä melkoisesti. Siinä sitten valoissa istuessa pohdin, että on se mieletöntä, että jääkiekko täyttää yleisurheilukentän katsomot, mutta yleisurheilussa samaan ei pystytä. Mikä siinä on? Miten niitä ihmisiä saisi nimenomaan sinne kentän laidalle lisää? Tämä ajatuksen virta kiteytyikin lopulta tuoksi hyvinkin paljon kohua herättäneeksi twiitiksi.

 
Aivan ensimmäiseksi on uskomattoman hienoa huomata, että itsestä on tehty uutinen ilman minkäänlaista informaatiota, että sellainen on tulossa. Toki onhan tuossa twiitissä se kokonaiset kaksi lausetta, joten kyllähän siitä varmasti uutisen saa vaikka vasemmalla kädellä, pimeässä huoneessa humalassa tehtynä, ilman että se aiheuttaa minkäänlaisia väärinymmärryksiä…. No eihän se nyt ihan putkeen mennyt. Aasit olivat sellaisia, että sillatkin hukkuivat vai miten se nyt oli?
 
Tampereen Ratinassa käynnissä olevan Ilveksen ja Tapparan välisen ulkoilmakiekkopelin muhkea yleisömäärä herättää kateutta. Luku on pantu merkille tamperelaisissa yleisurheilupiireissä. 
Olen hyvin otettu, että minä yksin edustan tamperelaista yleisurheilupiiriä. Täytynee alkaa antaan itselleni enemmän taputuksia olkapäälle, kun yksin edustan kokonaista ihmisjoukkoa. Ilmeisesti olen huomattavasti suurempi vaikuttaja, kuin mitä olen antanut itselleni ymmärtää
 
Toinen melko räikeä johtopäätös oli tuo ”yleisökateus” kommentti. En nyt tiedä harottaako nuo omat silmät niin paljon, etten tuosta omasta twiitistäni löydä sitä sanaa kateus, mutta ilmeisesti se siellä jossain kuitenkin on. Olisihan se melkoinen veto rakentaa juttu, joka pohjautuu ainoastaan omiin oletuksiin ja olettamuksiin, eikä minkäänlaiseen faktatietoon asianomaisen puolelta. Itse asiassa minun piti laittaa tuon twiitin alkuun ”Ice hockey, doing it right”, mutta se 140 merkkiä (mikä on twitterissä maksimimerkkimäärä) ylittyi. Samaisesta syystä jätin #sarkasmi merkinnän pois… Näin jälkiviisaana olisi ehkä kannattanut lyhentää jostain muusta kohtaa..
 
Ja koska niitä väärinymmärryksiä ei selkeästi tarpeeksi ollut, niin en myöskään tarkoittanut, yksin itseäni tuossa: ”Kuinkahan alasti sitä pitäis juosta, että yu:ssa pystyisi samaan?” osassa. Ok tuon nyt voikin ymmärtää väärin, mutta henkilökohtaisesti en pidä omaa vartaloani niin jumalaisena, että se toisi stadionillisen ihmisiä paikan päälle vaikka kuinka alasti olisin. Kyllä siinä kohtaa jonkinlaista tulishowta tai vähintään ilmaiset kahvitkin täytyisi olla, että se tapahtuisi.
 
Pari kommenttia ihmisten kommentteihin Iltasanomien sivuilla  …älkää unta nähkö! Muutaman ensimmäisen kommentin luin ja meni sellaisiin sfääreihin ne kirjoitukset, että tulin siihen tulokseen, että jos jatkan lukemista, niin menetän pian uskoni ihmiskuntaan. Se on mielettömän hienoa, että otetaan täysin irrallinen otos tuosta sosiaalisen median maailmasta, rakennetaan sen ympärille uutinen ja lopputulos on lauantain YKSI LUETUIMMISTA iltasanomien uutisista, joka ei millään määrin kuvaa alkuperäistä pointtia mikä twiitissä oli. Tämän uutisen pohjilta vedetään sitten johtopäätöksiä siitä, millainen ihminen minä olen. Naurattaa taas.
 
Mutta lopetetaan kuitenkin positiiviseen nuottiin. Tuossa jumalaisen kauniin kuvani allahan lukee tekstissä: ”Tuosta juoksuasusta on enää vaikea vähentää.” 
 
Challenge accepted!

 
 
Ja siellä kaikille räikeimmille likaisille mielille, EI OLE TAPAHTUMASSA! Meikäläinen tulee ensi kisoihin näin:
 
 
Toivo out.

Tweet

Avainsanat:

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Viimeisiä viedään, kausi…

ma 16.12.2019

Ilmoitusluontoista asiaa aika moneltakin kannalta. Aloitetaan siitä… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus

Vihdoinkin ammattiurheilija

to 14.2.2019

Postaus tehty yhteistyössä Stadiumin kanssa. Voi kuulkaas! Hyvinkin… Lue koko kirjoitus