Akateemisen Kyykän MM-kisoissa

Urheiluhullu | maanantai 16. helmikuuta 2015

Löysin itseni jostain todella hämmentävästä paikasta viime lauantaina. Kaksoseni Nelli sai itseni puhuttua Akateemisen Kyykän MM-kisoihin Tampereen Hervantaan. Toisaalta eipä siinä nyt niin paljoa ympäri puhumista ollut, koska tämä sujahti enemmän kuin hyvin tähän Celectuksen  (linkin takana muuten työpaikkoja tarjolla) Urheiluhullu pestiin, joten lauantaina aamu vietettiinkin puukalikoita heitellen.

Akateemisen Kyykän MM-kilpailut on yksi Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista ja tänä vuonna joukkueita oli reilu 500 kappaletta. Itsehän en opiskelija enää ole, mutta sujahdin hyvin muuten opiskelijoista koostuneeseen joukkueeseen ja tulipahan ensimmäisen kerran elämässäni pidettyä myös haalareita! Kohtuullisen surullista, kun Tamkin haalareita ei ole tullut korkattua 3,5 vuoden opiskelujen aikana kertaakaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

kyykänmmkisat

Sen verran tosissaan kapteeni Ne.Toivo hommat otti, että toi mukanaan rannetukia, että heitto ei hajoaisi…. Sellasia tukia ei ole olemassakaan, jotka tuossa konkurssissa olisi auttaneet!

kyykkäjoukkue

Meidän joukkue Das Putin. Sanotaanko, että kyllä joukkueiden nimeämisessä oli enemmän tai vähemmän pilke silmäkulmassa ollut, kun niitä keksittiin. Pelasimme muun muassa Serranon per*että vastaan.

Jaa niin mitä se sellanen Kyykkä on? Hyvä kysymys, itse tein saman kysymyksen. Kyykkä on ilmeisesti alkujaan karjalainen ulkopeli ja tässä vähän oikoen säännöt: Kyykässä pelaa kaksi joukkuetta (tässä tapauksessa 4 henkilöä per pelaava joukkue, varamiehiä saa olla pilvin pimein) 5 x 20m kokoisella kentällä. Kentän molemmissa päissä on merkattu neliön muotoinen alue. Molemmat joukkueet heittävät karttuja kentän päästä kentän toisessa päässä sijaitseviin kyykkiin, jotka ovat rivissä kasattuna toistensa päälle. Pelissä on kaksi erää ja yhdessä erässä jokainen pelaaja saa 2 x 2 heittoa. Pelin voittaa se joukkue, jolla on vähiten pisteitä eli kuka on saanut eniten kyykkiä heitettyä pelialueelta pois.

kyykkä

Karttu, jolla heitetään.

akateemisenkyykänmmkisat

heittämässä

Eihän se nyt ihan kuin elokuvissa mennyt. Yksinkertaisuudessaan pointtina on heittää puukalikalla pienempiä puukalikoita pois kentältä. Noh saattoi kerran jos toisenkin se karttu lentää enemmän tai vähemmän kentän ohi…. tarkemmin sanottuna vastustajan jalkaan. Onneksi ilman suurempia vahinkoja selvittiin ja olisihan se pahemminkin voinut mennä: olisin voinut osua omia jalkaan. Alkuun turhautuminen oli kyllä melkoista, kohtuullisen kilpailuhenkisenä ihmisenä en nyt kovinkaan tyytyväinen ollut, kun ensimmäinen peli tuli takkiin vieläpä, kun oma suoritus oli juurikin sellainen, että vieressä seisovat ihmiset saivat varoa enemmän kuin kyykät. Tosin kyllä se alkoi siitä pikku hiljaa helpottamaan, koska ei siellä nyt ihan verispäissään joukkueet keskenään taistelleet. Ainakaan meidän lohkossamme. Toki tämä oli arvattavissa, kun säännöissäkin sanottiin, että tuomareita saa lahjoa.

 

kyykkäjoukkueita

akateeminenkyykkä

Koska kyseessä oli opiskelijoiden urheilutapahtuma, niin enemmän tai vähemmän kosteaa se meno osalla porukasta oli. Tänne oli melko tehokkaasti uponnut se, että kalja on ”hyvä palautusjuoma” …

Tosin kyllä hyvällä hengellä siellä mentiin ja aika lepposalla mielellä kaikki tuntuivat olevan. Meilläkin alkoi homma ensimmäisen pelin jälkeen sujua, koska voitimme sitten kaksi seuraavaa ottelua. Loppujen lopuksi olimme lohkomme kakkosia, joten ei se nyt aivan täydellisen metsään mennyt! Ainakin oli porukalla hauskaa ja vietettiin ystävänpäivä melkoisen erilaisissa merkeissä, mutta hyvässä seurassa hauskaa pitäen.  Ilmeisesti siellä osa joukkueista ihan oikeasti treenaa ko lajia ja tämä tapahtuma on luonnollisesti sitten vuoden kohokohta ja tavoite. Onnekseni sellaisia joukkueita ei meidän lohkoomme osunut, koska siinä kohtaa nöyryytys olisi varmasti ollut lievä ilmaisu.

Kyllä siinä pelien jälkeen autolle kävellessä oli jopa sellainen fiilis, että tuotahan voisi ihan vapaa-aikanakin joskus porukalla pelata!

 

karttu

dj

akateemisenkyykänmmkilpailut

 

Avainsanat: , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Kesätyöpaikkoja

to 19.3.2015

Nyt tuntuu olevan yhdellä jos toisella melko kuumeinen haku… Lue koko kirjoitus

Aki Linnanahde…

ma 9.3.2015

Aki Linnanahde on tehnyt pitkää uraa radiossa sekä televisiossa.… Lue koko kirjoitus

Trikkaamassa Uniton kanssa

to 5.3.2015

Niin siistiä! Siis NIIN TÖRKEEN SIISTIÄ! Tuo on melko hyvin omia… Lue koko kirjoitus