F1-varikolla

Urheiluhullu | perjantai 10. heinäkuuta 2015

Uskomatonta. Täydellisen mielettömän törkeän siistiä. Tuo nyt jossain määrin kuvailee omaa viime viikonloppuani. Tosin en tiedä antavatko nämä adjektiivit siltikään tarpeeksi kunniaa tuolle reissulle. Tämä plikka oli nimittäin perjantaista sunnuntaihin Briteissä Silverstonessa pyörimässä F1-varikolla.

viplippuformuloihin

Ensimmäinen kysymys kaikilla: Miten sä nyt tonne päädyit?! Noh minulta kysyttiin jo viime vuonna, josko olisi kiinnostusta tulla pyörähtämään varikolla. Ikävä kyllä en silloin päässyt, mutta tänä vuonna olikin tilanne sitten aivan toinen ja luonnollisesti meikäläinen saapui intoa pursuten tasajalkaa hyppien noille mestoille. Kirjaimellisesti.

 

Täytyy myös sanoa, että paikalliset hotellitkin hyppivät varmasti innosta, koska huoneiden hinnat pompsahtivat melkoisesti. Halvin hotellihuone, jonka löysin, maksoi 139€ yö ja siinä oli jaettu vessa. Onnekseni sain kaverilta vinkin aivan loistavasta sivustosta nimeltä Air B n B missä ihmiset vuokraavat omia asuntojaan. Sitä voisi luulla, että tuo on lupaus paloitteumurhasta, mutta meikäläinen yllätyi ainakin todella positiivisesti. Jos matkustelee enemmän, niin suosittelen tutustumaan!

tallienkämpät

Varikon  backstagea. Jokaisella tallilla on virallisen varikon takana oma ”koti” missä sitten kuskit, tallien ihmiset, kutsuvieraat yms voivat oleilla, katsoa kisoja, syödä, juoda jne.

 

mclarentallikoti

Kun ollaan ihan rehellisiä, niin voin sanoa, että en koe mitään suurempaa intohimoa formuloita kohtaan… tai noh korjaus; En kokenut. Täytyy kai tässä myöntää, että onhan tuo melkoista hommaa koko formulat ja kyllä sitä täytynee alkaa kisoja vähän useamminkin seuraamaan. Voin sanoa, että tuolla liikutaan ihan eri maailmoissa ja mediasirkus ei ole lainkaan liioiteltu sana kuvaamaan menoa kulissien takana. Siistiähän siellä oli!

 

Tapahtuman kokoluokasta kertoo aika paljon se, että useamman kilomterin mittainen pätkä moottoritietä suljettiin, jotta ihmiset pystyivät ajamaan kisoista pois moottoritien molempia kaistoja samaan suuntaan. Noh tällaiset toimenpiteet ovat varmaan tarpeellisia, kun puhutaan yli 100 000 ihmisen kävijämääristä.

 

Oli kyllä niin paljon kaikkea, että ei tässä meinaa osata edes valita, mistä aloittaisi. Yksi hauska juttu; tuolla varikoiden takana jokaisella tallilla on siis oma ”kämppä”, jotka kulkevat kisoista toiseen mukana. Näistä kuvista sitä ei näe, mutta noita kämppiä vastapäätä oli myös toinen pienempi rakennelma, missä muun muassa pidettiin renkaita ja kuskit sekä muut varikolla työsketelevät pitivät palavereita jokaisen harjoituksen, aika-ajon ja kisan päätteeksi. Nuo isommat ”kodit” ja nämä ”palaverirakennelmat” eivät olleet koskaan täysin vastapäätä toisiaan, jotta kuskit joutuisivat hieman pyörimään tuolla puolella. Tämä oli siis ihan tarkoituksella tehty. Voin sanoa, että kyllä se Kimi meni sukkelaan myös radan ulkopuolella ja jos nuo rakennelmat olisivat olleet aivan vastakkain, niin tuskin Kimiä olisi suuri osa edes nähnyt.

kimiräikkönen

Ei päässy Kimi meikäläistä karkuun!

Vaikka siellä vikkeläaskelisia kuskeja monta olikin, niin sain muutaman melko ikimuistoisen hetken kuvan muodossa taltioitua. Oli jonkin verran itseni hillitsemisessä töitä, kun tuolla Williamsin kämpillä pyörittiin ja nämä kaksi kuvaa sain. Oma ulkoinen olemus oli sellaista, että aiheutin jonkin verran hymyjä, kun hypin ylös alas penkillä ja hihittelin itsekseni. Nooh, mutta tärkeintähän on, että itsellä on hauskaa!

felipemassa

Massan kanssa kuvaa

valtteribottas

Ja samanlainen Bottaksen kanssa

Minua varovaisesti varoitettiin, että voi olla tylsähköä pyöriä siellä varikolla useampi päivä, niin aivan turha varoitus oli. Jos joku formuloissa osataan, niin se on spektaakkelin järjestäminen. Meikäläisen hymy ei hyytynyt, ei hetkeksikään! Oli hävittäjää, laskuvarjohyppääjiä, Brittien värit taivaalla, varikkotyttöä ja vaikka mitä. Tietenkin oman elementtinsä toivat edestakaisin menevät kuskit sekä julkkikset. Varikon ulkopuolella oli ruokapaikkoja, formulamuseota, erilaisia ajosimulaattoreita, kisoja, pelejä ja vehkeitä joka lähtöön.

ferrarinoheistuotteet

varikkotytöt

f1museo

oskarisaari

varikkojulkkiksia

Oli entisiä ja nykyisiä ajajia, pääliköitä ja löytyihän sieltä Spice Girlejäkin.

Mutta ne tallien kämpät! Aivan pakko niihin vielä palata. Oli kyllä melkoista. Itse oleskelin aika paljon McLarenilla ja aivan uskomattomia nuo olivat. Rakennelmahan oli kolme kerroksinen, siellä oli Gordon Ramsayn suunnittelema buffet -tarjoilu ja avoin baari koko päivän ajan. Unohtamatta luonnollisestikaan valtavia televisioita, joista pystyi seuraamaan kisoja. Sponsorit tietenkin näkyivät myös ja muun muassa Williamsin kämpillä oli hylly, josta sai vapaasti ottaa Rexonan dödöjä mukaansa.

mclarenvarikko

varikkoruokaa

silvia

Posket tietenkin täynnä ruokaa ja McLarenin yksi organisaattoreista, Silvia, tuli photobombbaan kuvan.

Niin ja mites ihan siellä varikolla varikolla? Nooh ”ihan” hienoahan sielläkin oli.

f1varikko

f1

Meikäläistä Snapchatissa (Noora Toivo) seuranneet saivat kunnon pläjäyksen varikkoelämästä, kun pistin sinne kyllä menemään kuvaa ja videota ihan olan takaa.

Niin ja lisää mielenkiintoisia juttuja: tuolla oli aika paljon suomalaisia töissä. Monella kuskilla on nimittäin suomalainen pt. Siitä sitten, jos noihin geimeihin tahtoo, niin ei kun oma ura seuraavalle tasolle ja formulakuskille valmentajaksi!

snapchatnooratoivo

Mediakopissa juuri ennen lähtöä. Siellä oli itsellä tasan yksi sääntö: Suu kiinni.

Itse kisa, vaikka en sen suuremmin noista kyllä ymmärrä, oli todella mielenkiintoinen. Sen verran kuohuntaa aiheutti Williamsin kaksikon lähtö, että oksat pois! Unohtamatta tietenkään sadetta, joka pisti pakan aivan sekaisin. Siellä meni ajajaa radalta ulos ja autot meinasivat usempaan kertaan lähteä kuskeilta hanskasta. Ja kyllähän sitten Britit omiaan myös kannustivat, kun Hamilton otti johdon. Aina tiesi, kun Hamilton oli tulossa, koska katsomossa alkoi huutaminen ja taputus.

silverstonef1

f1lähtö

f1silverstone

aika-ajot

Vähän fantasioin, että suomalainen olisi sen kirkkaimman vienyt, mutta ei tällä kertaa. Toisaalta kyllä se oli aika upeaa nähdä, kun Hamilton vei kotikatsomon edessä, mikä toi tietenkin ihan oman tunnelmansa koko kisaan ja palkintojenjakoon.

ihmisiä

Pari muutakin ihmistä paikalla palkintojenjaossa

silverstone2015

f1redbull

ferrari

Hamilton oli melkoisen kuumaa kamaa ja siellä itse asiassa fanit juoksivat hänen perässään, kun hän mediakarsinasta jatkoi matkaa tallinsa tiloihin. Nimmaria en saanut, mutta ehkä voin elää sen kanssa, koska tuon alemman kuvan läpyjen antaminen päättyi omaan käteen. Siinä saattoi kevyehkö tyttömäinen kiljahdus karata tuolta suupielestä, mutta eipä haittaa!

lewishamilton

Jos joku haluaa vielä enemmän fiilistellä tätä omaa varikkoviikonloppua, niin tein myös tuonne Youtubeen videon, missä pääsee kuulemaan ja näkemään enemmänkin, että millaista se elämä siellä varikolla sitten on.

Eihän tässä voi muuta sanoa kuin OMG!

 

I got to visit a F1-pit as an VIP guest last weekend. It was AWESOME!

Avainsanat: , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus