Team City Challenge

Arki | maanantai 14. elokuuta 2017

Menoa ja meinikiä on taas vaihteeksi edelliset viikot olleet! Kalevan kisat on juostuna (viides sija, heikko aika, suuri pettymys, mutta elämä on, katse tulevaisuuteen) ja Kalevan kisoja seurasikin melkoiset olotilat, jota voisi kutsua myös Kalevan kisojen krapulaksi. Tähän päälle vielä Lontoon MM-kisat, jotka ovat liimanneet pakarat penkkiin tavalla, johon vain yleisurheilu pystyy ja siitä seurannut suru kisojen loputtua, niin tunneskaalaa on ollut laaja. Lontoosta voisin fiilistellä, vaikka kuinka paljon ja itseasiassa aionkin tähän liippaavaa postausta tehdä, mutta sitä ennen täytyy hehkuttaa yhtä toista kisatapahtumaa, mistä pääsin Tampereella reilu viikko sitten nauttimaan. Nimittäin Team City Challengea!

teamcitychallenge

On se loistavaa, että Suomessakin on herätty järjestämään vähän menevämpiä tapahtumia ja yksi esimerkki tälläisestä on Team City Challenge. Itse rakastan erilaisia extreme/hupi/este/riehumis -kilpailuja. Ne ovat loistavia. Pääsee yhdistämään useammankin oman intohimon: kilpailun, juoksemisen, kavereiden kanssa hyvällä hengellä tehdyn riehumisen sekä uusien asioiden kokeilun. Toki näissä täytyy pitää siinä mielessä järki päässä, että ei noihin ennen tärkeitä kisoja mennä, mutta tänä vuonna Kalevan kisat olivat jo takanapäin ja pyörää sai käyttää, joten meidän tiimimme Big Booty B**ches ja Lauri (allekirjoittanut sai keksiä nimen) oli hyvinkin mukana!

bigbootybitchesjalauri

Kisa on vähän erilaisella asenteella toteutettu ”kaupunkisuunnistus” jos nyt näin voi sanoa. Hommat starttasivat kello 10:00 aamulla Tampereen keskustan kupeesta. Pitkin Tamperetta oli sijoitettu 38 rastia, joissa oli erilaisia tehtäviä. Kartta rasteile julkaistiin tuntia ennen lähtöä, joten kaikki olivat autuaan tietämättömiä menosta vielä kisa-aamuna. Sen verran kuitenkin tuo tunti antaa pelivaraa, että kerkesi sitä jonkin verran suunnitella rasteja sekä omaa taktiikaa. Rastit olivat eri arvoisia ja joistain sai enemmän pisteitä, kun toisista ja luonnollisesti suoritus myös vaikutti pisteisiin. Jokaisella tiimillä oli kello 16:00 asti aikaa suorittaa mahdollisimman monta rastia ja koko homman voitti se tiimi, joka sai kerättyä eniten pisteitä.

 

Tiimimme taktiikka oli pettämätön: täydellinen kaaos yhdistyi siihen, että pidetään mahdollisimman hauskaa, yhdistettynä siihen, että tavallaan tahdotaan voittaa, yhdistettynä siihen, että kahdella joukkueen jäsenellä on kisakausi, joten ihan hulluksi ei voi mennä, yhdistettynä siihen, että suunnittelu on aivan turhaa ja suunnitemat kuitenkin vaihtuvat lennosta. On sanomattakin selvää, että meidän tiimimme ei voittanut… Mutta se huutonaurun määrä!

cof
Pyynikin portaissa hyvin jännästi suorittajaksi valikoitui allekirjoittanut. Oli ”My time to shine moment” kun komento tuli, että hanat ylhäältä alas. Eipä siinä mitään, työtä tehtiin käskettyä ja suorituksesta tuli 10/10 pistettä ja naisten sarjan paras aika viidellä sekunnilla. On se hyvä, että ne on nämä tärkeät kisat, missä sitten tehdään pohjia 😀 !

 

Best day ever going on #teamcitychallenge #tampere #lauantai #kesänhauskintapahtuma @teamcitychallenge

A post shared by Noora Toivo: AthleticsHurdler (@nooratoivo) on

 

teamcitychallengetampere Tämä oli myös erinomaisen siisti rasti. Jos valmentaja kysyy, niin meikä hyppäsi kiltisti selälleen, mutta todellisuudessa saatoin tehdä voltin ja saada raikuvat aplodit ja pisteitä herui 10/10. Kuinka usein sitä pääsee hyppäämään Koskarin toisesta kerroksesta ilmapatjalle?! Tosin ko kuva ei ole meikäläisestä, vaan tämä on lainattua materiaalia.

 

Ehkä videoista ja kuvista saa vähän fiiliksistä kiinni. Osa rasteista oli aivan törkeän siistejä, osa ei ihan niin siistejä ja luonnollisesti osa oli siltä väliltä. Onnekseni meikäläiset pääsivät kyllä todella monelle huipulle rastille.

 

Tosin tässä kohtaa täytyy antaa vinkkejä tulevien vuosien osallistujille. Vinkki numero 1. Menkää pyörällä! Tai autolla tai taksilla tai jollain vastaavalla. Me menimme pyörillä, koska tosiaan kahdella neljästä on kisakausi menossa, joten säästimme jalkoja. Tästä huolimatta matkaa kertyi melkoisesti polkemallakin, joten suosittelen pyörien käyttöä, että pääsee mahdollisimman monelle rastille, eikä tuhlaa aikaa siirtymisiin. Vinkki 2. Päättäkää tahdotteko voittaa vai mennä mahdollisimman monta rastia. Meillä yhdistyi hupi ja kisaaminen, joten lopputulos oli vähän sekava. Lähdimme aikaisessa vaiheessa kaukaisemmille rasteille, joista sai enemmän pisteitä ja näin jälkiviisaanaa, olisi pitänyt vain ottaa keskustan rasteja, koska niitä olisi saanut tehtyä enemmän. Vinkki 3. Käyttäkää appia. Emme tajunneet, että kartta-appi, joka täytyi ladata ennen kisaa, näytti myös sen, kuinka paljon ruuhkaa rasteilla oli. Noh onhan se selvää, että sen käyttäminen olisi helpottanut tekemistä. Tästä suunnittelemattomuudesta johtuen muutama todella hieno rasti jäikin sitten tekemättä. Alla otantaa näistä.

vesiskootteri

teamcitychallenge2017

Hullun hauskaa oli ja yhtäkään loukkaantumista ei tullut! Eli tavoite tietyllä tavalla täyttyi. Eikä selkeästi ollut liian kova puristus tuohon keskelle kesää, koska eilen tuli 400m aidoissakin kauden paras aika, joten ehkä tuollainen irrottelu täytyy suunnitella tulevaisuudessakin kaudelle! Meikällä on jo ensi vuodelle (11.8.2018) liput ja siellä on nyt early bird alennus eli lipun saa hintaan 39€ naama. Jos tietää haluavansa tuonne, niin kannattaa käydä osallistumassa tästä ja säästämässä se reilu 20 euroa.

 

Oma kausi jatkuu kuitenkin nyt ihan ”normaaleilla” kisoilla, kun keskiviikkona on 200m Helsingissä. Yleisurheilusta tosin lisää sitten seuraavalla kerralla.

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Vaeltamassa Tampereen…

ma 16.9.2019

Ai että syksy, ylimenokausi ja luonnossa vaeltaminen! Ylimenokauden… Lue koko kirjoitus

Matkailua Suomessa, Porvoo

ti 16.7.2019

Jaa niin miksi Porvoo valikoitui minilomakohteeksi? No minäpä… Lue koko kirjoitus

Juhannus hermolomalla

su 23.6.2019

Jälleen kerran otsikko kertoo kaiken. Juhannus meni allekirjoittaneen… Lue koko kirjoitus