Matka kauteen 2018 on alkanut

Arki | maanantai 6. marraskuuta 2017

Treeeeeeeeeniä! Se kuvailee vallan mainiosti tätä kauden alkuani eli edellistä kolmea ja puolta viikkoa. On kyllä sellaisella pikku lapsen innolla sukellettu taas tähän hommaan, että oksat pois! Peruskuntokausi on alkanut aivan loistavasti. Valmentaja päätti itsasiassa pistää meikäläisen jo ennen treenikauden alkua hikoilemaan ja pidättelemään oksennusta happotestien muodossa. Tarkalleen ottaen kysessä oli 6x800m (juostaan siis 6x800m kiihtyvällä vauhdilla lähes ilman palautuksia ja viimeinen veto mennään aika lähelle hanat) testi ja ai että kun sitä kamalan kivasti sai jo lomalla muistutusta siitä, mitä on pian taas luvassa! Kaikesta huolimatta testi meni erinomaisen hyvin ja onneksemme saimme huomata, että allekirjoittanut ei ole eläissään ollut näin kovassa kunnossa syksyyn lähdettäessä. Eli eipä ole valittamista, vaikka juoksujen jälkeen hiiren verran oksennus tuolla kurkunpäässä kävi kääntymässä.

 

yleisurheilublogiFiilistelyä viime kesästä

 

Meillä on melkoisen selvät sävelet, mitä tänä kautena tehdään. Kehityskeskustelut on valmentajan kanssa pidetty ja suunnitelmat tehty sen mukaisesti. Viime vuonna moni asia meni hyvin ja oma tavoite (kaikki enkat uusiksi) saavutettiin ihan ok:sti. Tarkalleen ottaen niitä ennätyksiä tuli 3/5 tehtyä. Toki aidat jäivät harmittamaan, koska kunto oli paljon kovempi kuin mitä tulokset, mutta aidat eivät vain naksahtaneet kohdalleen. Näistä kaikista on onneksi opittu. Tänä vuonna tekemisen perusrunko pysyy melko samanlaisena, mutta kestävyyttä aletaan hakkaamaan lisää, aitaa tehdään enemmän, tiettyihin heikkouksiin keskitytään enemmän (lantio kovempaan kuntoon, nilkat ja polvet vahvemmiksi) ja treenitunteja hieman lisätään. Toki tämä treenituntien lisäys tehdään niin, että ohjelmaan tulee toooodella matalatehoista aerobiaa erilaisissa muodoissa ja jonkin verran laitteilla tehtynä, että jalat eivät mene tuhannen palasiksi.

 

Tuossa kropan hienosäädössä on kaverini Kaisu luvannut tulla avuksi. Hän on siis koulutukseltaan fyssari ja hieroja. Hän on alkanut omaa tekemistäni jo vähän ennenaikaisesti somessa seuraamaan ja sieltä on joka toisen videon kohdalla tullut palautetta, että tuo ja tuo vuotaa ja pitää pistää kuntoon eli potentiaalia parempaan ainakin meikäläisestä löytyy! Tässä kohtaa täytyy myös kaveria mainostaa. Virtasen Ässä on siis allekirjoittaneen pitkäaikaisin ystävä ja olemme tunteneet nyt palttia rallaa 22 vuotta. (Tapasimme 6-vuotiaina hiekkalaatikolla, kun Kaisu alkoi aukomaan päätään itselleni sekä kaksoselleni Nellille, että olemme kuulemma hänen hiekkalaatikollaan.) Luonnolisesti tästä alkoi elinikäinen ystävyys. Kaisu avaa tämän viikonlopun lauantaina Toijalaan uudet toimitilat ja siellä on kuulemma avajaisissa kahvia ja sirkushuveja tarjolla eli siellä kannattaa käydä kääntymässä!

 

Tästä kauden alusta ei ole kyllä valittamista. Fiilis on katossa, vaikka ensimmäiset kaksi viikkoa tuntuikin siltä, että auton alle jäin päivittäin (siis jos ajattelee kropan kipuja ja kolotusta). Kävelykin oli oikein seksikästä: täydellinen tasapaino 90-vuotiasta lonkkaviasta kärsivää mummoa sekä ihmistä, joka on p****ntanut housuihinsa. Muistutus tuli taas siitä, että ei sitä juuri muuta kerkeä, kuin treenamaan sekä käymään kotona kääntymässä joko ruokailun tai nukkumisen merkeissä. Vähän päivästä riippuen treeniä tulee 2-4 tuntia. Lauantaisin on helppo päivä, kun on vain kevyt ”kuonat liikkeelle” aerobinen treeni ja sunnuntaisin on sitten lepo. Tosin olen nyt tehnyt sunnuntait aktiivisena lepona, mikä on käytännössä tarkoittanut 5-10km reippaita kävelylenkkejä.

 

Meikäläistä Instagramissa seuraavat ovat päässet/joutuneet seuraamaan meikän överi fiilistelyä tästä kaudesta. Kauheasti kaikkea uutta ja jännää etenkin tuolla voimapuolella on tullut ja ohessa onkin muutamia juttuja omista treeneistä.

 

Vielä muutama viikko painetaan peruskuntokautta ja sitten hiljalleen lisätään tehoa tekemiseen. Kisata pitäisi hallissa, mutta sinne ei niin sanotusti panosteta eli emme tee mitään hallikauteen valmistavia leirejä tai herkistele kropan kanssa. Päätähtäin on kesässä. Hallikauden jälkeen olisi tarkoitus leirellä pariin otteeseen ja näillä näkymin ensimmäinen kohde on Etelä-Afrikka ja kevään kisakauteen valmistava leiri on jälleen kerran (yhdennentoista kerran) Portugalissa. Mutta eipä haittaa, että Portugaliin miljoonannen kerran matka vie, koska siellä on kuulemma Euroopan parhaat surffipaikat, joten suattaapi olla, että tämä plikka voi kentältä myös kerran tai kaksi kertaa surffilaudan päälle eksyä.

 

Eipä sen kummempia. Hommat toimivat, kroppa on pysynyt kunnossa ja terveenä *koputan päätäni tässä kohtaa* (normaalia kipua ja kolotusta ei lasketa) motivaatiota on 155% ja urheilun ehdoilla elämä pyörii. Toki sellainen uutuus tässä omassa arjessa nyt on, että päätin aloittaa videoblogien tekemisen. Meikältä on tasaisen epätasaisesti videoblogeja pyydelty, mutta en niihin ole oikein syttynyt (selitys löytyy alla löytyvästä videosta) mutta viime viikolla tähän tuli muutos ja ekan video tuonne Youtuben ihmeelliseen maailmaan löin.

 

Ja itseasiassa tähän pommiin onkin hyvä lopettaa eli se o moro!

 

Avainsanat: , , , , ,

Vanhempi

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus