Kaupungin helmi, Tampereen Kauppahalli

Arki | sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kyllä on kerennyt pääsiäisenä taas touhuamaan. Menoa on ollut ja eilen kävinkin pyörähtämässä Tampereen Kauppahallissa. Tampereen kauppahalli on ehdottomasti yksi hienoimmista paikoista, mitä Tampereella on. Jos joskus täällä päin pyörähtää, niin tämä on ilman epäilystäkään yksi niistä kohteista, missä tulisi käydä.
 
Itselleni tuli ensimmäinen käynti kyseiseen paikkaan vasta vuosi Tampereelle muuton jälkeen. Voin sanoa, että leuka loksahti auki, kun ensimmäisen kerran matka kävi ovista sisään. Sama efekti tuntuu tapahtuvat edelleen ja nyt päätin ihan tänne blogiin asti tästä Tampereen helmestä kirjoitella.
 
Kauppahalli sijaitsee aivan keskustassa, Sokoksen vieressä. Kesäkuussa halli täyttää 113 vuotta, joten historiaa paikasta löytyy. Yrityksiä, tuotteita ja ihmisiä on joka lähtöön. Osa yrityksistä on tuoreita ja osa on ollut samalla paikalla kymmeniä vuosia.
 
Muutaman kauppiaan kanssa jäätiin ihan suusta kiinni. Esimerkiksi tuo koivikosta otettu panoraamakuva yllä olevan kuvan taustalla on otettu yhden kauppiaan omasta pitäjästä.
Tämän hinnaston kehykset on tehty laudoista, jotka on otettu yli sata vuotta vanhasta saunasta. Alkaa tuollaisten tarinoiden jälkeen tuntumaan nuo Ikean kasattavat kaapit hieman persoonattomilta!
 
Kauppahallissahan on vaikka kuinka monta yrittäjää ja tuotteita löytyy eläintarvikkeista, kenkiin ja sisustustuotteisiin. Löytyi sieltä yksi kampaamokin
 
Yksi asia nousee kuitenkin ylitse muiden; nimittäin ruoka. Hallissa on ruokapaikkoja joka lähtöön. Lounasravintoloita on useampikin, liha- sekä kalatiskit löytyy, tuoreita vihanneksia, suklaata, leivonnaisia, leipää, juustoja, hilloja ja vaikka mitä muuta. On lähiruokaa, luomua ja jos jonkinmoista. Ja mikä parasta? Siellä saa maistiaisiakin!
 
 
Jos oikein tarkkana on, niin Kauppahallihan on hyvinkin opiskelijaystävällinen paikka. Ruokavammaisetkin on huomioitu eikä siellä ikäänkään katsota.
 
 
Kaikkein hienointa koko paikassa on kuitenkin tunnelma. Kauppiaat ovat ystävällisiä ja koko ajan on pöhinää ympärillä. Yhden kahvilan sivupöydässä istuu joukko vanhempia herrasmiehiä, jotka väittelevät kiihkeästi jostain. Ryhmä muoreja pohtii, mikä kinkku olisi paras vaihtoehto tänään päivälliselle. Kalatiskillä on kova kuhina ja jonotusnumerot vilisevät vauhdilla samalla, kun vanhemmat lapsineen syövät lounasta muutaman metrin päässä. Fiilis on aivan ihana.
 
 
 
Aivan mieletön paikka ja voin suositella kaikille. Pariin kertaan olen hallilla käynyt lounaalla ja oli kyllä hyvää. Muutenkin nyt vähän enemmän yrittämisestä ymmärtävänä, sitä tahtoisi tukea enemmän pienyrittäjiä ja ostaa sitä lähiruokaa. Toki tässä kohtaa vielä suurimman ongelman tuo se oma budjetti. Ehkä jonain kauniina päivänä sitä pystyy ostamaan juurikin paikallisilta yrittäjiltä paikallisia tuotteita. Sitä odotellessa!
 
Tampereen kauppahallin nettisivuille pääsee täältä.


Tweet

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus