Hämärähommia

Arki | sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Olen päässyt tekemään aivan huippua projektia Luomuruokatukulle tuon oman yritykseni tiimoilta. Lyhykäisyydessään autoimme tiimikaverini Idan kanssa heitä tehostamaan sosiaalisen median käyttöään sekä tekemään muun muassa oman blogin. Blogin nimeksi tuli Herkullista Luomua. Blogin tarkoituksena on jakaa tietoa luomuruuasta, kannustaa kestäviin elämäntapoihin, jakaa hyviä reseptejä ja muutenkin fiilistellä luomua ja terveellisiä elämäntapoja. Jos nämä asiat kiinnostavat, niin blogiin kannattaa käydä tutustumassa osoitteessa www.herkullistaluomua.fi.

Sen lisäksi, että on ollut uskomattoman hienoa päästä jakamaan ja soveltamaan omaa osaamistaan somen sekä markkinoinnin parissa, olen päässyt myös paremmin sisään tuohon luomun ihmeelliseen maailmaan.

En tiedä onko se tämä ikä, aikakausi, avartunut ajattelutapa vai mikä, mutta itse ainakin olen alkanut ajattelemaan vielä syvemmin omia valintoja sekä arvostamaan puhtautta ruuassa, kestävää kehitystä sekä miettimään sitä, mistä ja millaisista oloista ne pöytätarjottavat tulevat. Ikävä kyllä täydellisesti en voi näitä arvoja taloudellisista syistä tukea, mutta aina silloin tällöin yritän tehdä niitä parempia valintoja. Oli se sitten luomu- tai lähiruuan valitsemisessa, ”rumien” vihannesten tai hedelmien ostamisessa (ne eivät monille kaupassa kelpaa ja ne joutuvat helposti hävikkiin pelkästään esteettisistä syistä) ja muutenkin alkuperämaiden tarkistamisessa sekä sen oman lehtipihvin kasvattamisprosessissa. 

Luomu on siis alkanut itsellänikin ottamaan roolia arjessa ja olinkin hyvin innoissani, kun sain Idan kanssa kunnian olla mukana Luomuruokatukun lokakuun kampanjassa, missä pääosassa ovat English Tea Shopin teet sekä inkamarjat.Rakastan kahvia ja tee jää usein kakkoseksi, kun valinta on edessä…. usein on koodia sanalle aina. Toki tuo Pirkka tee ei mitään kulinarismin juhlaa ole. Nyt nuo ETS:än teet saatuani on kelkka alkanut kääntyä. Erityisen rakastunut olen heidän kofeiinittomaan piparminttu teehen. 


Olen melkoinen vilukissa ja kylmässä juokseminen ärsyttää etenkin kurkkua. Muutenkin tämä melkein toisen maailmansodan nähnyt kerrostalo saattaa nurkasta jos toisestakin näin syksyllä vetää. Kotona vakiovarustukseni koostuu pitkistäkalsareista, villasukista, hupparista ja Reinoista. Tätä tukemaan pyrin lisäämään lämpimien juomien kulutusta. Ikävä kyllä normaali tee ja etenkin kahvi, eivät ole hyvä combo hämärän tullen. Tämä kofeiiniton piparminttu tee on ratkaissut sen ongelman. Nyt voin käpertyä peiton alle sohvan syvimpään nurkkaan ja juoda sen lämpimän kupillisen, vaikka keskellä yötä ilman huolta, että yöunet heikkenevät. Olen yhden ”terveyskoulutuksen” käynyt ja siellä aiheena olivat stressi sekä palautuminen. Yllätys yllätys yhtenä suurimpana syynä palautumisen heikkouteen (siis ihan yleisellä tasolla) eli huonoon unenlaatuun sekä nukahtamisvaikeuksiin oli kofeiini. Itselläni onkin sääntö, että kahvia ei kello 18 jälkeen nautita ja limpparit yms pidetään myös minimissään.

Gluteenittomat browniesit ja tee on muuten aika toimiva yhdistelmä!
Tuon todella kauniin peltirasian sisältö näyttää tältä.
Vaikka sain ison paketin erilaisia tuotteita testiin, niin melkoista vauhtia ne ovat kyllä huvenneet ja meikäläinen ei kyllä enää paluuta näistä tee!

Sitten noihin inkamarjoihin, mikä oli itselleni uusi tuttavuus. Tulevaisuudessa inkamarjat tulevat ottamaan roolia omassa ruokavaliossani enemmänkin. Ensinnäkin marjalla on melkoisesti plussia repertuaarissaan. Se on loistava antioksidanttien lähde, on beetakaroteenia, immunoglobuliinia eli parantaa vastustuskykyä sekä kaiken kukkuraksi siinä on kokoonsa nähden melko mukavasti proteiiniakin ja kaupan päälle kuitua. Jos internettiin on uskomista, niin inkamarjat ovat uusi nouseva tähti superfoodien saralla. Marjasta voi lukea enemmän infoa täältä.

Itselläni ei ollut hajuakaan tuosta ”rusinasta” eikä etenkään sen mausta. Isona yllätyksenä tuli, että maku oli todella kirpeä ja samalla melko makea. Nyt noita onkin mennyt jopa makean himoon muutamia kertoja ja ensi viikolla tarkoituksena on kokeilla marjoja smoothiessa makeuttajan roolissa. Saa nähdä millainen setti siitä tulee. Tällä hetkellä ne ovat toimineet myös pähkinäsekoituksen makeana lisänä eli tuomassa omiin välipaloihin hieman lisää potkua ja makeutta, koska pelkät pähkinät ovat välillä turhan tylsää syötävää.

Tämä projekti on ollut kyllä aivan huippu monella tapaa. On ollut hienoa auttaa yritystä ja ihmisiä, jotka omaavat todella korkeat arvot sekä ovat intohimolla mukana siinä, mitä tekevät. Pisteenä i:n päälle on ollut tämä kampanjassa mukana oleminen ja voin kyllä kevyin sydämin näitä tuotteita täällä hypettää. 

Jos siis on ollut aikeissa superfoodit tai tee ostokset, niin kannattaa käydä nyt, koska inkamarjat sekä English Tea Shopin teet ovat näillä jälleenmyyjillä tämän lokakuun kampanjan takia alennuksessa. Täällä Tampereella ainakin Runsaudensarvi on menossa mukana, joten jos ja kun innostuit, niin sieltä näitä saa!


Tweet

Avainsanat: , ,

Uudempi

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus