Kisakautta

Arki | torstai 30. kesäkuuta 2016

Kisakausi, se on avattu ja vauhdissa! Täällä blogin puolella on ollut hiljaiseloa ihan niinkin yksinkertaisesta syystä, että tässä on saanut nyt juosta ihan hyvään tahtiin radalta toiselle kauden aukeamisen jälkeen. Sorvin äärelle pääsin 18.6. kun Toijalassa oli 100m sekä 200m, tätä seurasi 21.6. 400m aidat Nokialla, mistä mentiinkin 24.6. Keuruulle kirmaamaan 200m ja nyt viimeisimpänä pääsin nauttimaan kisaamisesta Paavo Nurmi Gamesissa eilen 400m aitojen muodossa. Fiilis oli kisoissa alemman kuvan mukainen, kun pääsin nauttimaan sekä uudesta kauden parhaasta 400m aidoissa, että omista synttäreistä samana päivänä.

paavonurmigames

png

Vähän kyllä nauratti esittelyssä, kun kuuluttajakin sanoi, että synttärisankari on radalla neljä. Enkä muuten ollut ainoa, koska radalta seitsemän löytyi myös synttäreitä viettävä juoksijatar!

 

Miten nyt sitten startit ovat ihan käytännössä sujuneet? Facebookissa minua seuraavat tietävätkin jo, että kisat ovat alkaneet todella positiivisissa merkeissä! Heti ensimmäisissä kisoissa mentiin kovempaa, kuin kertaakaan viime vuonna ja Keuruulla 200m meni jo ihan kohtuullisesti 25,92 ja kun ottaa huomioon 3,1 metrin vastatuulen, niin voidaan jo ihan juoksemisesta puhua. 400m aidoissa tuli ensimmäisessä juoksussa Kalevan kisoihin raja (ja mentiin yli sekunti kovempaa, kuin viime vuonna yhdessäkään kisassa) ja nyt eilen sekin tulos parani jo toisen sekunnin verran lukemiin 61,79.

 

Mukavaa on myös ollut huomata, että juoksussa on paljon korjattavaa. Muun muassa lähtö on enemmän tai vähemmän katastrofaalinen (ensimmäisellä askeleella olen jo täysin pystyssä) aidat eivät ihan vielä osu kohdalleen ja lähden melko rauhallisesti, minkä huomaa lopussa, kun voimaa vielä löytyy kohtalaisesti. Toki hitaampi aloitus onkin ollut tarkoituksena, koska aikaisempina vuosina olen lähtenyt aivan liian kovaa, mikä näkyy sitten totaalisena hyytymisenä lopussa. Tänä vuonna ollaankin oikeasti rakennettu juoksuja niin, että vauhti ihan aikuisten oikeasti hiljalleen kasvaa. Tästä kertoo muun muassa se, että juoksen 16 askeleella alun välit (normaalisti menen 1-4 aitaväliä 15 askeleella) joten melko rauhallisesti ensimmäiset välit kulkevat.

yleisurheilu

Keuruulta 200m kisasta. Tuuli ei näy, mutta kyllä tuntui!

 

Ja ihan ehdottomasti koko tämän alkaneen kauden tärkein sekä paras asia? Kisaaminen on kivaa! Siis ihan oikeasti kivaa, vaikka tulokset ovat edelleen kaukana ennätyksistä ja parannettavaa on aika paljon tekemisessä, mutta siellä kentällä on ihan huippua olla! On ihana nähdä kavereita, on loistavaa verkata ja miettiä sitä omaa juttua ja fiilistellä musiikit korvissa; odottaa sitä starttia ja vaikka lähdössä (etenkin 400m aidoissa) välillä vähän miettii että ”Oi voi, mitähän tästä tulee?” niin silti on odottava olo telineissä ja tekee mieli juosta. En osaa vielä sanoa, että onko se hyvä vai huono, mutta kisoissa ei ihan kamalasti ole ainakaan toistaiseksi jännittänyt, mutta toisaalta otan tämän fiiliksen kyllä mieluummin, kuin sen ”Tahdon pois, miksi mä teen tätä p**kaa, alan itkeen.” -olon, minkä aika ajoin 400m sekä 400m aidat tuovat esiin. Joku ehkä saattaa osata samaistua tähän olotilaan.

 

Fiilis on siis urheilusta  ihan aikuisten oikeasti todella hyvä! Tässä ovat suunnitelmat aika selvät Kalevan kisoihin asti, minkä jälkeen katsellaankin kisakalenteria uudemman kerran ja mietitään tarkemmin, mitä tehdään. Luvassa on ensi viikolla uudemman kerran 400m aidat Jämsänkoskella ja pari päivää sen jälkeen on vielä 100m sekä 200m samassa osoitteessa. Siitä startataankin Tampereella 400m ja sitten seuraava lähtö tapahtuu Oulun kamaralla Kalevan kisoissa.

 

Kyllä tämä ihan urheilulta alkaa taas näyttämään!

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus