Vähän ylirasittunut

Arki | maanantai 30. marraskuuta 2015

Hoh hoh, kyllä tuo arki alkaa jo ihan työstä menemään tai tarkentaen; kyllähän tuo treenaaminen alkaa jo työstä käymään. Harjoituspäiväkirja näyttää, että tätä kautta on reilu 2kk takana. Täytyy sanoa, että viime viikkoon asti hommat ovat sujuneet oikein mainiosti. Treenit ovat kulkeneet ja arki on muutenkin pyörinyt kohtalaisen mallikkaasti. Joka perjantai fiilis on sellainen, että luojan kiitos nyt on lepoa ja joka maanataiaamu on ollut ajatuksissa ”JEE nyt mennään!”.

ylirasitus

Viikonloppufiiliksiä

 

hieronta

Ja fiilikset hieronnassa

Treenimäärät ovat nousseet nyt jonkin verran. Viikkoon tulee 6 kunnon treeniä, muutama kävely/tooodella kevyt hölkkälenkki, joka ilta huoltava harjoitus kotona sekä nyt vielä mukaan ovat tulleet fyssari, pilates ja joka perjantai loppuukin hierontaan. Viikonloppuna sitten otetaankin enemmän tai vähemmän elbaa. Tunnit vähän heittelevät, mutta kovilla viikoilla tulee noin 13-16 tuntia tekemistä, mutta siis tuohon on laskettu aivan kaikki. Kovaa treeniä tulee kymmenisen tuntia viikossa.

 

Ohessa Anselmuksen tekemä hyvä koonti parin viikon takaisesta Tampereen Urheiluakatemian järkkäämästä liikkuvuus/fysioharjoituksesta. Nämä ovat olleet aivan mainioita plus on todella mukava tehdä porukassa, missä on hyvä henki. Itse olen tykännyt todella paljon!

Olen ollut kyllä aivan liekeissä viime viikkoon asti. Meillä oli tosin toissa viikon lauantaina tasotestit ja jouduin nyt poikkeamaan omasta viikonloput levätään mantrasta, että saatiin vähän tietoa siitä, missä mennään. Tasotesti on siis testi, missä juostaan 3x3x300m eri vauhteja ja jokaisen sarjan jälkeen mitataan verestä hapot sekä katsotaan sykkeitä, joiden avulla pystytään selvittämään oma kunto sekä peruskestävyyden, määräintervallien, tehointervallien jne vauhdit sekä sykerajat. Noh tämä testi ei mennyt ihan putkeen. Se oli itse asiassa todella outo, koska hapot olivat aika korkealla. Huomattavasti korkeammalla kuin viime vuonna, mutta sitten taas sykkeet olivat paljon paremmat kuin viime vuonna. Pisti vähän ihmettelemään, että mikähän juttu tämä on. Tätä seurasi sitten vielä muutaman päivän päästä se, että tein määräintervalleja sykerajojen mukaan ja jouduin tekemään aivan naurettavan hidasta vauhtia, että syke ei noussut liian korkealle ja että se palautui minuutissa alle 126. Tuli vähän sellainen olo, että mitä nyt tapahtuu? Miten se oma kunto nyt näin on romahtanut?

 

Aloin sitten katselemaan vähän treenipäiväkirjaa sekä Beddittiä (unenlaatua miittaava ohjelma) taaksepäin ja kyllä tosiaan niitä treenitunteja on tullut jonkin verran enemmän, vaikkakin kovaa treeniä on lisätty vain vähän. Tosin tämä sitten yhdistettyä Bedditin infrmaatioon alkoi jo avata tilannetta. Leposyke yön aikana on noussut todella paljon. Se on normaalisti luokkaa 55 ja nyt se oli yhtenä yönä jo 69. Lisäksi unen laatu on huonontunut viimeisen 1,5 viikon aikana. Soittelinkin sitten konsultaatiota yhdelle kaverille, joka sanoi, että todennäköisesti kroppa on tällä hetkellä hieman ylirasittunut. Näin jälkeenpäin tuo diagnoosi olisi ehkä itsekin pitänyt osata tehdä, mutta sitä on aika vaikea olla itselleen objektiivinen tällaisissa asioissa. Tämä diagnoosi kävi kyllä ihan järkeen ja tätä tuki viime perjantaina noussut kevyt lämpö sekä pari suuhun ilmestynyttä aftaa, joita itselläni on nykyään vain ani harvoin.

 

Viime viikolla tulikin muutenkin kevyempi treeniviikko ja koko viikonloppu mentiin aika rauhaksiin, niin nyt leposykkeet ovat jo laskemassa sekä unenlaatu on parantunut. Lämpöä on vielä, mutta tässä nyt otetaan rauhassa, kunnes olotila normalisoituu. Luvassa on vain lepoa tai todella matalatehoisia juttuja, kuten juurikin kävelylenkkejä. Tosin tässä on tänään vielä edessä sellainen oljenkorsi, että hammaslääkärille täytyy soittaa. Itsellänihän tosiaan se viisaudenhammas tulehtui reilu kuukausi takaperin ja sain antibiootit. Juuri tuo hammas ei niin pahasti vaivaa kuin silloin vaivasi, mutta nyt toisellakin puolella on ien alkamassa repeämään ja syöminen on jälleen enemmän tai vähemmän epämielyttävää. Eli siis oikkuilevat viisaudenhampaat voivat myös tämän selittää. Soittelinkin tuossa juuri äsken hammaslääkäriin ja sieltä pitäisi tulla puhelua tänään takaisin. Puhelimessa ehdoteltiin jo penisiliinikuuria, mutta sanoin, että en mielelläni näitä ottaisi, vaan tahtoisin, että nyt ihan se ongelma hoidetaan eikä vain korjata oireita. Lokakuussa ensimmäisen kerran hammaslääkärillä käydessäni sanottiin, että saan ajan suukirurgille 2-3kk päästä. Tästä on lähes 1,5kk ja ainoa asia mitä olen saanut, on ollut lasku. Muutenkin himpun verran jännittää, koska jos se aika viisaudenhampaiden poistoon menee tammikuun lopulle/helmikuulle, niin hallikauden kisojen kanssa saattaa tulla kohtalaisen suurehkoja ongelmia.

 

Ei tässä nyt mitenkään ihan sillä positiivisimmalla mahdollisella fiiliksellä olla koko aikaa oltu….Cheek kiteytti tässä videossa melko hyvin osan omista tuntemuksista. Varoitus: herkimmät lukijat saattavat järkyttyä.

MUTTA harvoin ne asiat menevät, kuin elokuvissa, joten tässäkin täytyy vain sopeutua. Nyt menään yksi haaste kerralla: ensimmäisenä odotetaan hammaslääkärin puhelua, otetaan rauhaksiin, kunnes kroppa antaa vihreää valoa treenien jatkamiselle ja sitten edetäänkin seuraaviin haasteisiin, mitä tässä elämä eteen heittää!

Avainsanat: ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Taudista tautiin

to 3.5.2018

Portugaliin ja sen lämpöön on saavuttu jo toistamiseen kuluneen… Lue koko kirjoitus

Kalevan kisat kotisohvalla

su 24.7.2016

Kun ne asiat eivät aina mene ihan suunnitellusti. Sain taas karvaan… Lue koko kirjoitus

Viikonloput ilman urheilua

su 14.2.2016

Ajattelin kirjoitella näistä vähän normaalista poikkeavista… Lue koko kirjoitus