Ihan vaan niitä näitä

Arki | maanantai 10. helmikuuta 2014

Nyt en jaksa kirjoittaa mitään vakavia juttuja, syvistä tunteista, urheilusta, tulevaisuudesta ja elämän haasteista. Noup. Tämä kirjoitus on ihan niitä näitä. Juttuja siitä, mitä tässä nyt tämän vuoden puolella on kerinnyt tapahtumaan ja viime viikkoina touhuamaan.
 
Oikeastaan, paria poikkeuksia lukuun ottamatta, nämä muutamat viikot ovat olleet ihan mukavia. Tullut aika paljon uusia kokemuksia ja juttuja, mutta tässä nyt niistä muutama.
 
Ensinnäkin heille, jotka eivät huomanneet, niin minua pyydettiin A-studioon viime viikolla puhumaan. Aiheena olivat Sotshin olympialaiset, urheilu, politiikka ja ihmisoikeudet. Ai miksikö? Muutama viikko sitten minulle tuli sähköposti, missä allekirjoittanutta kyseltiin mukaan Valon Reilu Peili – raatiin. Ajattelin, että miksipä ei. Vaatimuksinakaan ei ollut sen kummempia, kuin kerran kuussa vastaus yhteen ajankohtaiseen urheiluun liittyvään kysymykseen. Noh Valo päättikin aloittaa kyselyt niinkin helpolla kysymyksellä kuin: ”Voiko urheilukilpailu olla poliittisen kannanoton paikka?” Itse otin tähän kantaa (vastauksia voi katsoa TÄÄLTÄ) ja perustelin vastaukseni mahdollisimman hyvin. Lisäksi Yle haastatteli minua hieman samaa aihetta sivuten, mutta Sotshi sekä ihmisoikeusrikkomukset päällimmäisenä. Ylen haastattelun löytää TÄÄLTÄ. Pitkähkö tarina lyhyeksi: ilmeisesti A-studio oli saanut vihiä minusta Valon kautta ja muutama sähköposti, kymmenkunta puhelua ja pari päivää myöhemmin meikäläinen istuikin suorassa lähetyksessä kämmenet täristen.
Tunnetusti urheilu, olympialaiset, ihmisoikeudet ja politiikka yleensäkin eivät ole lainkaan tunteita herättäviä aiheita ja periaatteessa siellähän on lähestulkoon mahdoton suututtaa ketään, joten puhuminen ei jännittänyt lainkaan! Yhtälöä ei auttanut ainakaan se, että itselläni on tapana helpottaa omaa jännitystäni kertomalla vitsejä. Mitä levottomampi olo, sitä törkeämmiksi vitsit menevät. Itsehän en siis osaa mitään muita, kuin poliittisesti hyvinkin epäkorrekteja vitsejä. Onnekseni tärinästä ja yleisestä paniikista huolimatta en ladannut mitään ”Paavi, Putin, ruotsalainen, blondi, maahanmuuttaja, ateisti, katolilainen pappi, koulupoika ja lesbo menivät baariin” -vitsiä.
 
Sotameikkien kanssa A-studion jälkeen
Jos kiinnostaa, niin ohjelman voi katsoa TÄÄLTÄ.
 
Sotshista innostuneena päätin myös laajentaa omaa lajikirjoani, nimittäin sunnuntaina olin Himoksella laskettelemassa! O. K muutama vuosi sitten kävin Himoksella pyörimässä mäkeä alas, mutta alitajunta oli pistänyt sen reissun osastoon ”järkyttäviä traumoja”, joten sitä ei lasketa. Sen verran innostavaa on ollut katsoa lumilautailijoita tekemässä Cabatonnifläppitaulufrontsideolliepiruetteja, että itsekin inspiroituneena tahdoin lähteä mäkeen.
 
Kaiken järjen mukaan sen pitäisi kuitenkin jollakin tasolla sujua…. periaatteessa. Kuntoa löytyy, lihasvoimaa, tasapainoa, koordinaatiokykyä, urheilullista taustaa sekä lahjakkuutta ja jonkin sortin rämäpäisyyttä ainakin jollakin mittapuulla katsottuna….. JUU EI! (Toki itse tiesin, että se ei tule sujumaan, mutta tässä vähän vertauskuvaa niille huutelijoille, jotka katsovat pari kisaa ja sanovat, että helppoahan toi on. Eihän se edes näillä taustoilla millään mittapuulla helppoa ollut.)
 
Reissusta on myös videomateriaalia, mutta puolessa välissä videota nousee oikean käden etusormen ja nimettömän välinen sormi ilmaan ja äidillekin lähtee terveisiä yhden kaatumisen jälkeen, joten päätin jättää sen nyt julkaisematta.
Kaikesta huolimatta hauskaa kyllä oli vaikkakin pakarat saivat elämänsä rynkytyksen.
 
Ruokajuttuja. Sain pari viikkoa sitten Puhdistamolta testiin muutamia tuotteita. Tahdoin hieman kokeilla puhtaita luomu superfoodeja, joten otin heihin yhteyttä.
 
 
 
Täydellisen rehellisyyden nimissä, en ole vielä päässyt testausvaiheeseen, joten en osaa sanoa tuotteiden tehosta. Sen verran osaan sanoa, että toiveena oli saada immuniteetti mahdollisimman kovaan kuntoon, joten tällainen paketti lähetettiin sieltä. Joo JOO, suklaat eivät olleet osa sitä osiota, ne olivat ihan omana toiveena kokeiltavaksi. Tosin olen kyllä kuullut, että raakasuklaa on hyvinkin terveellistä, joten hyvillä mielin sitäkin voin mussutella nyt sitten parina iltana.
 
Loppuun yleisurheilusta pari sanaa: ei vielä.
 
Hyvää viikkoa kaikille!

Avainsanat: ,

Vanhempi

Saatat myös pitää

Päiväretkeilijän unelma;…

ke 10.10.2018

Onko hullua olla mielettömän onnellinen akilleksen nopeasta… Lue koko kirjoitus

Upea Helvetinjärvi

su 9.9.2018

Tiedättekö Suomessa on mitä uskomattomimpia paikkoja. Silti turhan… Lue koko kirjoitus

Telttaseikkailu (fiasko)…

ma 6.8.2018

”Tiiätkö, mä en ole koskaan viettänyt yötä… Lue koko kirjoitus