Kesästä ja kisoista

Arki | maanantai 30. toukokuuta 2016

Kiire! Noh sen siitä saa, kun on leirillä 3,5 viikkoa ja keskittyy suurimmaksi osaksi urheiluun. Nyt Suomessa onkin saanut juosta koko rahan edestä. Töitä on saanut tehdä ihan kaksin käsin, kirmata huoltamassa itseään, hoitaa muita arkiaskareita ja siihen päälle vielä vähän harjoitellakin. Sanotaanko, että en nyt ihan täysin vielä ole tuosta leiristä palautunut, mutta kyllä silti urheilun suhteen fiilis on oikeasti aika hyvä.

amandan

Amandania on ollut ikävä! Kylmähoidot jäi vähälle leirillä (siis jäi täysin), mutta onneksi kotona on homma kunnossa!

Leiristä jäi kaiken kaikkiaan positiivinen olo, vaikka kyllähän 3,5 viikkoon paljon mahtuikin. Tärkeimpänä asiana oma fiilis urheilua kohtaan, joka on oikeasti todella hyvä. Treenaaminen on ihanaa, vaikka se ei jokaisessa harjoituksessa loistavasti menisikään, panostaminen tuntuu helpolta ja melko vaivattomalta ja jopa kisojakin ihan innolla odotan. Siitäkin huolimatta, että itselläni ei ole pienintäkään hajua omasta kunnosta. Naurattaa, kun ihmiset kysyvät, että mikä on kunto ja ihan tosissani vastaan, että ei mitään tietoa, sen näkee sitten radalla. Emme ole testailleet tuolla leirillä ja kisaan valmistava kausi on enemmänkin nyt alkamassa, joten kuntoa on aika vaikea arvioida. Toivon todella, että se on kovempi kuin viime vuonna ja siltä se kyllä tuntuukin, mutta sen näkee myöhemmin.

 

Viimeiset treenit leirillä menivät ihan ok, mutta kyllä väsymyksen huomasi. Lihashuoltoa ei viimeisenä kahtena viikkona ollut, mikä näkyi jo juoksussakin askelpituuden lyhenemisenä. Myös tehot alkoivat laskea loppua kohden, koska treenitunteja tuli aika paljon (parhaimmillaan 5-6 tuntia päivässä) mutta siitä huolimatta jokaisessa treenissä oli hyviäkin juttuja ja itselläni on melko selkeät sävelet tällä hetkellä mitä tehdä, jotta kunto nousee.

  Jos video ei näy, niin sen voi katsoa täältä.

 

Lisäksi pääsimme nyt sinne Benagil Beach caveille ja lämmöllä voin suositella! Aivan upea paikka, missä kannattaa ehdottomasti käydä, jos joskus Portugalissa oleskelee. Hivenen nolottaa, että itselläni kesti lähes kymmenen vuotta, ennen kuin tuonne edes meni käymään. Kyllä leireillä voi muutakin tehdä, kuin jatkuvaa hotellikuolemaa! Oli muutenkin aivan ihana ja hauska päivä. Aamusta lenkille ja syömään, siitä tekemään treeni ja sitten porukalla reissuun. Autossa meteli oli melkoinen, kun poppi soi ja kolme ihmistä lauloi. Rannalle päästyämme olikin sitten pakko hypätä mereen! En tiedä, mikä psykoosi iski, koska pelkään korkeita paikkoja, mutta tuli sellainen ”Kerran tässä eletään” fiilis ja sitten olinkin jo putoamassa merenpintaa kohti. Oli aivan mielettömän hauskaa, minkä kiljumisen määrästä varmaan huomaakin!

Jos video ei näy, niin sen voi katsoa täältä.

benagil

beachcaves

benagilbeachcaves

Ja voin sanoa, että nämä kuvat eivät anna oikeutta tuolle paikalle.

 

Nyt omalla To do -listalla on vielä huoltavaa sekä kropan palauttelua. Kunnon treenit alkavat tällä viikolla, kun valmentajakin palaa takaisin Suomeen. Viime viikko meni enimmäkseen höntsätessä. Tein paljon muita lajeja; frisbeegolfia, korista, golfia sekä tietenkin niitä omiakin treenejä kuten juoksua, vähän voimatreeniä, aitomista sekä huoltavaa ja hierontoja. Kisakauden avaus on näillä näkymin 18.6. missäs muuallakaan, kuin tuolla lapsuuden kotikaupungissa Toijalassa! Siellä pitäisi juosta 100m sekä 200m. Sen jälkeen on tarkoitus ihan hyvällä tahdilla kisata ja päätavoite on Oulun Kalevan kisoissa.

 

Huh itse asiassa kyllä tässä ihan alkaa jännittää, kun näistä kirjoittaa. Sitä toivoo, että kaikki menisi hyvin ja että se työ ja panostus näkyisi radallakin, mutta aina se ei tietenkään ihan niin mene. Kaikesta huolimatta pyrin kuitenkin olemaan iloisella ja positiivisella mielellä ja pidän mielessä, että tämä kausi on edelleen vasta paluuta sille ”omalle” tasolle. Mutta, tästä se taas pikku hiljaa lähtee!

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Videoblogia: treenileiri…

su 14.4.2019

Jahas täällä blogin puolella on ollut hivenen hiljaiseloa, mutta… Lue koko kirjoitus

Tavira ja Pego do Inferno

ti 22.5.2018

Tuli tuossa Portugalin leirillä sellainen facepalm, että oksat pois.… Lue koko kirjoitus

Taudista tautiin

to 3.5.2018

Portugaliin ja sen lämpöön on saavuttu jo toistamiseen kuluneen… Lue koko kirjoitus