Rakas minusta on tullut…

Hyvinvointi | torstai 9. kesäkuuta 2016

Otsikkoa täytynee hieman avata. ”Rakas minusta on tullut…” on yhden WhatsApp-ryhmämme nimi. Ryhmä sai alkunsa, kun 6.2. alkoi leikkimielinen kisa kaverini Herra-X:n kanssa. Tässä kisassa oli tavoitteena saada painoa pudotettua 3kg sekä rasvoja tiputettua -3% 1.6. mennessä. Tuo WhatsApp-ryhmä perustettiin, koska meillä on mitä parhaimpia ystäviä, jotka tahtoivat luonnollisesti kannnustaa tässä tavoitteessa perustamalla ryhmän, johon laitetaan pääasiassa kuvia kaikesta epäterveellisestä ja hyvästä ruuasta, mitä on tullut syötyä. No sen minkä omat kaverit menettävät kannustuksen puutteessa, he korvaavat huumorintajulla!

thaikuissa

En ottanut puhdasta ”before” kuvaa, mutta tämä kuva on Thaikkujen reissusta maaliskuussa. Paino oli noin 70kg.

rasvaprosentti

Tässä on InBody-mittauksen tulokset. Siinä tuli mittaajalle painallusvirhe, aloituspaino oli todellisuudessa 70kg koska tässä on miinustettu kilo vaatteista, joita ei kilon verran kyllä päällä ollut. Mutta tuossa on lähtötilanne, rasvaprosentti oli koneen mukaan 26,8%

 

Siitä lähtien, kun kärsin burnoutin sekä olin vuoden verran sivussa on kropan toiminnan sekä painon kanssa ollut enemmän tai vähemmän suuria ongelmia. En tiedä tekikö silloinen stressi kropalle niin pahaa vai mitä tapahtui, mutta aineenvaihduntaa on ollut todella vaikea saada sinne, missä se pari vuotta takaperin oli. Paino on heitellyt aika paljon ja pitkäksi aikaa se vakiintui tuonne 69-70kg hujakoille. Viime kesänä painoin 67kg, mutta ylimenokaudella paino nousi nopeasti takaisin 71kg. Se vaati todella kovaa treeniä sekä aika kovaa kuria, että sain edes pari kiloa pois.

 

Kuten olenkin kirjoittanut, tänä vuonna on tavoitteena päästä takaisin sinne omalle ”normaalille” tasolle tai ainakin sen tuntumaan. Tahdon tehdä hyvää tulosta ja kunnon pohjat kunnolle, jotta ensi syksynä voidaan oikeasti alkaa tekemään hommia seuraavaa kesää varten, jolloin toivon mukaan ennätyksetkin paukkuvat. Treenit ovat muuttuneet ja sitä voimatreeniä alettiin tekemään aivan eri tasolla ja siellä yhtenä tavoitteena oli saada painoa alas niin, että lihasta tulee lisää ja samalla saadaan turhaa rasvaa pois. Tärkein tavoite oli luonnollisesti saada lisää voimaa, mikä onkin onnistunut enemmän kuin hyvin, koska rinnallekin nousi jo 80kg viime viikolla. Vertailukohteeksi; 4 kuukautta sitten rinnalle nousi 60kg ja oma aikaisempien vuosien ennätys on muistaakseni 70kg.

 

Laihduttaminen urheilussa ja paino yleensäkin voivat kuitenkin olla aika vaikeita asioita, niin kuin aiemmassa postauksessani kirjoitinkin ja niiden hoitaminen tavalla, mikä ei vaikuta urheiluun negatiivisesti saattaa olla hankalaa. Puhumattakaan siitä kehonkuvasta. Painolla on jonkin verran merkitystä urheilussa, mutta ulkonäöllä ei pitäisi olla, eikä ulkonäkö saa koskaan olla urheilussa se, mikä potkii eteenpäin vaan se itse tekeminen sekä suorituksen maksimointi on se asia, millä todella on merkitystä. Parhaaseen suoritukseen päästään, kun asiat ovat tasapainossa treenissä, elämässä, syömisessä sekä arjessa. Tasapaino ja terve järki ovat niitä juttuja.

 

Tämä oma leikkimielinen kilpailu kaverini kanssa oli kaikesta huolimatta omasta mielestäni hyvä idea. Yllättäen asiat nyt vain sattuvat olemaan hauskempia, kun niistä tehdään kilpailua… tai ainakin minun mielestäni ne ovat hauskempia. Aikaraja tälle projektille oli aika pitkä, koska kaikki pyrittiin tekemään niin, että treeni ei missään nimessä kärsisi ja ruokaa tulisi kuitenkin paljon, jotta palautuminen ei hidastuisi. Ja koska pitihän tästä koko hommasta vielä tehdä hupia, niin päätimme lyödä tähän kunnon raipan, jos emme onnistu. Ideat näihin rangaistuksiin tuli toistemme harrastuksista. Jos minä en pääse tavoitteeseen, joudun käymään golfin Green card-kurssin sekä tekemään kaksi täyttä kierrosta kesällä, kun kaverit ovat mukana nauramassa. Jos Herra-X häviää hän joutuu perustamaan ruokablogin ja kirjoittamaan 7 postausta. Täytyy sanoa, että tämä oma kohtaloni oli huomattavasti kevyempi, vaikka golf ei todellakaan se oma juttu olekaan.

 

Ja viikko sitten tulikin punnituksen aika. Aika paljon jännitti ihan vaan sen takia, että en tahtonut hävitä tätä kisaa eikä tuo golfaaminen oikein nappaa itseäni. Kävimme samassa paikassa ottamassa mittauksen, jotta tulos olisi vertailukelpoinen aiempaan. Sanotaanko, että Herra-X ei nyt ihan mielettömän motivoitunut ollut tässä hommassa missään vaiheessa, joten hän turvautui järjettömään saunomiseen edellisenä iltana sekä samana aamuna. Allekirjoittanut pyrki hoitamaan homman fiksummin, koska urheilu.

 

Ja rumpujen pärinää…. Tulos oli tämä.

rasvaprosentti25

Painoa oli todellisuudessa lähtenyt 4kg, koska alkuperäisessä mittauksessa vaatteista miinustettiin painoa kilo, kun taas tässä miinustettiin 100g. Rasvaprosentti oli 24,7% eli se oli laskenut 2,1%.

edestä

sivusta

Ja täytyy sanoa, että olen aivan mielettömän ylpeä tästä. Vaikka tuo ”tavoite” ei täyttynytkään ja raippaa on golfin muodossa tulossa, niin olen todella onnellinen, että vihdoinkin se oma kroppa on alkanut toimimaan. Vihdoin se treenikin kulkee ja vihdoinkin se tehdyn työn määrä näkyy radalla, puntilla ja kropan vahvistumisena. Melkoisen kivikkoista hommaa tämä on ollut ja sanotaanko, että välillä aika paljonkin stressasin, kun tuntui, että missään ei näy muutosta, mutta kun sitä vaan jaksaa painaa, niin alkaa niitä tuloksiakin tulla!

 

Niin ja Herra-X:stä vielä sen verran, että raivoisasta saunomisesta huolimatta tähän maailmaan tulee ilmestymään yksi ruokablogi lisää 🙂 !

 

Avainsanat: ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus