Kokeilussa ilmajooga

Treenaus | keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Kaikki täällä rintamalla hyvin, vaikka vähän ”synkähkö” viime postaus tulikin. Itse asiassa tämän hetken fiilis ei ole edes hyvä vaan mainio! Nimittäin tänään tuli ensimmäinen yleisurheilutreeni 3 viikon tauon jälkeen ja meikäläinen oli niin intoa piukassa, että tanssin mäkitreenin palautusten aikana. Oli sen verran hyvä fiilis, että päätin sitten polulla itsekseni irrotella! Tärkeimpänä myös se, että treeni meni hyvin ja mäkiosuuden jälkeen luvassa oli vielä kotona 400 vatsaa ja fiilis oli sen verran liekeissä, että tein 100 selkääkin siihen kaupan päälle.

 

Mutta nyt tuohon otsikon aiheeseen. Celectuksen Urheiluhullu lajiskaala laajeni viime viikolla melko useallakin uudella lajilla. Kokeiltua tuli muun muassa surffausta ja tuulitunnelissa lentämistä, mutta niistä tulee omat postaukset myöhemmin, koska tänään kirjoituksen aiheena on jooga.

 

lentävämatto

En ole koskaan ennen tehnyt joogaa ja testiin tulikin suoraan ilmajooga, tai aerialjooga, Tampereella Lentävässä Matossa. Ja taas kerran osalla saattanee herätä kysymys, että mitä se sellainen on? Noh kyseessä on joogamuoto, jossa perinteisten joogaliikkeiden tukena käytetään kattoon kiinnitettyä suurta silkkikangasta.

 

joogatampere

Aivan täydellisen rehellisyyden nimissä alkuun vähän pelotti. Vaikka kangasta oli paljon, niin kyllä siinä mielessä kävi kertaan jos toiseenkin, että kestääköhän tämä. Onnekseni koko tunnin aikana ei kuulunut yhtäkään uhkaavaa *räks* -ääntä ja pelkoni osoittautui täydellisen turhaksi.

 

Jooga voi olla laji, joka saattaa tulevaisuudessa tulla silloin tällöin ohjelmaan. Tuo kehonhuolto yhdistettynä siihen henkiseen huoltoon on todella toimiva combo. Sen lisäksi, että hengitykseni helpottui aika paljon tunnin aikana, tuli koko kokemus ihan hyvään kohtaan muutenkin. Siinä vaiheessa viimeistään tuli mieleen, että tämä ”mielen tyhjentäminen” on ehkä tarpeen, koska suorittaja meikäläinen huolestui jokaisessa venytyksessä tai asennossa, että venyyhän nyt tarpeeksi ja teenhän tarpeeksi kovaa ja oikein. Myös se oikea mielen tyhjentäminen oli alkuun melko haastavaa, mutta siinäkin tapahtui huomattavaa kehittymistä jo pelkästään tuon tunnin aikana.

 

ilmajooga

Vaikka näyttää hankalalta, niin tämä oli kohtuu helppo liike!

 

ilmajoogaamassa

Tuolla ”pesässä” sai sitten tyhjentää sitä mieltään ja jossain vaiheessa pyöriäkin.

 

Muutama oikeasti raskaskin liike tehtiin, mutta pääasiassa kohtuu helppoja juttuja oli, vaikka en aikaisemmin ollutkaan joogaa kokeillut. Selkeästi enemmän tavoitteena on se mielen hyvinvointi kehon liikkeiden ja hengityksen avustamana. Itse kyllä tykkäsin ja voi olla, että tulee tulevaisuudessa useampikin joogamuoto testiin!

 

Avainsanat: , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Valinnan vaikeus

to 27.4.2017

Olen tullut siihen tulokseen, että tämä ”nykyaika” on… Lue koko kirjoitus

Urheilussa mukana uupumus

ke 11.5.2016

Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että reilu pari vuotta… Lue koko kirjoitus

Onnellisuuden ABC

ma 8.2.2016

Minulla on yksi kaveri. Olen tälle kaverilleni hieman kateellinen.… Lue koko kirjoitus