Sinkkuelämän 10 vaihetta

maanantai 6. maaliskuuta 2017

Alkuun varoituksen sana. Teksti sisältää suuria määriä sarkasmia sekä huumoria, unohtamatta värikästä kieltä, jota voi kuvailla myös sanoilla ”Ei sovellu perheen pienimmille”. Jos nenäsi vetää herkästi herneitä, niin en suosittele jatkamaan tästä pidemmälle. Kaikille muille tervetuloa!

 

Tämä aihe on itselläni ollut hyvin akuutin ajankohtainen jo jonkin aikaa, mutta en ole uskaltanut tästä sen suuremmin kirjallista tuotosta tehdä… Ennen tätä päivää! Koska koin itse tuossa jonkin aikaa takaperin, että vastaavia tekstejä eron jälkimainigeissa kamppaileville ei ole, niin päätin sellaisen kirjoittaa.

Tässä hyvä yleisö onkin: Sinkkuelämän 10 vaihetta.

 

1. Paniikki ja katumus

”Tämä oli kaamea virhe. Kyllä sitä vielä pitää yrittää. En koskaan löydä ketään hyvää miestä. Kuolen yksin kymmenien kissojen kanssa.” Kyllä. Nämä ajatukset hallitsivat melko hyvin eron jälkeisiä hetkiä. Kunnon itkupotkupaniikki höystettynä rintaa ripovalla ahdistuksella. Onnekseni minulla kuitenkin löytyi jo omasta takaa kissa, joten tavallaan askel lähempänä hullua kissatätiä oltiin. Kaikki ei siis aivan p*rseelleen mennyt. Eroista kokemuksia omaavat ystäväni kuitenkin vakuuttivat, että nuo ajatukset (hullua kissatätiä myöten) ovat täysin normaaleja ja kaikki käyvät ne läpi. Koska itselläni eroista ei juuri kokemuksia ole ollut, niin päätin luottaa heidän sanaansa ja jätin suuremmat eläinhankinnat siihen vaiheeseen, kun oma psyyke on enemmän tasapainossa. Päätös, joka näin jälkeenpäin katsottuna, oli täysin oikea. Tajuatteko kuinka jäätävästi 30 kissalle ruokakin maksaa?

 

2. Naamakriisi

Kaiken rehellisyyden nimissä sanottakoon; tähän saattoi hivenen yhdistyä myös ikäkriisin poikanen. Melkoisen moni aamu alkoi keskustelulla, joka meni oman peilikuvan kanssa suuripiirtein näin: ”Mistä pirusta tuokin ryppy on tullut? En ole koskaan huomannut, että ohimosta kuultavat verisuonet ihon läpi. Miten silmäpussit peitetään tai vielä parempaa pääseekö niistä jotenkin eroon? Mutta kun mä EN TAHDO botoxia. Mitäs noi ryppyvoiteet maksaa? JAA NOIN PALJON?!? Ei Jeesus. Miten tällä naamalla ja budjetilla pitäisi saada miehiä?” Keskittyminen siirtyi palttia rallaa 100% siihen, mikä on omassa naamassa ja kropassa vialla. Nämä olivat ihania aikoja eritoten ystäville, jotka joutuivat noin 20 kertaa päivässä vakuuttamaan itseni siitä, että otsaan ei ollut tullut uusia ryppyjä yön vaikana. Olen muuten edelleen melko varma, että he valehtelevat…

 

3. Kaikki ovat jo parisuhteessa

En tiedä onko se tämä ikä vai ystäväpiiri, mutta äkkiseltään katsottuna tältä se tuntui. Jokainen on parisuhteessa. Tavallaan tämä on oikein ihana asia ja mukavaa, että muilla on mukavaa ja jee jee, mutta on se nyt hivenen masentavaa, että A) tuntuu, että kaikki ovat varattuja ja B) niitä sinkkuja tyttökavereita (lue samassa tahtotilassa olevia ihmisiä) ei lähipiirissä juuri ole. Onnekseni omasta ystäväpiiristä löytyi lopulta yksi rautainen wingwoman, kehen voi aina luottaa, kun joku huutaa JATKOT. Loppu vastuu allekirjoittaneen viihdyttämisestä sekä huolen pitämisestä onkin jaettu parisuhteessa olevien kavereiden kesken. Kiitos kaverit <3

 

Ilmainen vinkki tässä kohtaa! Jos et tahdo joutua infernaalisen syvään masennustilaan, niin älä lähde kaveriporukan kanssa (lue kaksi pariskuntaa) romanttiselle kylpyläviikonlopulle Turun Karibiaan juuri erottuasi. Tämä on kaikilla mittapuilla kidutu