Aineenvaihduntaan liikettä, Ionithermie

Hyvinvointi | keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Ei ei ja ei. Kun kroppa ei toimi, niin kroppa ei toimi. Olen nyt hakannut päätäni noin 4 kuukautta tämän oman kroppani sekä painon kanssa. Ruokapuoli on kunnossa, siis ihan aikuisten oikeasti se on sellaisella tasolla, että painon todellakin kuuluisi lähteä ja rasvan palaa, mutta kun ei. Rasvaa on kyllä jonkin verran palanut, mutta todella hitaasti ja syystä tai toisesta maha toimii vähän miten sattuu = aivan päin honkia; ajoittainen jäätävä turvotus on palannut sekä epämääräiset vatsakivut. Kaupan päälle aineenvaihdunta ei vain herää. Treenikin kuitenkin on sellaista, että aerobiaa tulee paljon ja määrät ovat kohtuulliset, niin ei sen pitäisi rakettitiedettä olla, että paino laskisi ja kroppa toimisi normaalisti. Paino edelleen menee välillä 69.5kg – 70.5kg. Se on ollut tuolla välillä puoli vuotta, myös silloin kun en vielä treenannut. Tähän päälle, kun lyödään hyvät tulokset verikokeista sekä normaalien rajoissa olevat kilpirauhashormonit, niin soppa on valmis.

 

Turhauttaa, koska kisakausi alkaa lähenemään ja treenitkin ovat sitä tasoa, että tuo ylimääräinen lähemmäs 10kg tuntuu tekemisessä. Kaikessa muussa, paitsi voimatreeneissä missä voima tarttuu aika iloisesti, tuon painon huomaa vähän liian hyvin. Se on kylmä fakta, että kyllä se 400 m aidat menee kovempaa, kun ei ole sitä melkein 10kg ylimääräistä painovyötä mukana radalla. Tähän päälle vatsa on alkanut olemaan yhtä isoa mysteeriä. Epäilen pahasti, että gluteenin lisäksi myöskään maitotuotteet eivät itselleni sovi ja kirsikkana kakussa osa FODMAP-ruuista ei omalle vatsalle sovi. Elämästä tulee yhtä juhlaa, jos pannaan menee gluteenin lisäksi, maitotuotteet, osa hedelmistä, vihanneksista sekä marjoista. Toisaalta, mitä sitä ei urheilun takia tekisi!

 

On onneksi hyviäkin uutisia. Kaverini Sonja on katsellut tätä omaa touhuani nyt hetken aikaa ja hän ehdotti, että tulisin hänelle Ionithermie -hoitoon hänen yritykseensä ST Beautyyn. Ionithermie perustuu aineenvaihduntaa lisääviin rasvoihin ja aineisiin, yhdistettynä kroppaan johdettavaan sähköön. Kyseessä on hoito, mikä boostaa aineenvaihduntaa, poistaa turvotusta, nestettä sekä myrkkyjä kehosta. Alkuun sanoin, että yritän itse saada homman toimimaan: ruokavalio kuntoon, ruokarytmi kohdilleen, herkkupäivä kerran viikkoon, vesi, kevyet aerobiset aamulenkit yms. Ei juurikaan muutosta. Nyt leirin lähestyessä päätin ottaa tarjouksesta vaarin. Jalat ja kroppa saavat muutenkin aika kovaa kyytiä viiden viikon leirillä eikä se auta, jos kroppa ja aineenvaihdunta eivät valmiiksikaan toimi.

 

ionitherme

ionithermehoito

Ja luojan kiitos tuo hoito auttoi! Painoa ei kyllä edelleenkään ole lähtenyt, mutta kropan turvotus helpotti valtavasti ja senttejä lähti yhden hoitokerran jälkeen 10cm. Tuli kohtalaisena yllätyksenä itselleni tuo tulos, koska ajatuksissa olisi, että ehkä pari senttiä lähtee. Sonjalta, kuka näitä hoitoja tekee, lähti yhden hoitokerran jälkeen 20cm. Tähän plussana; aineenvaihdunta on vihdoinkin alkanut heräämään. Toivon todella, että tuo olisi nyt se boosti, mikä saisi kaiken rullaamaan normaalisti.

laihduttaminen

Ruudukossa näkyy sentteinä mitat ennen ensimmäistä hoitoa ja heti ensimmäisen hoitokerran perään.

 

Rehellisyyden nimissä olen myös tullut siihen tulokseen, että stressi saattaa olla syy, mikä tässä pistää kapuloita rattaisiin. Tällä hetkellä en koe olevani stressaantunut, mutta viime vuosi sekä tämän vuoden alku koulun loppumisineen, julkisten ”kannustus kirjeiden”, uusien työpaikkojen, uuden arjen ja erilaisen treenaamisen kera on saanut kyllä verisuonet päässä välillä pullottamaan. Ikävä kyllä olen stressaaja/suorittaja/tunnollinen -tyyppinä, joten se arki ei aina ihan helpointa mahdollista ole. Tosin tämänkin kanssa on toimenpiteitä mentaaliharjoitusten ja omien ajattelumallien työstämisten kanssa tehty, mitkä ovat osaltaan auttaneet asiaa.

 

Unohtamatta sitä, että on todella vaikea sulkea päästä pois ajoittaisia paineita tämän kaiken kanssa, kun tarkoitus on urheilla ja kesällä myös kisata. Olisihan se juokseminen väistämättä helpompaa, jos kaikki toimisi ja painoa olisi edes muutama kilo vähemmän. Olisi myös valehtelua, jos sanoisin, että tämä oma ulkoinen olemus ei harmittaisi etenkin, kun se ei ole sinne päinkään sitä luokkaa, mitä tällä panostuksella sen toivoisi olevan. Kyllä niinä heikkoina hetkinä väistämättäkin nousee se ”väärän näköinen urheilijaksi” -ajattelu. Mutta aina ei putkeen mene. Matka jatkuu ja työtä tehdään, jotta muutosta saataisiin aikaiseksi ja tulosta tulemaan, etenkin siellä urheilukentällä.

 

Täytyy kuitenkin kiittää Sonjaa vielä erikseen, koska pitkästä aikaa tuntui, että jokin oikeasti auttoi ja tämä hoito sai kyllä potkua koko hommaan! Todisteena vielä ennen ja jälkeen kuvat, joissa on noin 1,5 viikkoa väliä ja kaksi hoitokertaa takana.

ennenjälkeensivusta

Ennen ensimmäistä hoitokertaa / kahden hoitokerran jälkeen.

 

ennenjälkeenkuvat

Ennen ensimmäistä hoitokertaa / kahden hoitokerran jälkeen.

 

Iso kiitos vielä kerran Sonja! Jos ko hoito kiinnostaa, niin siitä voi lukea lisää osoitteesta http://www.stbeauty.fi/ionithermie.htm

Niin ja älkää ihmetelkö, jos en heti vastaile tänne blogiin, koska ensi yönä tämä plikka lähtee tosiaan leireilemään lämpöiseen! Jee!

 

 

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Hyviä hiilihydraatteja

su 24.2.2019

Näitä ruokapostauksia pyydetään nyt niin paljon, että päätin… Lue koko kirjoitus

Rakas minusta on…

to 9.6.2016

Otsikkoa täytynee hieman avata. ”Rakas minusta on… Lue koko kirjoitus