Lomalla viimeinkin| Bangkok

Arki | lauantai 5. maaliskuuta 2016

Viimeiset kaksi viikkoa on kyllä saanut juosta sekä treeneissä, että niiden ulkopuolella. Jotenkin vaan kaikki hommat kasautuivat kahdelle viimeiselle viikolle ja päivät olivat pelkkää treeniä, töitä ja muita juoksevia asioita. Ja huh voin sanoa, että treenit ovat kyllä menneet ihan treeneistä! Olen ollut aivan rikki, vaikka harjoitukset ovatkin hyvin kulkeneet. Voima alkaa purra, mutta kyllä sietääkin, koska on sitä tehtykin. Kaikesta huolimatta tämä reissu tuli nyt hyvään kohtaan ja tosiaan allekirjoittanuthan on melkein kokonaisen päivän jo Bangokissa viettänyt!

 

Matkustaminen sujui yllättävän mutkattomasti, tosin lentokoneessa sain nukuttua ehkä vajaan tunnin, mikä alkaa nyt ”hivenen” painaa. Lensimme niin, että olimme Suomen aikaa täällä kello 02:25 eli tätä aikaa 7:25 joten sitä pääsi sitten ihan suoraan ilman unia jatkamaan päivää. Matka kentältä hotellille sujui mainiosti, vaikka kulkuvälineinä olivat juna ja parikin eri metroa. Onneksi on elektroniikka, mikä tarvittaessa pelastaa. Terveisin: Meillä on Here Maps auki jatkuvasti.

bangkokthaimaa

katuruoka

Tuk tukit tulivat tutuiksi todella nopeasti. Melkoisia menopelejä! Otetaan mopo, lydään siihen jonkin sirtin runko, katto ja taakse penkit ja sanotaan sitä taksiksi. Mainio kyyditys! Toki heikkohermoisille en suosittele… Täällä liikennesäännöt ovat todellakin vain ehodtus. Aivan järkyttävää menoa, mutta hengissä vielä ollaan!

bangkokissa

thaimaabangkok

Vaikka takana on vasta reilu 10 tuntia Bangkokin maan kamaralla, niin tinkiä on saanut henkensä edestä. Se on, mitä ilmeisimmin, maan tapa. Eipä siinä mitään, onneksi ei ole taidot ruostuneet Egyptin ajoilta. Mutta melkoista turistilisää täälläkin yritetään lyödä. Onneksi kun vaan jaksaa vääntää, niin alkavat ne hinnatkin alas tulemaan. Yritetään täällä tosin muutenkin vedättää; viemällä kyyditettävä ”yhteen pysähdyspaikkaan” mikä on vaatekauppa, josta ajaja saa provikan, kun tuo ihmisiä sinne. Toinen mihin ollaan viemässä ovat ravintolat. Me emme suostuneet vaatekaupoille, mutta puoli vahingossa päädyimme ravintolaan. Toki lähdimme melko nopeasti pois, koska hinnat olivat paljon korkeammat, kuin katuruuissa (200 THB ja söimme siis katuruokia 40 THB eli reilulla eurolla) JA ravintolassa ei ollut yhätkään paikallista, mikä on aina huono merkki. Valitsimme (tästä tuli erillinen ohjeistus, en ole tullut hulluksi) ruokapaikoiksi kälysimmän näköiset ulkopaikat. Ne siis olivat luokkaa, että Suomessa ei olisi kerennyt ajatella edes Evriaa, kun pulju olisi jo suljettu. Mutta täällä on eri henki. Toinen valintakriteeri oli paikalliset; mitä enemmän paikallisia syömässä, sitä parempi.

 

Ruokapaikoiksi valikoituivatkin seuraavan näköiset Gourmet ravintolat ja täytyy sanoa, että oli aivan mielettömän hyvää! Unohtamatta ehkä sitä suurinta ilon aihetta; vatsatauti on ainakin toistaiseksi pysynyt tiellä tuntemattomilla. Näiden neljän annoksen yhteishinnaksi tuli hurjat 5,5€.

bangkokruoka

ruokabangkok

bangkokkaturuoka

ruokakärrybangkok

lisukkeita

katuruokabangkok

Virta on sen verran pois ollut, että kauheasti ei jaksettu kierrellä, mutta Grand Palacessa kävimme pyörähtämässä. Onhan siinä melkoinen paikka! Ei se nyt mikään ihan tavallinen palatsi ollut. Kauniiden näkyjen lisäksi meinasin kuolla lämpöhalvaukseen, koska naisilla eivät saa polvet ja olkapäät näkyä (miehillä ei saa näkyä polvet), joten vaatetta oli tuohon +31 asteeseen vähän liikaa. Ainakin omasta mielestäni. Lisäksi väsymystä oli tässä kohtaa jo sen verran, että kuvatkin menivät vinoiksi, mutta näillä mennään mitä kamerasta löytyi!

grandpalace

bangkok

grandpalacebangkok

bangkokissa

matkallabangkokissa

 

Mielelläni vielä lisää tänne tarinoisin, mutta alkaa silmät lurpsumaan sellaisella tahdilla, että nyt on aika pistää maaten! Huomenna lennetäänkin Krabille, mistä jatketaan Ko Lantalle, jossa alkaa se ihan oikea rentoutuminen rannan äärellä. En jaksa odottaa!

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Positiivisesti ja…

to 10.10.2019

Ah ylimenokausi ja LOMA! Viime kausi oli sellainen, että lomalle oli… Lue koko kirjoitus

Saako ekohippi lentää?

to 3.10.2019

Ilmastoahdistus. Se on saapunut omaan arkeen ja on erittäin… Lue koko kirjoitus

Tavira ja Pego do Inferno

ti 22.5.2018

Tuli tuossa Portugalin leirillä sellainen facepalm, että oksat pois.… Lue koko kirjoitus