Keulimista punttisalilla

Arki | maanantai 29. syyskuuta 2014

Päätin treenien alkamisen kunniaksi käydä testailemassa hieman pohjia tuolla punttisalin puolella. Hivenen pelon sekaisin tuntein ovista astuin sisään, koska olen käynyt puntilla joulukuun jälkeen ehkä viisi kertaa. Tästä huolimatta ajattelin, että miksipä ei. On sitten mukava seurata kehitystä, kun taas tuohon treeniin sukelletaan.
Odotukset eivät ihan kauhean korkealla olleet, koska kunnon treenejä tämän vuoden puolella on ehkä 20 alla ja niistäkin suurin osa on ollut aerobista. Toki kuntoliikuntaa sekä yleistä touhuamista on tullut sitten ihan mukavasti.
Testilajeiksi valikoituivat pitkän pohtimisen jälkeen, lue minuutin miettimisen tuloksena, penkkipunnerrus, rinnalleveto, leuat sekä boxihyppy. Tuo boxihyppy sen takia, että pääsen vähän näkemään, että onko räjähtävyys säilynyt millä tasolla. Rinnalleveto myös mittaa sitä, mutta tuo oma tekniikka on sillä mallilla, että rv ei koko totuutta kerro. Tosin rinnallevetoa tulee tehtyä enemmän tai vähemmän säännöllisesti, joten sekin pääsi menoon mukaan. Leuanvedot pystyin helposti kotona testaamaan ja penkki, koska… noh se on penkki.

Todisteaineistoa ja pari kieltäytymistä.

Rinnalleveto 60kg

Penkki 50kg ja 55kg


Linkki videoon, penkki

Boxihyppy 102cm ja noin 106cm


Pohjat siis kaikessa lyhykäisyydessään menevät tämän hetken kunnolla näin:

Leukoja lukkosuorilta 6kpl
Penkki 55kg
Rinnalleveto 60kg
Boxihyppy 1,02m
Näistä tuloksista tein sen johtopäätöksen, että hermosto on melkoisessa jumissa varmatenkin ollut. Penkki jäi 5kg enkasta, RV jäi 7,5kg ennätyksestä, boxihyppyssä on muistaakseni mennyt 1,06m ja leukoja lukkosuorilta on joskus mennyt muistaakseni se kymmenkunta… ehkä… ei pysty nyt muistamaan.

Kaiken kaikkiaan olen aika tyytyväinen. Vielä tyytyväisempi olen siihen, että mikään paikka ei hajonnut. Mitä nyt selkä vähän otti itteensä, mutta sekin meni kahdessa päivässä ohi. Tästä on hyvä aloittaa ja pyrin siihen, että tämä oli ainoa keuliminen treenien suhteen nyt vähään aikaan!


Tweet

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Tästä talteen hyviä…

ke 25.9.2019

Venyttely ja kehonhuolto ovat asioita, missä monella juoksijalla ja… Lue koko kirjoitus

Tehokas treeni salille

ti 31.7.2018

Mitäpäs tässä nyt turhia jorinoimaan, vaan… Lue koko kirjoitus

Kuntopallotreeni

ma 4.12.2017

Nyt tulee pitkästä aikaa tänne bloginpuolelle ihan rehdisti… Lue koko kirjoitus