Leiripäivä Portugalissa

Arki | maanantai 27. huhtikuuta 2015

Leiriä olisi nyt muutama päivä Portugalissa takana ja ajattelinkin, että tänään on ”lajikokeiluna” tässä Celectuksen Urheiluhullun hommassa jotain hivenen erilaista. Innostuin tuossa ajatuksesta, että päivittelisin tänne enemmän tai vähemmän tarkan ohjelman yhdestä leiripäivästäni ja tulin siihen tulokseet, että miksipä ei! Tässäpä siis olisikin luvassa aika lailla aamusta iltaan meikäläisen hullua ja jännitystä täynnä oleva leiripäivä. Varokaa, koska meno menee hurjaksi!

yleisurheiluleiri

 

aamureippailu

Herätyksen jälkeen mennään suoraan aamureippaileen, joka koostuu 30 minuutin kevyestä valmistavasta höntsästä, mihin kuuluu hölkkää sekä venyttelyä. Tarkoitus on siis herätellä kroppa päivän treeniä varten.

aamuhöntsä

 

aamupala

Sitten aamupalalle (kuvasta uupuu leipä sekä kahvi). Jälkiruokana on kasa lisäravinteita.

lisäravinteet

Treenaan lähdetään kello 11:00, joten se reilu tunti huoneessa vietetään naama puhelimessa ja jalat seinää vasten. Eka kirja on jo luettuna ja nyt täytyisi aloittaa seuraava. Tällä tahdilla meikäläinen lukee tässä leirin aikana kevyesti ne 4 kirjaa mihin varauduin.

leireilyä

Sitten menee nokka kohti kenttää! Kentälle vie kirjaimellisesti viivasuora noin 2km tie, joka on tässä vuosien varrella tullut hyvinkin tutuksi. Tämä taitaa olla 7 vai 8 kerta itselläni Portugalissa, joten muutamat kerrat on tullut tätä sohattua.

montegordo

Treeninä oli vuorossa nopeus. Alkuun poljettiin tosiaan kentälle ja siihen päälle vielä pikkasen verkattiin, jotta jalat saisi myös iskutusta ja että tulee kunnon lämpö päälle. Alkuverkan perään vähän venyttelyä, jota seurasi koordinaatioita nurmella sekä linedrillsejä eli erilaisia hyppelyitä radalla. Näiden jälkeen teimme nurmella vielä 4 x 20-loikkaa, jonka jälkeen siirryttiin juoksemaan radalle. Teimme 3 x 150m + 100m + 50m 90% tehoilla lenkkareilla. Palautukset olivat 4 minuuttia juoksujen välillä ja sarjapalautus oli 8 minuuttia. Olin piiiiiitkästä aikaa tyytyväinen treeniini. Juoksu, etenkään nopeus, ei ole kulkenut ihan niin kuin toivoisin, joten nyt tuli jopa miniriikkinen ylpeyden pistos omaan tekemiseeni; vihdoinkin se homma jo vähän kulki ja juoksu meni sellaisia aikoja, kuin ne ovat ennenkin menneet. Ajat juoksuissa olivat ekassa sarjassa 20.4, 13.5 ja 6.7. Toinen sarja meni 20.2, 13.7 ja 6.8. Viimeinen sarja alkoikin jo vähän painaa ja tehot menivät vähän yli sen 90%, mutta ihan hyvin tuli loppuun asti ajoilla 20.6, 14.0 ja 6.8. Juoksujen perään teimme vielä wissmanin koordinaatioita eli 10kg tangolla 2x4x30m koordinaatioita putkeen. Liikkeet olivat PNJ, pakarajuoksua, tripling sekä borsovi. Osa näistä liikkeistä olikin siinä mäkitreenipostauksen videossa. Siihen päälle vielä tangolla 15 kertaa kyykkyhypyt sekä 4x80m rullaukset ja treeni oli plakkarissa. Yhteensä hommaan pyöräilyjen kera meni vähän yli 3 tuntia.

leirillä

Amandan kanssa radalla. Amanda on siis kämppiksenäni täällä reissussa.

 

wissmaninkoordit

 

valmentajankanssa

Robinin (valmentaja) kanssa

Treenin loppua kohden pistetään palautusjuomat naamaariin ja poljetaan suoraan hotellille, missä enenmmän tai vähemmän lyllerretään, tässä tapauksessa lyllerrettiin, koska jalat oli vähän väsyneet tuosta treenistä, altaaseen vilvoittelemaan jalkoja. Vesi ei nyt mitään optimaalisen kylmää ole, mutta sen verran viileää, että kun tarpeeksi kauan seisoo, niin tekee hyvää jaloille.

kylmähoitoa

Altaalta suoraan kämpille tekemään ruokaa. Nyt oli luvassa kvinoaa, kanaa, tomaatteja, kinkkua ja kevyt kermaa. Eilen tuli niin hirveä himo pasta carbonaraan, että päätin sitten tyytyä ”seuraavaksi parhaaseen vaihtoehtoon”. Tulin siihen tulokseen, että kvinoa ei voi korvata pastaa, jos on himo hiilihydraatteja kohtaan. Lisäksi huomasin, että tuo kerma täällä päässä ei ihan mahalleni sovi. Ajattelin, että juu juu ulkomailla nämä maitotuotteet ovat ok, koska aamupalalla kahvissa maito ei tee mitään, mutta kerma saikin sitten pakin hieman vääntelehtimään. Toisaalta voi myös olla, että treenikin sai mahan vähän sekaisin, koska kun tarpeeksi kovia treenejä tulee, niin sen lisäksi että ruoka ei aina maistu, niin maha voi olla vähän sekaisin lopun päivän.

leirielämää

Ruuan jälkeen olikin enemmän tai vähemmän hengausta huoneessa. Kävin altaalla kääntymässä, mutta 20 minuutin jälkeen tulin siihen tulokseen, että täällä on tylsää ja aikaisempi kevyt palaminen tuntui melkoisen ikävästi hartioissa. Viisaana ihmisenä en laittanut toissa päivänä aamulla aurinkorasvaa kuin naamaan, koska aurinkoa ei ollut lähimaillakaan nähtävissä ja kesken mäkitreenin se sitten tietenkin tuli esiin, enkä ollut ottanut aurinkorasvaa treeniin mukaan, joten olen nyt tästä virheestä saanut pari päivää maksaa melkoisilla kiputiloilla ihossa. Noh tyhmästä päästä…

leireilemässä

Hengausta

yuleiri

Lisää hengausta. Onneksi on netti hotellissa!

Iltapäivästä oli vuorossa 30 minuutin huoltava. Tein venyttelyä, rullailua ja hieroin jalkoja Tässä tapauksessa tuolla hieronnalla tarkoitetaan lähinnä penikoiden repimistä. Tämä on siitä hyvin poikkeuksellinen leiri, että teemme vain yhden kunnon harjoituksen päivässä. Aikaisempina vuosina leireillä on ollut aina aamureippailu sekä kaksi harjoitusta. Tosin kyllä tässä jo tämän muutaman päivän aikana olen huomannut, että tuo yksi harjoitus sekä yksi valmistava höntsä ja huoltava ovat ainakin tässä vaiheessa se oikea combinaatio.

huoltavatreeni

Illalla hotellilla päivällinen. Buffetti on kyllä mainio täällä Dunamarissa, mutta meikäläisen saa syödä listaan eivät kaikki kuulu, joten lautanen näyttää usein vähän eriltä kuin muiden.

yleisurheilijanarkea

Ja sitten pistettiinkin elämä risaiseksi, kun mentiin tuohon noin 100m päähän Pop Cafeeseen juomaan vihreää teetä ja datailemaan. Meillä on hotellilla netti, mutta se ei mikään maailman ärhäkkäin ole, joten oli tarkoitus tuolla kahvilassa kirjoittaa blogi, mutta ei sekään nyt ihan putkeen mennyt, koska tässä nyt taas täällä hotellilla tätä postausta näppäilen.

menossapopcafeen

 

popcafessa

Oltiin reilu tunti tuolla kahvilassa ja vähän yhdeksän jälkeen lähdettiin takaisin hotellille, missä otin vielä pikkasen iltapalaa, laitoin voltarenit jalkoihin ja kompressiosukat siihen päälle ja unten maille mentiin vähän kello 22:00 jälkeen.

nukkuun

Siinäpä se. Enemmän tai vähemmän tällaista se elämä leireillä on. Toki lepopäivinä sitä saatta repäistä ja vähän jotain jopa tehdä, mutta enimmäkseen omalla kohdalla se on treeniä, ruokaa, hengausta ja nukkumista. Niin kuin kaksoseni Nelli sanoi: Livin´ la vida loca!

 

Avainsanat: , , ,

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus