Polte

Treenaus | sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Viime viikolla kirjoittelinkin noista asioista, mistä voisi Amerikasta ottaa oppia. Itse olen sellainen ihminen, että jos joku ottaa päähän tai harmittaa, niin sitten tehdään niitä muutoksia!( Tai ainakin oikeasti yritetään tehdä) Yksi harmaita hiuksia aiheuttanut aihe oli tuo liikkuminen ympäri Tamperetta. Tästä motivoituneena otin viime viikolla yhteyttä Cross Training Keskus Poltteeseen. 

Polte oli minulle ennestään tuttu, koska olen käynyt siellä nyt viimeisen kaksi vuotta hieronnassa, joten salilla on tullut palloiltua aikaisemminkin. Henkilökunta oli myös enemmän tai vähemmän tuttua ennestään. Pääsinkin sinne juttusille ja lyhyt tarina vieläkin lyhyemmäksi: minulla on nyt yksi uusi harjoittelupaikka!

En oikein edes osaa päättää, että mistä aloittaisin. Ensinnäkin: on suunnattoman ihanaa, kun pääsee tekemään kaikki ”diipadaapa” treenit (niillä tarkoitetaan lihaskuntoa, kevyitä puntteja, palauttavia sekä venyttelyjä) ihan ihmisten ilmoille. Eihän sitä parastaan ehkä siellä kotona olohuoneen lattialla aina saa irti. Etenkään, kun toinen silmä katselee sohvan alla olevia pölypalloja ja toinen vahtii, ettei kissasta jää pelkkä märkäläntti lattialle kesken pohjehyppyjen.

Toinen iso luksus on, että nyt voin tehdä myös osan juoksuharjoituksista ihan naapurissa. Poltteella on 55 metrin nurmijuoksusuora, joten pääsen juoksemaan lyhyet nopeustreenit sekä hapottomat pehmeälle nurmelle.

Hyvin HYVIN surullinen plussa, näin Pirkkahallissa harjoittemaan tottuneelle, on lämpötila. Pirkkahallissa (ainakin viime viikon) on B-halli ollut ilman lämpöä, tai ainakin siltä se tuntuu, joten punttien tekeminen siellä ei tule mieleenkään. Kuulen jo takaraivossa sen, kun takareisi sanoo kyykätessä *naps*.  Tuolla olen päässyt nauttimaan siitä olotilasta, kun saan hien päälle, niin sitä ei seuraakaan auttamatta hypotermia vaan se pieni hiki pysyy päällä ilman niitä toppavaatteita. Ihanaa päästä tekemään oikeasti lämpöisessä ja lihakset kyllä kiittävät.

Tiloista ei muutenkaan voi kyllä valittaa. Sali on halliin tehty, joten tilat ovat valtavat ja laitteita on joka lähtöön. 

Vapaita painoja ja tankoja on vaikka kuinka paljon, laatikoita on pitkä rivillinen, kahvakuulia vaikka kuinka montaa erilaista ja soutulaitteitakin toistakymmentä. Lisäksi on noin sataa erilaista muuta juttua, joista en nyt mitenkään kaikkia pysty mainitsemaan, mutta ei jää kyllä laitteista kiinni treenaaminen!


Salin takaosassa on lisäksi erillistä tilaa, mikä on patjoilla päällystetty. Siellä on nyrkkeilyhäkki sekä kehä. Tiedän mihin mennään tulevaisuudessa selvittelemään ne erimielisyydet sisarusten kanssa!

Poltteella on myös monia erilaisia tunteja tarjolla. Itselleni eivät ole ihan niin oleellisia, mutta muun muassa tänään oli tarjolla liikkuvuusharjoitus, mihin itsekin menin. Tykkäsin kyllä paljon, ei ollut mikään perus ”kosketa varpaita” juttu vaan ihan tosissaan venyteltiin. Kaikki liikkeet olivat aktiivisia ja lihakset jopa hivenen väsähtivät. Tämä on itselläni ihan hyvä merkki= meinaa, että ovat oikeesti venyneet. Toki olin treenannut alle jo 1,5 tuntia, mikä saattoi hivenen myös vaikuttaa, mutta silti.

Ensi vuoden puolella pääsen myös Puputin Jennin tarkan silmän alle, kun hän tulee katsomaan, että tekniikka tangolla tehdessä on kunnossa. Myötähäpeää varmasti tulee, mutta itse olen kyllä innoissani! Tekniikassa on lievästikin sanottuna hiottavaa. 

Motivaatiotekstit on kohdallaan!
Jos näette minun näköisen plikan tekemässä napit korvilla Poltteella treeniä, niin todennäköisesti se olen minä. NIIN ja huomasin tuossa tänään, että siellä on muuten mahdollisuus ilmaiseen päivän jäsenyyteenkin eli tamperelaiset, ja muut täällä lähellä asuvat, ehdottomasti tsekkaamaan sali ja sen palvelut!

Tweet

Avainsanat: ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Tästä talteen hyviä…

ke 25.9.2019

Venyttely ja kehonhuolto ovat asioita, missä monella juoksijalla ja… Lue koko kirjoitus

Tehokas treeni salille

ti 31.7.2018

Mitäpäs tässä nyt turhia jorinoimaan, vaan… Lue koko kirjoitus

Kuntopallotreeni

ma 4.12.2017

Nyt tulee pitkästä aikaa tänne bloginpuolelle ihan rehdisti… Lue koko kirjoitus