Helsingin alppiruusupuisto

Arki | maanantai 19. kesäkuuta 2017

Olin viime viikonloppuna isolla kirkolla viettämässä kaupunkilomaa ystäväni Reetan kanssa. Oli aivan ihana viikonloppu! En tiedä mitä olen saanut naksautettua päässäni, mutta olen alkanut katsomaan tuttuja paikkoja uusin silmin. Huomasin tämän ilmiön jo Portugalissa leirillä ja se on levinnyt jopa tapaan, millä katson Tamperetta ja täytyy sanoa: Se on loistavaa!

 

Itse ainakin kaipaan usein uusiin kaupunkeihin, näkemään erilaisia paikkoja ja yleensäkin kokeilemaan kaikkea uutta ja jännää. Usein tämä tosin tarkoittaa enemmänkin ulkomaita. Sitä tuppaa kuitenkin unohtamaan, että siellä kotikaupungissakin olisi paljon kaikkea, mitä voisi tehdä ja nähdä, puhumattakaan ihan Suomesta yleisestikin.  Täällä on mitä mielettömimpiä paikkoja joihin mennä. Omalla kohdalla ei Helsinkiä kauemmaksi tarvitse matkata ja johan on jo kaikkea hienoa! Tänä viikonloppuna tuli taas todistettua, että sitä vain täytyy ottaa kaikki irti niistä ”tutuistakin” maisemista, joissa käy. Tämän todisti viimeistään Helsingin Alppiruusupuisto, missä Reetan kanssa kävimme lauantaina pyörimässä. Se on helposti yksi Helsingin kauneimmista paikoista.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Puisto oli ennestään autuaan tuntematon meille molemmille. Omalla kohdalla toki se ei ihme ollutkaan, mutta Reetta on kuitenkin asunut Espoossa jo tovin ja hänellekin tämä oli ennestään tuntematon paikka. Onneksi on äitejä, jotka linkkaavat kaikenlaista mielenkiintoista lapsilleen! Muuten olisi jäänyt meiltä tämä Haagassa sijaitseva helmi näkemättä.

 

Olemme Reetan kanssa molemmat hurahtaneet valokuvaukseen jo aikoja sitten, joten menimme hivenen hulluiksi paikan päällä. Toki emme edes niin paljoa pistäneet silmään, koska hulluksi sen valokuvauksen kanssa meni moni muukin. Oli tuolla sen verran kaunista, että tulihan näistä kuvista aivan upeita, vaikka itse sanonkin! Toki välillä vähän nauratti ottaa kuvia, kun miljoona ihmistä pyöri ympärillä.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Suosittelen ehdottomasti käymään tuolla, jos Helsingin suunnalla liikkuu. Puisto sijaitsee aivan juna-aseman vieressä ja se on ilmainen. Lisää tietoa puistosta löytää täältä. Tosin omat eväät kannattaa ottaa mukaan (allekirjoittaneella on aina banaani laukussa, oli meno mikä tahansa) ja rakko kannattaa tyhjentää ennen lähtöä, koska vessoja ei ollut. Tuolla jos menee sinne (ruusu)puskaan hädälle, niin suattaapi tulla muutama paheksuva katse.

 

Oli ihana päästä itsekin kuvaamaan ja kyllähän Reetasta melkoisen hienoja kuvia sai! Hän kirjoittaa myös blogia ja hänen kuviaan puistosta voi käydä fiilistelemässä täältä. Tosiaan Reettaa saan kiittää kaikista näistä kuvista, missä meikäläinen pyörii ja ihmettelee kukkia.

alppiruusu_puisto

Processed with VSCO with a5 preset

alppiruusupuutarha

Processed with VSCO with a5 presetEikä tässä oikeastaan edes kummempaa asiaa ollut.  Tämä puisto iski sen verran kovaa, että tahdoin täällä blogissa vinkata tästä. Muutenkin olen enemmän ”luonnon lapsi” joten metsät, järvet, kukat ja luonto yleensäkin on lähellä sydäntä. Tämä mesta osui ja upposi. Kukat kukkivat kuulemma vielä tämän viikon, joten kannattaa pika pikaa mennä katsomaan, jos mielii ne nähdä.

 

Meikällä on aikomuksena nyt kirjoitella taas noista sinkkuelämän angsteista tekstiä tässä viikon parin sisään ja ihan kuulumisia jakaa. Tuon Portugalin leirin jälkeen on kerennyt taas sattua ja tapahtua, mutta palaillaan niihin myöhemmin. Mainiota viikkoa kaikille!

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Ei samankaltaisia kirjoituksia.