Treenikausi on alkanut

Arki | perjantai 9. lokakuuta 2015

Treenit ovat alkaneet, jee jee jee! Tällä hetkellä on reilu 1,5 viikkoa kunnon treeniä takana. Viime viikko oli vähän sellainen ”tunnustellaan” -viikko, kun oli vain neljänä  päivänä harjoitukset, mutta tällä viikolla päästiin jo ihan hyvin hommaan mukaan. Eilen oli itseasissa vähän kovempi ”Painijan kuntopiiri” -nimellä menevä lihaskuntotreeni. Se kertoo jotain harjoituksen tehosta, kun pyörällä kotiin polkeminen osoittautui siinä mielessä hankalaksi, että kädet eivät oikein jaksaneet pysyä suorassa ja muutenkin päällä oli sellainen tärinä, että paikalliset elämäntapajuopotkin jäisivät kakkoseksi.

syksyntreenit

Tänä vuonna tosiaan mennään ihan aikuisten oikeasti jenkkityylillä. Viime vuonna jouduttiin koulun takia jonkin verran soveltamaan, mutta nyt onneksi työt on ollut helppo rakentaa harjoituksien ympärille. Teemme siis niin, että viikot treenataan ja viikonloput levätään. Nyt aluksi teen yhden treenin ma-pe välillä plus jokaisena päivänä vielä illalla huoltavan. Lisäksi perjantaisin on aina hieronta, että kroppa pääsee viikonloppuna palautumaan. Mitä pidemmälle mennään, niin pikku hiljaa mukaan tulee myös aamuisin aamureippailut sekä aika ajoin kahden treenin päivät tai vaihtoehtoisesti pidemmät yhden treenin päivät, jolloin harjoitus kestää sen reilu 3 tuntia kerrallaan. Silloin katsotaan, mitä kroppa siitä sanoo ja miltä aikataulut näyttävät ja toimintapäätöksiä tehdään sen mukaan. Käytännössä sieltä ”helpot treenit” päästä jää harjoitukset pois, mutta toki on aamureippailut sekä illan huoltavat, mutta kaikki treenit ovat kunnon treenejä ja lenkit yms jäävät yksittäisinä treeneinä pois.

 

Olen täällä blogissa availlutkin tuota jenkkityylin syytä, mutta kerrataan vielä; sen lisäksi, että oma kroppa yksinkertaisesti tarvitsee useamman lepopäivän, niin sitä samaa vaatii myös pää. Nyt kun ei oikeastaan ole sellaista treeniryhmää ja lisäksi, kun koulut on käyty ja työkin on enemmän itsekseen tekemistä, niin se, että viikonloppuisin voi oikeasti sosialisoitua sekä nähdä ihmisiä tekee hyvää rytmiä arkeen ja antaa aina pienen tauon pääkopalle. Unohtamatta sitä, että 26-vuotiaana ei enää voi treenata samalla tavalla, kuin 20-vuotiaana. Tietenkään viikonloppuisin ei vain maata eikä vedetä mitään sokkia irti, mutta voi touhuta sitten kavereiden sekä perheen kanssa vapaasti niitä omia juttuja miten itse tahtoo.

aamureippailu

tampere

Tällä hetkellä on ainakin jonkin aikaa muutamia kulmakiviä harjoitusohjelmassa. Vakiovarusteena löytyy Pispalan portaat, suojuoksu (Se on loistavaa!),peruskuntoa kasvattava kestävyys intervalleina sekä voima/lihaskunto ja näiden hybridit. Sisällöiltään harjoitukset vähän vaihtelevat viikoittain, mutta teemat ovat nuo.

 

Pispalan portaat tulevat tänänkin vuonna tutuksin ja siellä ollaan myös alaportailla oltu tärisemässä, kun viimeisiä vetoja tehdään. Kyse ei siis ole kylmästä vaan siitä, että lihakset alkavat antamaan periksi, kun noita on sen muutaman kerran ylös alas hakannut. Onneksi on sen verran mukava syksy ollut, että ei ainakaan treenimaisemista voi valittaa ja näillä tehoilla (ei juuri tehdä tehoja) niin se kylmä on pukeutumiskysymys vielä tässä kohtaa.

treenisuolla

Team Räsäset ja Toivo suolla

 

Olen melko hyvillä mielin. Tässä kohtaa tuntuu tyyli sopivalta ja mikä parasta: yrityksen pyörittämisen ja harjoittelun yhdistäminen on sujunut todella mutkattomasti. Toki tuolla bisnepuolella täytyy vain reteesti sanoa osalle työtarjouksista ei (mikä on erittäin positiivinen ongelma ja tästä täytyy kyllä olla kiitollinen), koska haluan pitää sen työmäärän sellaisena, että urheilun kustannuksella en ala joustamaan. Arki on rullannut ihan hyvällä tahdilla ja sopiva kiire, mutta samalla kuitenkin rennot aikataulut ja ”vapaat” viikonloput, ovat rantautuneet omaan elämään. Tämä tyyli tuntuu sopii itselleni ja Toivon mukaan se teema jatkuu!

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Viimeisiä viedään, kausi…

ma 16.12.2019

Ilmoitusluontoista asiaa aika moneltakin kannalta. Aloitetaan siitä… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus

Vihdoinkin ammattiurheilija

to 14.2.2019

Postaus tehty yhteistyössä Stadiumin kanssa. Voi kuulkaas! Hyvinkin… Lue koko kirjoitus