Apua aftoihin

Arki | perjantai 18. syyskuuta 2015

Enpä olisi tässä elämässäni uskonut sanovani tätä, mutta meikäläinen löysi kotikonstin, josta on apua aftoihin! He, ketkä eivät tiedä mikä afta on, onneksi olkoon. Itse kuulun ikävä kyllä siihen joukkoon, joka saa kärsiä näistä mukavista yllätyksistä suussa aina kunnon stressin yllättäessä tai jos tautia on pukkaamassa päälle. Itselläni tämä niksi toimi mainiosti, mutta koska en kokenut yksinään omaa kokemusta riittäväksi näytöksi, pistin myös kaksoseni Nellin testaamaan tätä. Nelli on meidän perheen aftakone; hänellä tulee aftoja usein, paljon ja myös tietyistä ruoka-aineista johtuen ja hänkin antoi tälle vihreää valoa.

Tuohon kotikonstiin; kyseessä on ”Oil pulling” niminen toimenpide. Mikä se sellainen on kysyt? Oil pulling on juttu, minkä löysin internetin ihmeellisestä maailmasta, kun etsin keinoja, joilla saada hampaat vaihtamaan väriä kotikonstein keltaisesta enemmän tuonne valkoisen suuntaan. Olen kuitenkin jo 26-vuotta yrittänyt tuolla perinteisellä tavalla: hampaiden pesulla. Kyseessä on siis lyhykäisyydessään kylmäpuristetulla kookosöljyllä purskuttelu. Löysin yhden postauksen, missä tuleekin pitkä litania toimenpiteen hyödyistä, miten homma hoidetaan ja ihmisten kokemuksista. Postauksen voi tsekata täältä.

Toimenpide siis menee näin:

 1. Ota ruokalusikallinen kylmäpuristettua kookosöljyä suuhun (älä huoli se sulaa kyllä suussa)
 2. Purskuttele 10-20min (itse en jaksa kuin 10min)
 3. Sylkäise toimenpiteen jälkeen suusi sisältö roskikseen (jos syljet lavuaariin/vessaan öljy kovettuu kylmässä ja tukkii putket)

Ohessa vielä kuvaohjeistus toimenpiteestä.

apua aftoihin

oil pulling

aftaGooglettamalla ”Oil pulling” löytyi kaikenlaisia toimenpiteen hyötyjä:

 • Valkaisee hampaita
 • Hoitaa ikeniä
 • Poistaa plakkia sekä tappaa suusta bakteereja
 • Helpottaa nenän tukkoisuutta
 • Poistaa kropasta myrkkyjä
 • Parantaa ihoa
 • Raikastaa hengitystä
 • Parantaa kaiken kaikkiaan elämää, parisuhdetta, poistaa sodat sekä tuo maailmaan rauhan (Pahoittelut, en voinut vastustaa kiusausta murjaista vitsi)

Nyt rehellisyyden nimistä, noista muista hyödyistä en osaa sanoa toimiiko. Siis ei hajuakaan, koska en ole yhtäjaksoisesta jaksanut tuota toimenpidettä tehdä kuin 1,5 viikon ajan sekä muutamia päiviä aina, kun aftoja ilmenee, MUTTA tuon avun aftoihin olen kyllä huomannut sekä saman huomasi Nelli.

Itselläni ensimmäisenä kertana afta poistui muutamassa päivässä, mutta kipuun se auttoi jo päivän parin jälkeen ja nykyään, kun aftoja tulee, niin jo seuraavana päivänä kipu helpottaa ja parhaimmillaan olen päässyt aftasta melkein kokonaan eroon kahdessä päivässä. Nellillä kesti vähän pidempään, hän joutui 2-3 päivää purskuttelemaan, että helpotti, mutta apua aftoihin hänkin tästä sai. Huomasin myös, että suun pienet haavaumat (tykkään joskus ruokailun aikana lohkaista lisukkeeksi myös palan omaa poskea) paranivat nopeammin, kun purskuttelin.

Suosittelenkin siis lämpimästi kokeilemaan, jos aftoista tai muista suun haavaumista kärsii! Jos joku on jo tätä pidempään harrastanut niin heittäkää ihmeessä kommenttia tai jos tuli lisäkysymyksiä niin antaa palaa vaan.

Avainsanat:

Vanhempi

Saatat myös pitää

Multitasking, 3 päivää…

to 29.10.2015

Nyt on kolmas päivä menossa ilman multitaskingia. Päälimmäisenä… Lue koko kirjoitus

7 päivää ilman…

ti 27.10.2015

Tänään se lähti. Takaraivossa on tämä sosiaalinen koe kyteytynyt… Lue koko kirjoitus

Kylmähoito on saapunut…

su 25.10.2015

Jes vihdoinkin meikäläinen voi täällä blogin puolella kirjoittaa… Lue koko kirjoitus