Harrastamista

Arki | maanantai 7. syyskuuta 2015

Kerkeepäs sitä vajaassa 2 viikossa touhuta, vaikka mitä! Yleisurheilu on ollut pannassa koko ylimenokauden ajan, mutta kyllähän näitä harrastusmahdollisuuksia on yllin kyllin. Tässä olisi nyt kolme enemmän tai vähemmän uutta tai uudelleen omaan arkeen tullutta liikkumisen muotoa.

 

Vikellys oli itselleni uusi juttu. Jo Urheiluhullun aikoihin ehdotettiin sen kokeilua, mutta tulin siihen tulokseen, että himpun verran riskialtis laji ennen kisakautta. Vikellys on siis ”temppuilua” ja parhaimmillaan akrobatiaa hevosen selässä. Toki tuo oma tekeminen oli kaukana kummastakin. Koko kokeilu sai alkunsa, kun menin ihan vaan ratsastamaan kaverin hevosella. Siinä loppua kohden hän sitten kysyi, että tahdonko kokeilla millainen on tasapainoni ja keskikropan hallinta ja luonnollisesti kiljuin: ”Tietenkin!”.

vikellys

Siinä sitten tehtiin (luojan kiitos kiltillä hevosella) kaikenlaisia liikkeitä ilman satulaa. Ensin piti koskea vastakkaista jalkaa, mennä 360 astetta ympäri hevosen selässä, maata selällään, maata mahallaan ja vaikka mitä. Lopussa menin jo laukkaa ilman käsiä. Oli aivan huippua! Tykkään muutenkin ratsastamisesta ja tämä oli kyllä kirsikka kakussa. Kiitos Hannalle mainiosta ohjauksesta, mutta apinalaumalle (joka näissä kuvissa ei näy, mutta huuteli, taustalla hevoselle ”LAUKKA” kun seisoin selässä) lähetetään ihan omat terveiset.

vikeltäminen

Frisbeegolf on nostanut suosiotaan viime vuosina aivan räjähdysmäisesti ja itsekin vaihtelevasti olen käynyt kiekkoja heittelemässä. Nyt on tullut jopa ihan kiitettävästi heiteltyä, kun ylimenokausi alkoi. Tampereen ympäristössä on vaikka kuinka paljon ratoja, missä heitellä. Vihiojalla on yksi vakioradoista, samoin Epilässä on hyvä rata sekä Hervannassa. Lähiseudulla ratoja on myös Ylöjärvellä, Toijalassa, Pirkkalassa sekä Urjalassa. Urjalan rata on yksi lemppareitani, koska tulee paljon vaihtelua väylissä, joten suosittelen siellä käymään. Laji on siitä mukava (sekä turhauttava), kun vain hakkaat niitä toistoja, niin kehitystä tulee. Alkuun kiekot kyllä lensivät minne sattuu ja itsekin olen useamman kadottanut, mutta nyt kun radat alkavat menemään jo par:iin, niin ihan mukavaa touhua tuo on!

frisbeegolf

Rullaluistimet on myös kaivettu vuosien jälkeen vintistä esiin. Ensimmäinen 10 minuuttia oli hieman hakemista, mutta on se paljon kuin pyörällä ajo; ei sitä unohda, kun sen kerran on oppinut. Tarkoituksena on tehdä aerobista lenkkiä, mutta yritän säästää jalkoja iskutukselta (etenkin kun ne polvetkin ovat vähän vaivanneet) joten rullaluistimet ovat aivan täydelliset tähän hommaan. Hiki oli melkoinen ja jalat kyllä tiesivät tehneensä. Tosin tässä saattoi olla isossa roolissa melkoisen isot ylämäet matkan varrella.

rullaluistelu

Näillä on menty tähän asti! Viime viikonloppuna tuli juostua Tough Viking, mistä tulee ihan oma postauksensa, kun saan kuvia. Siihen asti hyvää alkusyksyä kaikille ja toivottavasti siellä ruudun toisellakin puolella on löytynyt itselle mieleisiä harrastuksia, koska onhan näitä liikuntalajeja vaikka millä mitalla!

Avainsanat:

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Päiväretkeilijän unelma;…

ke 10.10.2018

Onko hullua olla mielettömän onnellinen akilleksen nopeasta… Lue koko kirjoitus

Upea Helvetinjärvi

su 9.9.2018

Tiedättekö Suomessa on mitä uskomattomimpia paikkoja. Silti turhan… Lue koko kirjoitus

Telttaseikkailu (fiasko)…

ma 6.8.2018

”Tiiätkö, mä en ole koskaan viettänyt yötä… Lue koko kirjoitus