Säästövinkki

Ruoka | sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesähän on kuumimmillaan, mutta kalenteri ikävä kyllä näyttää, että syksy on tuloillaan. Toivottavasti monet ovat tehneet samaa, mitä itsekin: hamstranneet pakkasta täyteen marjoilla ja hedelmillä. Viime vuonna tuli sellainen virhe, että en käynyt marjastamassa ollenkaan ja marraskuusta lähtien jouduin ostamaan omat mansikat ja mustikat. Kyllä siinä vähän kismitti etenkin mustikoiden kohdalla, kun tiesi, että metsistähän sitä ilmaiseksi olisi saanut. Tänä vuonna kuitenkin otin opikseni! Mustikkaa on pakkanen täynnä.

 

mustikka

Tämän lisäksi ennakoin myös mansikoiden kanssa, koska niidenkin hinta talvea kohden nousee, joten ostin sitten vähän isomman määrän kerralla ja pakastin mustikoiden seuraksi ne, mitkä eivät perkaamisvaiheessa eksyneet suuhun. Tosin mansikkaa ei tullut, kuin muutama kilo.

 

Tässä tuota talven ruokapuolta jo suunnitellessa tajusin myös toisen asian: banaaniahan voi pakastaa siinä, missä mitä vain muutakin. Itse olen alkanut ostamaan banaanit luomuna ja etenkin näin kesällä ne eivät mitään mielettömiä maksa. Tuossa kuitenkin tuli myös sellainen Ahaa -elämys, että niitähän kannattaa nyt ostaa vähän isommin sinne pakkaseen, koska niidenkin hinta talvella taas kasvaa. Siksipä nyt onkin ensimmäistä kertaa myös banaania pakkasessa. Sitä kuitenkin menee itsellä palautusjuomissa ihan hyvät määrät, joten tästä säästöideasta olin hyvinkin tyytyväinen.

banaani

säästövinkki

Kaksoseni Nelli sanoi lukeneensa jostain loistavan idean, että jos tekee paljon esim smoothieita tai omia palautusjuomia, niin nuo marjat ja mahdolliset hedelmät kannattaa pakastaa suoraan annospusseihin. Se on helppo sitten kipata se yksi pussillinen suoraan tehosekoittimeen ja valmistaa annos. Itse ikävä kyllä tajusin tämän vasta siinä kohtaa, kun banaanit olivat menossa pakkaseen ja marjat siellä olivat olleet jo useamman päivän syväjäässä, joten annospussit jäivät vain ajatuksiksi.

 

Jos täällä on erämiehiä ja naisia lukemassa, niin mustikkaa vielä on ja puolukathan ovat parhaimmillaan, niin ei kuin metsiin hankkimaan ne omat superfoodit syksyn ja talven varalle ja kovat banaanien kuluttajat kauppaan mars!

smoothievinkkejä

Avainsanat:

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Terveellinen välipala…

ma 22.4.2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella… Lue koko kirjoitus