Slush Top 10

Hyvinvointi | lauantai 21. marraskuuta 2015

Viime viikolla tulin taas yhden kokemuksen verran rikkaammaksi, kun pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni pyörimään Slushiin. Tässä kohtaa täytyykin antaa aivan valtava kiitos ensiluokkaisen loistavana asiakkaan olosta Winledille. Kiitos, kun pääsin vieraanaanne tapahtumaan pyörimään. Meikällä on kyllä mukavia asiakkaita.

Slush

Varmasti monet ovatkin Slushista kuulleet, mutta he jotka eivät tapahtumaa tunne, niin kyseessä on Helsingissä järjestettävä yksi maailman merkittävimmistä kasvuyritystapahtumista. Kävijöitä tapahtuma kerää palttia rallaa 15 000 ja startup-yrittäjiä löytää paikan päältä tuhansia. *Hattu nousee pois päästä* Aivan mieletöntä, että Suomessa järjestetään tämän kaliiperin tapahtumia.

 

Tässä postauksessa on kuitenkin ihan asiasisältöäkin. En tuota kahta päivää maannut laakereillani, vaan kävin jokaisella ständillä, mikä liittyi jollakin tapaa liikuntaan, urheiluun tai hyvinvointiin. Uusia tuulia on melko paljon ja pääsin tutustumaan moniin yrityksiin, mistä en ollut koskaan ennen edes kuullut. Teknologia on kyllä menossa sellaisiin sfääreihin, että oksat pois. Sen verran innostuin, että päätin tehdä tänne blogin puolelle koonnin näistä yrityksistä sekä niistä uusista tuulista.

slush2015

 

Tässä ovatkin mielivaltaisessa järjestyksessä Slushin omat Top 10 yritystä. 

 

Beddit -Sleep tracker

beddit

Ensinnäkin, jee suomalainen yritys (joo joo vedän kotiin päin). Beddit on unen monitorointiin tarkoitettu laite. Itse asiassa Beddit oli yksi niistä harvoista ennestään tutuista yrityksistä; sain tällaisen laitteen käyttööni, kun olin Jaksa Paremmin -ohjelman kuvauksissa, missä seurattiin omaa untani sekä nukkumisen laatua. Laite itsessään on sellainen noin 70cm pituinen ja 5cm levyinen liuska, joka laitetaan lakanan tai patjan alle. Puhelimeen ladataan ilmainen Beddit sovellus, joka sitten laitetaan joka ilta päälle, kun mennään nukkumaan. Laite mittaa muun muassa sykettä, unen syvyyttä sekä hengitystiheyttä ja aamulla saatkin koonnin koko yöstäsi sekä unen laadusta yön aikana. Bonuksena Bedditissä on Smart Alarm ominaisuus, mitä käyttäessä ohjelma herättää sinut aamulla kevyen unen vaiheessa eli herätys ei ole koomasta säpsähtämistä, vaan heräät huomattavasti virkeämpänä. Smart Alarmissa on 30 minuutin varoaika eli se herättää sinut aikaisintaan 30 minuuttia ennen kellon soittoa ja viimeistään kellon soiton aikaan.

bedditapp

Tuossa koonti omasta yöstä. Normaalisti tilanne on paljon parempi (unta tulee yli 8 tuntia ja Sleep score on 93). Viime yö oli aivan järkyttävän huono. En tiedä, mikä demoni on tuon kissan valloittanut. Se päätti useammankin kerran pelata vuoren valloitusta allekirjoittaneen päällä keskellä yötä, mikä sitten näkyi aika hyvin yön unen laadussa.

www.beddit.com

 

Ambronite – Organic and drinkable meal

ambronite

Ambronite on juotava superjuoma tai ruoka, vähän miten sen ottaa. Yksi pussi sisältää kaikki päivän tarvittavat ravintoaineet ja 500 kalorillaan se käy kokonaisesta ateriasta. Tuote on täysin vegaaninen, GMO-vapaa, lisäaineeton eikä se sisällä lisättyä sokeria. Jauhe koostuu orgaanisista pähkinöistä, marjoista sekä kaurasta ja yhden aterian valmistaminen on niinkin hankalaa, että kaadat jauheen pulloon, lisäät veden, sekoitat ja juot. Kyseessä ei siis ole mikään proteiinijuoma tai välipala, vaan kokonainen ruoka juotavassa muodossa. Tässäkin yrityksesä takana on suomalaisia, joten lisäpeukku tästä.

www.ambronite.com

 

Beast Technologies – The first sensor to track and improve your lifts

beasttechnologies

Beast Technologies on italialainen start-up yritys. Kuten ylhäällä kuvauksessa lukeekin, kyseessä on ensimmäinen sensori, jonka avulla voit seurata ja kehittää punttitreeniäsi. Kuvassa näkyy laite, jonka voi kiinnittää joko suoraan painoihin magneetin avulla tai vaihtoehtoisesti sitä voi pitää kädessä. Laite mittaa tehoja ja vertaa niitä aikaisempiin suorituksiin, jolloin saadaan dataa siitä, millaisilla voimatasoilla tehdään. Onko kyseessä perusvoima, nopeusvoima vai räjähtävävoima? Tehot mitataan wateissa ja siihen vaikuttaa, kuinka nopeasti rauta nousee ja paljonko sitä on. Jos treeniohjelmassa lukee, että luvassa on perusvoimaa ja laite sanoo, että teet samoilla tehoilla, kuin maksimivoimatreeneissä, niin pystyt heti reagoimaan muuttamalla joko painoja tai tehoja. Pääsin juttelemaan yrityksen perustajan kanssa ja hän sanoi suoraan, että tämä ei ole mikään massoille tarkoitettu tuote, vaan se on nimenomaan tehty urheilijat sekä valmentajat mielessä.

www.thisisbeast.com

 

MPower – Be Strong

mpower

mpowermittaus

Mpower mittaa myös tehoja, mutta ei tekemisen, vaan lihasten. Kyseessä on laite, joka mittaa lihaksesi tuottamaa sähköä tekemisen aikana ja näin ollen kertoo, kuinka tehokkaasti käytät yksittäistä lihasta. Laitteella voi seurata lihasten voiman kehitystä ja samalla tutkia, onko lihaksissa rajuja puolieroja. Laitteella voidaan esimerkiksi katsoa, mitä tekemällä tuotat eniten tehoja eli mistä liikkeistä saat itse eniten lihaksista irti. Mieletöntä oli se, että tuote mittaa, kuinka paljon käytät nopeitalihaksia = soluja. Tämä oli kyllä todella mielenkiintoinen yritys sekä tuote. Tuo puoliero näin aitajuoksijana kiinnostaisi todella paljon unohtamatta voimatreenaamisen optimointia. Laitteen avulla voit myös seurata, kuinka väsyneet lihaksesi ovat, mikä taas kertoo sen, että oletko palautunut. Niin ja Oulu huudettu; kyseessä on siis oululainen yritys.

www.mpower-bestrong.com

 

 Zero G – Custom performance footwear

zerog

zerogpohjalliset

Zero G on kustomoituja pohjallisia valmistava yritys. Nyt ei puhuta mistään ”Laita pohjalliset uuniin ja pistä ne jalkaan” kustomoinnista, vaan painemittauksien mukaan tehtävistä pohjallisista. Se, miten nämä pohjalliset eroavat esim fysioterapeuttien käsin muotoilluista pohjallisista (näistä itsellä jonkin verran kokemusta) on se, että nämä pohjalliset on tehty enemmän ”Korjataan ongelma” ajattelumalli mielessä, ei niinkään ”Poistetaan kipu” -tyylillä. Pohjalliset tukevat jalkapohjaa, mutta ne ovat sen verran joustavat, että jalkapohjan lihakset tekevät kuitenkin myös työtä. Toinen erikoisuus on se, että valmiit pohjalliset skannataan ja tiedot tallennetaan yrityksen järjestelmään. Näin ollen, kun asiakas haluaa toiset kustomoidut pohjalliset, voi hän tilata sellaiset itselleen suoraan netistä.

www.zerog.company

 

Oura – Revolutionary ring-sized wellness computer that helps you sleep and perform better.

ouraring

oura

Oura on, missäpä muualla, kuin Suomessa alkunsa saanut hyvinvointia mittaava sormus tai oikeastaan minitietokone. Laite mittaa sekä analysoi päivän mittaan kehoasi sekä sen toimintaa ja tekee tästä analyysistä automaattisesti yhteenvedon puhelimeen ladattavaan appiin. Laite alkaa ajan kanssa tunnistamaan kehosi toiminnan ja antaa sinulle ehdotuksia, miten voit parantaa hyvinvointiasi. Sormus mittaa muun muassa unta ja se ehdottaa paljonko esimerkiksi sinun kannattaa liikkua päivän aikana, huomioiden edellisen päivän rasitus sekä yö. Lisäksi se kertoo paljonko olet päivän aikana istunut, mikä on varmasti yhdelle jos toiselle melko masentavaa tietoa. Täytyy sanoa, että sormus oli kyllä kaunis ja ständillä jutellessani selvisikin, että sormuksen designia suunnittelessa mukana oli Harri Koskinen ja siis Harrin kädenjälkeähän on muun muassa Block desinglamppu.

 www.ouraring.com

 

Digistole – Footwear reinvented

digistole

Tämä oli hauska ja aivan loistava idea! Kyseessä on siis appin kautta lämmitettävät kengänpohjalliset. Itse asiassa joskus kaksoseni kanssa heitettiin läppää, että pitäisi keksiä itsestään lämpenevät sukat, niin tässähän alkaa olla jo ongelmaan ratkaisu! Apin kautta voit itse määritellä pohjallisen lämmön mieluisaksi, maksimi on 45 astetta, ja pohjalliset lämpinivätkin todella nopeasti. Lataus tapahtuu usb:n avulla ja yhdellä latauksella pohjalliset pysyvät lämpöisenä 7-8 tuntia riippuen käytöstä. Apin kautta voit myös seurata päivällä otettujen askelten määrää, käveltyjä metrejä sekä poltettuja kaloreita.

www.digitsole.com

 

Emfit – Recovery, stress & sleep quality monitor with Heart-Rate-Variability

emfit

Emfit on mittaamiseen sekä sensoreihin erikoistunut yritys. Heidän tuotteensa Emfit QS, mittaa palautumista unen aikana. Kuvassa näkyvä laite laitetaan sänkyyn patjan alle, mistä se kerää yön aikana dataa nukkumisesta. Datasta tulee nettiin koonti, mikä kertoo muun muassa unen laadun, keskisykkeen, hengitystiheyden sekä palautumisen tason. Laite mittaa muun muassa sykevälivaihtelua, mikä kertoo paljon palautumisesta; mitä suurempi sykevälivaihtelu, sitä parempi. Tällä pääsee seuraamaan, kuinka kroppa treenistä palautuu ja näin pystyy reagoimaan esimerkiksi lisäämällä lepoa, jos kroppa ei syystä tai toisesta palaudu normaalisti. Emfit on syntynyt Kuopiossa, joten jälleen peukkua kotimaisuudelle!

 www.emfit.com

 

Sport Performance Tracking – GPS tracking for contact sports + more

sportperformancetracker

Nimensä mukaisesti Sport Performance Tracking mittaa urheilusuoritustasi. Ikävä kyllä, kun kävin ständillä, se oli tyhjä, joten iso osa tästä esittelystä on vakoiltu suoraan yrityksen nettisivuilta, mutta eiköhän tästäkin pieni koonti saada. Kyseinen laite on siis tarkoitettu enemmänkin joukkueurheiluun ja sillä voidaan analysoida yksittäisiä pelisuorituksia sekä samalla verrata sitä joukkueen muiden urheilijoiden suorituksiin. Se mittaa muun muassa juostuamatkaa, huippunopeuksia sekä intensitetttiä. Jotain tuolla sivuilla puhuttiin myös Zone running:sta, koska termi ei nyt aivan täysin tuttu itselleni ole, niin sen analysointi jää lähinnä mainintaan, että sellaistakin tämä laite mittaa.

www.sportsperformancetracking.com

 

Wellmo – Future of health services

wellmo

Nyt päästiinkin listan viimeiseen yritykseen; Wellmoon. Tämä poikkeaa listan muista yrityksistä siinä, että kyseessä ei ole kuluttajille suunnattu tuote, vaan yrityksille. Tahdoin nostaa Wellmon listalle hyvinkin jalojen tarkoitusperien takia. Wellmo on pilvipalveluna toimiva ohjelmisto, mikä mahdollistaa terveydestä huolehtimisen, ammattilaisten avustamana. Wellmo on appi, missä voi seurata omaa toimintaa; nukkuminen, liikunta, alkoholinkulutus, paino, askeleet jne. Appi myös kerää dataa suoraan eri aktiivisuusmittareista, sykemittareista ja ohjelmistoista. Wellmo Pron avulla terveysalan ammattilaiset (muun muassa lääkärit) pääsevät käsiksi yksilön dataan ja voivat kommunikoida sen kautta suoraan henkilön kanssa siitä, mitä hän voisi tehdä hyvinvointinsa eteen. Wellmo tekee esimerkiksi Lähitapiolan sekä Heltin kanssa yhteistyötä. Miksi tämän nostin? Sen lisäksi, että jälleen kerran Suomesta kuuluu tämänkin innovaation kanssa, niin Wellmo ei tee rahaa sillä, että ihmiset sairastavat (halutaan sitä myöntää tai ei, niin osa lääkäriasemista nyt vain sattuu hyötymään melkoisesti ihmisten sairastamisesta ja erilaisissa kokeissa juoksuttamisesta). Rahaa sairastamisella eivät tee myöskään Wellmon yhteistyökumppanit. Pyrkimyksenä on saada ihmiset oikeasti terveeksi ja ohjata heitä parempaa elämää sekä hyvinvointia kohti. Tästä täytyykin nostaa hattua ja siksi päästää yritys tähän Top 10 listaan.

www.wellmo.com

 

Huh mikä litania! Siinä ne kuitenkin ovat. Omat Slushin Top 10 yritykset hyvinvoinnin sekä urheilun puolelta.

 

 

Avainsanat: ,

Vanhempi

Saatat myös pitää

Team City Challenge

ma 14.8.2017

Menoa ja meinikiä on taas vaihteeksi edelliset viikot… Lue koko kirjoitus

GET UP! tulee taas

to 14.1.2016

Se olisi taas se aika vuodesta; GET UP! Tampere on tänä… Lue koko kirjoitus

Kova viikinki

ma 14.9.2015

Toissa viikonloppuna pääsin jo toistamiseen kisaamaan Tough Viking… Lue koko kirjoitus