Bataattipizza

Ruoka | maanantai 18. toukokuuta 2015

Tein tuossa reilu pari kuukautta sitten täydellisen vahingossa aivan loistavaa pizzan korviketta. Idean sain kaveriltani Idalta, joka omalla Instagram-tilillään hehkutti bataattiburgeria. Allekirjoittaneella tosin uupui noin puolet ko reseptin tarvikkeista, joten päädyin sitten improvisoimaan melko rajusti ja lopputuloksena oli aivan törkeän hyvää ”pizzaa” joka kuuluu myös sarjaan terveellinen/nopea/helppo vaihtoehto ja siksipä päätin pistää hyvän kiertämään täällä bloginkin puolella.

bataattipizza

Valmistus sujuu hyvinkin helposti ja koska itse olen aloittanut maitotuotteidenkin välttelyn (nämä kuvat ovat ajalta, kun en vielä vältellyt muuta kuin maitoa), niin tästä saa helposti maidottoman version, joka muuten maistuu myös aivan loistavalta. Jos tahtoo oikein hifistellä, niin ketsupin voi vaihtaa myös tomaattimurskaan ja meetvurstin jättää kokonaan pois, mutta tämän mausta en rupea vannomaan, koska omissa versioissa on aina pari lusikallista ketsuppia ollut ja se 4 siivua meetvurstia.

bataattipizzaresepti

 

Koko hommaa uuniin ja vähän omasta fiiliksestä riippuen asteet ja aika. Itse olen pitänyt noin 175 asteessa 30-35 minuuttia. Sivussa saa myös mainiosti bataattisipsejä tehtyä, koska pienimmät palat eivät sovellu pizzapohjiksi, joten itse maustoin ne ruususuolalla sekä valkosipulimausteella ja laitoin uuniin, jolloin saa aika hyvän makuisia sipsejä homman kylkeen.

 

Kaiken rehellisyyden nimissä omista ajoista, kun maistoin ihan perinteistä pitsaa (ei gluteenitonta) on kerennyt vierähtää jo hetki, mutta kyllä tämä minuun upposi enemmän kuin hyvin!

 

I made by accident the best sweet potato pizza. You need: sweet potato, tuna fish, tomato, ketchup, pineapple, salami and cheese. Slice tomato, pineapple and salami and mix them with tuna and ketchup. But the mix on top of the sliced sweet potatoes and add cheese. Put the whole thing to oven in 175 degrees and let it be there for 30-40 minutes. You’re done!

Avainsanat: ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus