Urheilujätkä Esko Seppänen

Urheiluhullu | sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Jos ”normaalille suomalaiselle” olisi oma muotti ja sanotaan, että se olisi vaikka ympyrän muotoinen, niin henkilö Esko Seppänen on kyllä todellakin neliö. Esko on enemmän tai vähemmän tuttu urheilun ympyröissä pyöriville ihmisille ja viimeisään, jos yhdistää sanat ”urheilu” ja ”sosiaalinen media” niin hän tulee ensimmäisten joukossa mieleen. Twitteristä on lähes mahdoton puhuakaan mainitsematta tämän miehen nimeä.

 

Koska tämän Celectuksen Urheiluhullu työnimikkeen mukana tuli ohje, että päälliköi urheilupiireissä, niin olihan sitä pakko Eskolta kysyä, josko häntä voisi vähän tentata. Onnekseni aikataulut menivät yhteen ja tässä onkin satoa tapaamisesta.

Itselle oli aika selvää, mitä ensimmäisenä kysyn: ”Mitä sää siis ihan aikuisten oikeesti teet työkseks?” Noh tätä on edelleen melko vaikea parilla lauseella avata, mutta ehkä itselle keskustelun perusteella tuli mieleen, että hän on yhden miehen markkinointitoimisto. Hommat nyt vain sattumoisin tehdään vähän isommilla pensseleillä ja sellaisia reittejä pitkin, että ne rakennetaan tehdessä. Tällä hetkellä Eskon kanssa menossa mukana on jättiyrityksiä media-alalta sekä peliviihteen ja -alan parista. Työtehtäviin kuuluu elämysten ja tarinoiden luominen urheilussa sekä sen ympärillä. Työajat? Töissä ollaan kuulemma aina, mutta jos työ ei tunnu työltä vaan eletään sitä unelmaa, niin eipä se paljoa paina.

 

eskoseppäneninstagram

Ottaako joskus sosiaalinen media päähän? Etkö koskaan tarvitse taukoa? ”En. Jos sellaiselle on tarvetta, niin tällainen homma ei ole sua varten.”  Koskaan ei ole kuulemma somesta tarvinnut ottaa lomaa. Jos häntä seuraa Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa, niin huomaa tämän kyllä pitävän paikkansa. Eikä siinä mitään, ei ainakaan Instagramin perusteella kauhean ankealta meno näytä.

Muutenkin tuli kyllä melkoisia juttuja. Esko on pelannut jääkiekkoa aikoinaan, mutta ei sielläkään stereotypioihin sopinut. Koulussa meni hyvin ja äidinkieli oli vahva aine. Tarinoiden kerronta sekä kirjoittaminen sujuivat. Tähän päälle: nuuska ei maistunut.

Täytyi myös kysyä, että mitä hän on opiskellut aikoinaan? Kuulemma yliopistossa hetken aikaa tuli tiedostusoppia luettua, mutta siinä kohtaa, kun hän alkoi opettaa luennoitsijoita, oli aika vaihtaa maisemaa. Matka jatkui Jatkoaika.com kautta Urheilulehteen, jossa työt alkoivat toimittajana ja myöhemmin uutispäällikkönä. Ei sielläkään huonosti mennyt, koska kirjoituksista tuli sen verran suosittuja, että aika pian Seppäsen kädenjälki alkoi näkyä enemmänkin lehdessä.

Onhan siinä melkoinen äijä. Ei nöyristellä, mutta ei vedetä ylenkatsoenkaan. Siihen päälle: asiat sanotaan melko suoraa turhia kiertelemättä. Toiset vihaavat, toiset rakastavat.

Selkeästi urheilu on paljon enemmän, kuin vain osa elämää. Siksi ihmetyttikin, että miksi oma kiekkoura jäi?: ”Olkapään loukkaantuminen pisti uran poikki. Se oli parasta, mitä minulle on koskaan tapahtunut.” Voitontahto on kova. Hän tajusi, että jääkiekossa lahjat eivät riitä sinne, missä tavoitteet ja oma tahtotila olivat. Kiekko jäi ja uudet tuulet tulivat elämään. Voi melko turvallisin mielin sanoa, että jos kiekossa ei haluttua tulosta tullut, niin nyt sitä kyllä yrityspuolella tulee senkin edestä. Reissut pitkin maailmaa ovat enemmän tai vähemmän arkea. Selfiet Selänteen, Litmasen, Tikkasen ja Kurrin kanssa ovat tuttuja juttuja. Jep, toisilla se ”arki” ja ”työ” ovat hieman erilaisia käsitteitä, kuin toisilla. Viimeisimpänä menokohteena oli ehkä jollekin ennestäänkin tuutu urheilutapahtuma nimeltä Super Bowl.

eskosuperbowl

Yleisurheilijana yksi kysymys painoi luonnollisesti myös takaraivossa: ”Esko, miksi sä et tykkää keihäästä?” Tätä seurasi omasta takaa leveä virnistys ja Eskolta vastauksen aloitti nauru. Miksi tätä kysyin? Osa ehkä muistaakin; vuosi takaperin Urheilugaalan aikoihin parhaan urheilijan valitsemisessa oli tullut Eskon mielestä suuri vääryys, kun voiton vei keihäänheittäjä. Intohimolla kun ollaan asioissa mukana, niin Eskon mielipide valinnan ”oikeellisuudesta” tuli ainakin hänen Twitter seuraajilleen selväksi. Sanotaanko, että hänen mielestään keihästä on enemmän tai vähemmän helppo heittää, verrattuna muiden ehdokkaiden saavutuksiin. Silloin heitin hänelle Twitterissä haasteen:

 

Tästä vasta some räjähti. Treffeille ei ole tarvinnut ainakaan vielä viedä. Keihäs ei kuulemma ykköslajien joukossa hänellä ole. Kiekkomiehenä sydän sykkii muutenkin enemmän joukkuelajeihin, kuin yksilöurheiluun. Sen verran kuitenkin sanoi, että Rioon on kuulemma tarkoitus mennä ja piti jopa mahdollisena sitä, että kelkka reissun aikana voi keihään suhteen kääntyä. Sitä odotellessa.

Kyllä siinä melkoinen tyyppi on, positiivisessa mielessä. Viimeistään siinä kohtaa tuli myös kunnolla uhkapelurin puoli esiin, kun oli aika maksaa ruoka. Haaste heitettiin minulle, meikäläinen otti sen vastaan. Molempien pankkikortit hattuun, tarjoilija paikalle ja se, kenen kortti nostetaan hatusta, maksaa.

Meikäläinen sai ilmaisen lounaan.

 

 

 

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Kesätyöpaikkoja

to 19.3.2015

Nyt tuntuu olevan yhdellä jos toisella melko kuumeinen haku… Lue koko kirjoitus

Aki Linnanahde…

ma 9.3.2015

Aki Linnanahde on tehnyt pitkää uraa radiossa sekä televisiossa.… Lue koko kirjoitus

Trikkaamassa Uniton kanssa

to 5.3.2015

Niin siistiä! Siis NIIN TÖRKEEN SIISTIÄ! Tuo on melko hyvin omia… Lue koko kirjoitus