Paras päkki on sixpäkki, vatsalihastreeni

Treenaus | torstai 27. maaliskuuta 2014

Ihan alkuun sanottava, jos kiinnostaa saada vähän erilaisia liikkeitä tekemiseen niin kannattaa ottaa Instagramissa #toivomoves seurantaan. Jaan sinne tasaisen epätasaisesti treeniliikkeitä eli jos uudet haasteet innostavat, niin klikkaa tästä.

Tässä muutamia #toivomoves settejä

Mutta asiaan! Meikäläinen sai vihdoinkin itsensä raahattua tuonne Cross Trainig -keskus Polteelle tällä viikolla ja sain otettua demokuvat tästä kauan hehkuttamastani vatsalihastreenistä. Nyt onkin tarjolla kaikille kiinnostuneille se viime kirjoituksessani mainostama keskivartalotreeni. 

Ensinnäkin: tämä on ehdottomasti tehokkain vatsalihastreeni, minkä tiedän. Itsellä on testattu (ja parilla muullakin) ja voin sanoa, että todella hyvin toimii ja vatsalihakset kyllä saavat muotoa ja näkyvyyttä.
 
Kuten kaikissa hyvissä propagandamainoksissa, tässäkin on before ja after kuvia. Niistä tosin sen verran, että kuvat on otettu Amerikan reissultani, missä treenasin paljon ja söin hyvin, joten lisäpotkua tuli muistakin harjoituksista ja olosuhteista. Voin silti huolettomin mielin sanoa, että tuo oma päkkini ei ole koskaan näyttänyt niin hyvältä, mitä se näytti tuolloin ja rasvaa ei kyllä juurikaan niiden palikoiden, joita myös vatsalihaksiksi kutsutaan, päällä ollut.
Yksi varoituksen sana etenkin kaikille aikuisten oikeasti urheileville: itse tein tämän ohjelman noin kerran viikossa kokonaan läpi ja joinain päivinä tuli liike pari johonkin treenin päälle. Tuo treeni on tehokas, mutta omalla kohdallani (ja kuulin, että yhdellä toisellakin urheilijalla) harjoitus veti lonkankoukistajat jumiin. Jos treenaat pelkästään peilille ja ns ”tehoilla” ei niin väliä ole, niin ei sitten huolta. Jos kuitenkin jonkin sortin oikeaa kisasuoritustakin täytyy tehdä, niin suosittelen pitämään lonkankoukistajat venyttelyllä sekä hieronnoilla auki. 
Vatsalihastreeni
Edistyminen reilussa kuukaudessa
Nyt siis itse harjoitukseen:
 
1-3 kertaa koko setti
 
90 sekuntia jalat maassa kädet reisiä pitkin polviin ja reiden puoleen väliin
30 sec palautus
90 sekuntia jalat ilmassa kädet varpaisiin rutistuksia
30 sec palautus
60 sekuntia linkkuveitsiä: selältään jalat suorina ylös kädet varpaisiin
30 sec palautus
30 sekuntia + 30 sekuntia staattinen kylkipito lantio liikkuu jatkuvasti ylös alas
30 sec palautus
90 sekuntia kyynärpää vastakkaiseen polveen jalat polkee koko ajan ilmassa
30 sec palautus
8 kpl selällään jalat hitaasti koko ajan suorina ylhäältä alas. Jalat ei koske alhaalla lattiaan ja jalat hitaasti takasin ylös

VatsalihastreeniKädet liikkuu polvesta reiden keskiosaan, lliiku koko ajan

vatsalihastreeni
Sormet yrittää mennä varpaiden rinnalle, jalat ilmassa koko ajan
vatsalihastreeni
Selältään linkkareita, jossain kohtaa ei enää jaksa nostaa kunnolla oikeastaan mitään. Se on ok, kunhan vähän edes nostaa ylävartaloa ja jalkoja ja rutistaa niitä vatsoja
Ok aika useinkin tuntuu tuolta.

Suosittelen ottamaan kaverin/ärhäkkää musiikkia mukaan tai vaihtoehtoisesti hc motivaatiolausein täytetyn harjoituspaikan.

vatsalihastreeni
Staattisia lantion nostoja kyljellään. Lantio liikkuu ylös ja alas. Lennosta vaihto toiselle puolelle
vatsalihastreeni kotiin
Kyynärpää hakee poleva ja jalat polkevat koko ajan ilmassa
vatsalihastreeni
Siinähän se. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jos et paljoa vatsalihaksia tee, niin ensimmäisillä kerroilla kannattaa aloittaa yhdellä sarjalla ja siitä nostaa määriä. Itse tein tuota muistaakseni kahden tai kolmen sarjoina, kun tein. 
 
Suosittelen kokeilemaan! Tuosta on itse asiassa vielä pahempikin versio, mutta en muista miten se menee ja nuo tulokset tulivat juuri tällä versiolla, niin laitoin sen sitten sellaisenaan. Voi olla, että joskus tulee se pahempikin versio tuosta tänne, mutta nyt mennään tällä!

Jos on muihinkin uusiin tuuliin kiinnostusta niin kannattaa käydä tsekkaan meikän pakaratreeniohjelma.

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Tästä talteen hyviä…

ke 25.9.2019

Venyttely ja kehonhuolto ovat asioita, missä monella juoksijalla ja… Lue koko kirjoitus

Ihana kamala porrastreeni

to 15.8.2019

Ai että porrastreeni! Tuo varmin tapa saada jalat tärisemään ja… Lue koko kirjoitus

10 liikkeen pakaratreeni

to 23.5.2019

Postaus yhteistyössä Stadiumin kanssa. Ja koska sekä Stadiumin… Lue koko kirjoitus