Testissä kompressiotrikoot

Arki | tiistai 28. heinäkuuta 2015

Nyt ne tuli, nyt ne tuli, nyt ne tuli! Zero Point on tuonut markkinoille kompressiosukkien lisäksi myös kompressiotrikoot, shortsit sekä T-paidat. Meikäläinen sai sieltä paketin pari viikkoa sitten ja tuotteet ovat olleet kovassa ajossa.

zeropoint

Zero Point kompressiotrikoot (gifted)

 

Kompressiotuotteet ovat olleet itselläni käytössä jo ennen tätä boomia ja etenkin kompressiosukkia sekä ”nilkkureita” käytän todella ahkerasti palautumisen tehostamiseksi. Siksi olin näistä trikoista hyvinkin innoissani, koska sukat ja nilkkurit ovat toimineet todella hyvin. Trikoot ovatkin olleet itselläni käytössä muutamassa treenissä sekä kotona hengaillessa ja lepopäivinä.

 

Kompressiovaatteita käytetään paristakin syystä; yksi on juurikin tuo palautumisen tehostaminen ja toinen on treeneissä lihasten aktivointi kompression avulla. Itse olen aivan hurahtanut tuohon palautumisen puoleen, treeneissä olen ollut vaihtelevalla tuulella.

 

lenkillä

Zero Point kompressiotrikoot (gifted)

 

Sukat ja nilkkurit ovat aivan huiput, kun pohkeisiin tai penikoihin sattuu. Trikoista en osaa vielä lihasten kivun kohdalla kommentoida, mutta kun menin näillä lenkille, niin polviin ei sattunut juuri ollenkaan, joten se ainakin lupaa hyvää. Nämä ovat todella tiukat, joten tukea tulee sen verran, että polvet eivät lenkillä vaivanneet. Huomasin myös lenkin jälkeen seuraavana päivänä, että pakaroissa oli treenikipua (en ikinä saa lenkkejä tuntumaan muualla kuin pohkeissa ja reisissä) eli ainakin äkkiseltään tuntuu, että pakarat aktivoituivat juostessa paremmin. Jos homma jatkuu näin, niin lenkeillä käydessä näistä taitaa kyllä tulla vakiokamaa itselleni.

 

kompressiovaatteet

 

Käytin trikoita myös yhdessä kovemmassa intervallitreenissä ja tässä kohtaa tulee hieman vastaan se, että ”mitä hakee” treenillä. Kuten sanoin kompressio on housuissa aika kova, joten kun juoksin pitkällä, mutta kohtuullisen nopealla askeleella (400 m juoksutyyli) olivat liikeradat sen verran isoja ja housut sen verran tiukat, että lihakset saivat tehdä etenkin liikkeiden ääripäissä jonkin verran töitä. Osassa koordinaatioita (korkeat saket, missä jalka potkaistaan suorana niin ylös kuin saa) luonnollisesti tuli myös lihaksille vastusta. Toisaalta treenikaudella tämä on hyvä juttu, jos tällä tavoin saadaan lihasten kuormaa lisättyä ilman painoja tms. Omat jalat olivat treenin jälkeen melko poikki, vaikka ajat eivät kuitenkaan ihan niin kovia olleet. Tämä tosin voi olla myös tottumiskysymys, mutta jos tahtoo saada juoksutreeneistä enemmän irti, niin ovat nämä trikoot varteenotettava vaihtoehto silläkin puolella. Jos housut ottaa menoon mukaan kisakaudella, niin testaisin ensimmäiset kerrat ”normitreeneissä”, en välttämättä kisaan valmistavissa, että näkee miten jalat reagoivat kompressioon.

 

kompressiohousut

 

Trikoiden päälle laittaminen pistää myös aina nauramaan, koska ainakin itselläni se on muutaman minuutin suoritus ähinällä ja puhinalla avustettuna. Iso plussa kankaasta, koska jonkin verran kynttä omaan ja melkoista repimistä on ainakin kerran housujen päälle laittaminen ollut, kun iho oli hieman kostea, mutta kangas kesti tämänkin ongelmitta. Kaiken kaikkiaan annan kyllä peukun näille!

 

Jos joku on ollut aikeissa kompressiotuotteita ostaa, niin kannattaa kurkata Zero Pointin verkkokauppaan, koska siellä on menossa kesäale vielä heinäkuun ajan ja kaikista tuotteista lähtee 30% hinnasta pois, kun käyttää koodia ZPSUMMERSALE.

 

kompressio

 

 

 

Avainsanat: , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Oodi paremmalle unelle

ke 16.12.2015

Ah nukkuminen, tuo ihanuuksien ihanuus. Olen melko perso unelle siinä… Lue koko kirjoitus

Kylmähoito on saapunut…

su 25.10.2015

Jes vihdoinkin meikäläinen voi täällä blogin puolella kirjoittaa… Lue koko kirjoitus

Lämmittely ennen treeniä

ma 11.5.2015

Lämmittely ennen treeniä on asia, mitä harrastan aina. Jopa ennen… Lue koko kirjoitus