Miksi smoothie ja smoothie resepti

Hyvinvointi | keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Smoothiet ovat tällä hetkellä hyvin in. Tämäkin on asia, minkä moni on varmasti huomannut. Kunnon lampaana konsanaan, itsekin olen tykästynyt tähän uuteen nestemäiseen muotoon nauttia välipaloja, hedelmiä sekä kaikkea muuta mukavaa, mitä siihen blenderiin nyt keksiikään heittää. Smoothieissa on kuitenkin tuon hypetyksen ylikin aika hyviä pointteja.
 
  • Yksi niistä, ainakin omalla kohdallani, on välipalan mukaan ottamisen helppous. Ei tarvitse pakkailla kippoihin ja purnukoihin ties mitä tavaraa, vaan se on palkkaripullo reppuun ja menoksi.
  • Toinen iso etu on, että ravinteet imeytyvät tehokkaammin nestemäisessä muodossa, joten sillä helpotetaan sitä oman elimistönkin toimintaa ja näin nopeutetaan ravinteiden imeytymistä.
  • Viimeisimpänä on se syömisen helppous. Olen näin helteillä huomannut, että ruokahalua täytyy välillä etsiä. Tästä huolimatta sitä ruokaa pitäisi kuitenkin saada, etenkin, kun treenaa ja liikkuu paljon. Olen muutenkin huomannut, että kovien treenien aikana on vaikeuksia saada tarpeeksi ruokaa tankattua. Smoothie menee itselläni ainakin helposti alas, vaikka kurniva nälkä ei olisikaan.
Itse tein tuossa viime viikolla sellaisen c-vitamiinipommin, että oksat pois. Resepti on aika helppo ja muutamilla jutuilla siitä saa mielettömän terveyspommin.
 
 
Pelkästään mansikalla, ananaksella, mustikoilla ja appelsiinilla saa aika hyvän vitamiinicombon, mutta itse tykkään tehdä todellisia vitamiinipommeja, joten siksi siinä on lisäksi Puhdistamon super c-vitamiinia, pakurikääpäuutetta sekä ruusujuuriuutetta. Sain nuo Puhdistamolta jonkin aikaa sitten testiin, kun tahdoin nimenomaan tuotteita, jotka parantavat immuniteettia. C-vitamiini taas on muutenkin todella tärkeässä osassa etenkin, kun treenaa kovaa, joten siksi tällainen yhdistelmä. C-vitamiinissa on myös se hyvä puoli, että vesiliukoisena vitamiinina ei tarvitse murehtia sitäkään, että sitä tulisi liikaa.
 
Olen myös ruvennut syömään pellavansiemeniä, koska kuitua tulee itselläni heikosti (osittain gluteenitonruokavalio on tähän ollut syypäänä) ja aineenvaihdunta on muutenkin melko hitaalla tällä hetkellä. Normaalisti pellavansiemenet menisivät liukenemaan lasiin ja parin tunnin päästä suoraan kurkusta alas, mutta tämä on kyllä mukavampi tapa syödä ne.
 
 
Tuosta tulee melko makeaa, joten se sopii vaikka makeanhimoa taltuttamaan. Itse lisäsin siihen ripauksen suolaa, koska näin kuumilla ilmoilla tulee aika paljon hikoiltua, joten suolaa ja suoloja on saatava. Tämän lisäksi suola auttaa nestettä imeytymään paremmin, joten sitä kannattaa ripaus vesipulloonkin pistää.
 
Siinähän se resepti kaikessa vaikeudessaan olisi! Nuo Puhdistamon tuotteet ovat vieläpä juurikin immuniteettia buustaamaan, joten tuollainen setti kannattaa kyllä tehdä, jos treenaa kovaa tai on sellainen olo, että on tulossa kipeäksi. C-vitamiinia pitää muutenkin tankata, jos tuntuu siltä, että on tulossa kipeäksi ja tämä smoothie hoitaa kyllä sen puolen!

Tweet

Avainsanat: , , ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus