Painonpudotus, doing it wrong

Hyvinvointi | sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Noooh… aloitetaan positiivisilla asioilla. Ensinnäkin projektihan alkoi aivan mainiosti. Viime viikolla liikuin joka ikinen päivä ja ruokarytmini parani huomattavasti. Kroppa olikin hyvin menossa mukana ja painoa lähti jo neljässä päivässä reilu kilo. Joo tiedän kyllä; kun käy vähän isommalla ******** niin se kilo lähtee jo sen takia. Siitä huolimatta suunta oli oikea ja meno oli, kuin villivarsalla kesän ensimmäisinä tunteina kesälaitumille pääsemisen jälkeen: vauhdikasta ja lupauksia täynnä.

Tänään oli tarkoitus ottaa ihan edistyskuvia ja laittaa niitä tänne blogiin, mutta tämä kulunut viikko on sen verran potkinut päähän, että päätin jättää kuvat ottamatta. Siis miksikö? Koska voisin yhtä lailla laittaa ne aloituskuvat tänne esille ja kaiken lisäksi puntari näyttää samoja lukuja, kuin aloittaessani. Peilikuva ei siis vielä Anna Virmajoelta näytä… ei sinne päinkään.

Yleensä oma kroppa reagoi vauhdilla pieniinkin muutoksiin ruokavaliossa sekä liikunnassa ja paino alkaa laskemaan ja rasva palamaan nopeasti. Nyt ei kyllä niin ole käynyt. Syytän televisiota! Kaiken maailman super nälkädieetit ja suurimmat looserit sekoittavat pään. Viikossa pitäisi lähteä ainakin viisi kiloa painoa ja kahdessa viikossa se Timo Jutilaa näyttävä peilikuva pitäisi olla jo hämmästyttävän paljon Megan Foxia muistuttava. Kun ei prkl näytä!

Mutta onnekseni meikäläinen ottaa tämän homman melko lupsakasti ja mieluummin teen hitaammin pysyviä muutoksia, joten turha tässä on hirveätä stressiä tästä hommasta ottaa.


Stressistä puheen ollen: siinä on kyllä ehdottomasti yksi laihdutuksen tappaja. Tämä viikko on ollut aika stressaava ihan muiden asioiden takia. Kouluhommia on ollut hurjasti, päivät ovat olleet pitkiä ja väsymystä on ollut ilmassa. Se viime viikkoinen kesälaitumille tehty hanat auki -lähtö saattoi pikki riikkisen purra omaan nilkkaan tällä viikolla. Liikkua en ole jaksanut, kuin kahtena päivänä ja jonkin sortin flunssakin iski torstain aikana. Nyt sitten onkin muutama päivä mennyt sohvaperunana tai ihan vaan muita hommia touhuten.

Toki muutamia juttuja kyllä on (siis ihan syömiseen liittyen), joissa täytyy skarpata. Ensinnäkin tuo aamunaloitus eli iso lasillinen vettä, on muutamana aamuna vaihtunut isoon kuppiin kahvia. Sanotaanko, että se on täydellisen loistava tapa pienillä tyhmillä valinnoilla vaikeuttaa rasvanpolttoa. Siksipä nyt onkin tuo aamuinen vedenjuominen tarkassa syynissä seuraavan viikon.

Lisäksi nuo lisäravinne kuurit ovat unohtuneet kerran jos toisenkin viime viikolla. Toki niitä vaikeuttaa myös se, että omat Omega- 3:set alkavat olemaan lopussa, joten täytyy pistää Sportsnutritionille tilausta menemään asappina. Tavoitteena poistaa kaikki tekosyyt: ”No kun ne Omegat on loppu…”

Noita lukuunottamatta kokonaisuus on mennyt ihan mukavasti. Herkkupäivät ovat pysyneet aika hyvin kuosissa, annoskoot ovat pienentyneet ja ateriamäärät lisääntyneet. Tuo tukee vielä enemmän teoriaani, että stressi on omalla kohdallani tuhonnut haaveet kilojen vähentämisestä näinä ensimmäisinä kahtena viikkona. Siksipä suurimmat muutokset menevät ensi viikolla elämän hallintaan. Töitä ei tehdä enää 18.00 jälkeen ja viikonlopusta toinen päivä ihan oikeasti pyhitetään ihan vaan levolle, liikunnalle ja omille jutuille. Niin ja yhtenä päivänä viikosta kello soi vasta siellä 08:00 hujakoilla, mielellään jälkeen.

Breakfast of the champignons!
Niin ja itselleni on tullut paljon palautetta, että en saa käyttää sanaa läski, laihdutus tai painon pudottaminen omalla kohdallani tai saan avokämmenestä naamaan. Siksipä otankin vastaan ehdotuksia uudesta työnimestä tälle projektille! Joten pistäkääpä kommentteihin ehdotuksia iskevästä nimestä tälle missiolle.

Niin ja missiosta puheen ollen: useampikin on tähän omaan haasteeseeni lähtenyt mukaan, ainakin kommenttien perusteella, joten miten on siellä ruudun toisella puolella hommat sujuneet? Onko siellä päässä jollain mennyt kuin elokuvissa?

Loppuun vielä ensi viikosta: välillä keskiviikkko – perjantai tulee ihan treeniä tänne blogin puolelle. Yhtään yli myymättä: esittelyssä on ehdottomasti yksi elämäni paras ja tehokkain keskivartalon rasvaa polttava harjoitus, joten jos ne hommat kiinnostaa, niin kannattaa olla kuulolla.

Ensi viikkoon!

Tweet

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus