Kuntopallotreeni

Treenaus | maanantai 4. joulukuuta 2017

Nyt tulee pitkästä aikaa tänne bloginpuolelle ihan rehdisti treenivinkkejä. Tai noh ei edes vinkkejä vaan kun oikein tarkkoja ollaan, niin ihan kuntopallotreeni ohjeineen, määrineen ja kaikkineen.

 

On se kumma homa, että ihmiset aina kyselee tästä omasta treenaamisesta ja koska tuolla Youtubessa noita videoita nyt ainakin toistaiseksi vielä väsään, niin tämä valikoitui treeniksi tällä kertaa. Osasyy tähän valikoitumiseen SAATTOI olla myös se, että kuvaajan saamisen kanssa oli alkuun ongelmia, joten piti saada joku kohtalaisen helposti kuvattavissa oleva setti. Toki täytyy sanoa, että kuntopallo on erittäin aliarvostettu treenausväline etenkin ”normitreenaajien” keskuudessa. Yleisurheilussa tai ainakin omissa piireissä kuntopalloa käytetään melko paljon ja treenit vaihtelevat sellaisista lähemmäksi parin tunnin kuntopiireistä, joissa kuntopallola vedetään suurin osa treenistä, tällaisiin ”oheistreeneihin” missä tehdään vain muutamia liikkeitä jonkin treenin päälle. Voimatreenistä kuntopallolla tekeminen harvemmin menee, mutta se on hyvä kunnon kohottaja ja samalla siinä saa tehtyä pienellä vastuksella nopeita liikeitä joihin saa hyvin tehoa mukaan.

 

Tämä treeni on sellainen, jonka usein teen esimerkiksi juoksutreenin päälle. Tosin sarjoja on itselläni vain yksi tai kaksi riippuen, kuinka kova treeni oli pohjalla. Kun tämän alla olevan treenin tekee kunnolla (eli liikeet tehdään tehokkaasti ja hallitusti) niin jo tällä pitäisi tuntua tekeminen ja ainakin hiki tulla!

 

Ohessa on sekä treeni, että videolla ohjeistus liikkeisiin.

kuntopallotreeni

 

 

Meikän videotaidot alkavat jo kehittyä! Tai siis löysin tuollaiset kamalan kivat tekstit, mitä saa klippien päälle lyötyä ja kuten videosta näkyy, niiden käyttö lähti hienosti hanskasta.

 

Kannattaa ehdottomasti ainakin testata, jos omalla salilla kuntopallo löytyy. Jos ei muun takia, niin ihan uusien kropan ärsykkeiden ja hermotuksen vuoksi! Meikä on suuri monipuolisen treenaamisen puolesta puhuja ja liian helposti tehdään sitä samaa kaavaa, mikä tietyn pisteen jälkeen ei enää kehitä, joten rohkeasti vain uusia juttuja kokeiluun!

Avainsanat: , , , , ,

Saatat myös pitää

Ei samankaltaisia kirjoituksia.