Mitä nainen haluaa?

Arki | tiistai 2. tammikuuta 2018

Olen tullut siihen tulokseen, että naiset eivät ihan 110% ajasta ole se maailman helpoin laji miellyttää. (Kortit pöytään kyllä nämä omat oikut itsellekin joskus haasteita tuovat ja täytyy sanoa, että on se aika ajoin ihan allekirjoittaneelle asti epäselvää, mitä sitä haluaisi… mutta NYT se olisi saatava!) Tästä huolimatta koen, että suurimman osan ajasta ei ole mitään rakettitiedettä pitää tämä oma sukupuoleni täydellisen onnellisena ja tyytyväisenä parisuhteessa tai siinä vähän vakavemmassa deittailuvaiheessa. Silti tuntuu, että osa kaksilahkeisista kokee naisen miellyttämisen olevan vaikeampaa kuin kiinalaisen atomipommin purkamisen pimeässä firman pikkujoulujen perään. Siksi päätinkin, että turha tässä on valittaa, kun miehet eivät osaa, vaan ihan rehdisti ottaa koppia asiasta. Siksi hyvä yleisö tänään onkin vuorossa postausta aiheella: Mitä nainen haluaa?

 

1. Kehuja

Aloitetaan helpolla. Kehuja. Kehujen ei tarvitse olla luokkaa ”Näytät kauniimmalta, kuin myrskyisestä merenpohjasta löytynyt harvinaisen simpukan helmi, kuun valossa leikkisästi kimallellen.” Ei. Ihan perinteiset: ”Näytät tosi hyvältä. Olet söpö noissa vaatteissa. Sulla on loistava peräsin. Oot todella kaunis. Tykkään kun saat mut nauraan. Oot tosi hyvä *lisää tähän aihe missä se toinen on tosi hyvä*” jne jne. Siis näillä päästään jo oikeasti todella pitkälle! Ja viljele näitä mielellään erilaisissa tilanteissa. Etenkin ulkonäköä koskevat kehut ovat haastavia. Ei sekään ole hyvä, jos kehuja tulee ainoastaan silloin, kun meikkaamiseen ja tukan laittamiseen on mennyt puoli päivää ja päällä on tonnin maksanut pikkumusta ja Louboutinin piikkikorot. ”NO TIETENKIN MÄ NÄYTÄN HYVÄLTÄ! Tän kokonaisuuden savuttamisessa kesti kauemmin kuin sote-uudistuksen toimeenpanossa. Puhumattakaan, että tältä näyttämiseen on varaa tasan kerran vuodessa ja juman kekka enhän mä enää edes näytä itteltäni!” Eniten omaa sydäntä lämmittää kehut jotka tulevat, kun pakkelia naamassa on tasan nolla.

 

2. Tuntea olevansa haluttu

Siis ihan oikeasti. En ymmärrä miten tämä on niin pirun vaikeata tajuta. Toki tästä en ihan määräänsä enempää tahdo puhua, koska meikän äiti ja isäpuoli lukee tätä blogia ja en millään tahtoisi heitä traumatisoida. Mutta tässä kohtaa jokainen voi osallaan miettiä, miten sen toisen saisi tuntemaan itsensä halutuksi. Sanotaan kuitenkin sen verran, että aloitteiden tekeminen (ja niihin TARTTUMINEN) on jo hyvä alku.

 

Otetaan, vaikka tällainen hypoteettiinen tilanne. Jos ovesta sisään astuessasi se kauniimpi osapuoli sattuisi odottamaan päällään niin sanottua alusvaatteiden ”parempaa Seppälää” ja kädessään kahvikuppi sekä tarjous, että saat valita mitä otetaan ensin. ”No mä voisin kyllä juoda ton kahvin ensin.” JUMALAUTA SELLASTA JUHLA MOKKAA EI OLE OLEMASSAKAAN, ETTÄ SE KAHVI OTETAAN ENSIN. Perkele.

Kuva eivätkä kahikupit liity kyseessä olevaan hypoteettiseen tapaukseen.

Kuva (eivätkä kahvikupit) liity kyseessä olevaan hypoteettiseen tilanteeseen.

 

3. Arjen huomionosoituksia

Tällä ei tarkoiteta, että jokaisen päivän pitäisi alkaa kolmen A4:sen pituisella rakkauspalladilla. Nyt puhutaan ihan niistä arjen pienistä asioista. Kun se toinen tekee ruokaa, niin tule vaikka halaamaan takaapäin. Anna pusu ja halaus töihin lähtiessä sekä sieltä tullessa. Koske kun menet ohi, pidä julkisella paikalla kädestä kiinni. Onhan näitä loputtomiin. Maailman pienimpiä asioita, mutta voin kertoa, että jos tuollaisia ei koskaan tipu, niin alkaa se perse repeämään. Usein näiden puute näkyy erilaisena oireiluna (se toinen saattaa alkaa olemaan enemmän tai vähemmän v****mainen).

 

Bonusvinkki: Kanattaa joskus ihan vain katsella sitä toista osapuolta hänen touhuessaan jotain, eikä sanoa mitään. (Ja tämä varmaan tuntuu etenkin siellä kaksilahkeisten suunnalla enemmän tai vähemmän hullulta, mutta bear with me). Tätä katsomista tehdessä kannattaa myös ajatella jotain positiivista tästä toisesta osapuolesta. ”Onpa toi kaunis” tai ”Aina se jaksaa pitää tän meidän yhteisen kodin kunnossa.” Ei siis ajatuksia ”Ei jessus, mitä sille on tapahtunut, kun se on noin rupsahtanut” tai ”On toi ihan hullu kun se jaksaa aina häslätä.” Jos sitten se naispuolinen henkilö huomaa tuijotuksen ja kysyy, että mikä homma, niin kannattaa ihan vaan sanoa ”Kunhan vaan kattelin sua.”  ja hymyillä lämpimästi peräänJos tätä jaksaa harrastaa aika ajoin, niin sen oman kumppanin saattaa alkaa näkemään ihan uusin silmin.

 

4. Jännitystä ja yllätyksiä

Tasapaksuus ja tylsyys. Yäk. Jos hommat menevät ekojen treffien kohdalla sellaisiksi, että huomaan kiinnostuneena seuraavani taustalla pyörivää eduskunnankyselytuntia, niin huonosti menee. Jälleen kerran tässä ei huudella, että pitäisi mennä yhdessä laskuvarjokurssille tai kokeilemaan, kuinka hyvin sitä osaa väistellä vihaisia härkiä punainen riepu käsissä samalla kiljuen OLÉ! Juu ei. Tässä kohtaa täytyy käyttää sellaista asiaa kuin pelinlukutaito. Mahtava esimerkki omasta elämästä. Päätimme aloittaa olympialaiset, jotka kulkivat nöyrästi nimellä ”Master of the universe”. Olympialaisiin kuului 10 erilaista lajia (100m juoksu, Pispalan portaat, Guitar hero, shakki, frisbeegolf, pöytäcurling, tanssipeli, karting, sulkapallo sekä kivi, paperi, saket). Häviäjä joutuisi ostamaan voittajalle benjihypyn. Sanottakoon, että omaan yllytyshulluun, kilpailuhenkiseen ja adrenaliinihöyryistä syttyvää luonteeseen tuo sopi paremmin kuin nyrkki silmään. Toki pidempiin suhteisiin mentäessä alkaa olemaan himpun verran haasteellisempaa sen jännityksen ja yllätyksien ripottelu, mutta ei mahdotonta (kokemusta on).

 

5. Romantiikkaa

YLLÄTYS! Naiset pitävät romantiikasta. Jos tämä on jollekin miespuoliselle henkilölle niin sanotusti ”uutta tietoa”, niin melkoisia haasteita saattaa olla edessä. Joskus sitä pitää vain etsiä oma sisäinen Shah Jahan ja päästää se valloilleen. Kyseinen mies siis rakennutti sellaisen pienen puljun nimeltä Taj Mahal vaimonsa kunniaksi. Ei ehkä ihan tuollaisiin sfääreihin tarvitse mennä, mutta kyllä sitä romantiikkaa aika ajoin saisi tulla.

 

Tässä oma Top-4 romattisimmat asiat, mitä itselle on tehty:

1. Yllätetty lentämällä salaa Portugaliin moikkaamaan, kun itse olin siellä leirillä

2. Vuorattu hotellihuone kynttilöillä ja tehty kylpy valmiiksi (ok ihan pienehkö paloturvallisuusriski ja häkäkuolemakin alkoi olla lähellä, mutta ei haitannut!)

3. Lähetetty valtava kimppu ruusuja piristämään ja kylkeen pistetty kortti missä luki ”I heard you had a hard week of training so I wanted to cheer you up with these flowers.”

4. Tehty kotona kolmen lajin illallinen, joka koostui omista suosikkiruuista ja viinistä

Listalta kaksi  asiaa on tehty parisuhteen aikana, yksi deittailuvaiheessa ja yksi kahden tapaamisen jälkeen eli kyllä sitä romantiikkaa on suotavaa ripotella ihan missä vaiheessa tahansa.

mitänainenhaluaa1

Jos esimerkeistä huolimatta pää hakkaa tyhjää ja koet romantiikan olevan yhtä luontevaa sinulle, kuin huiveilla höystetyn eroottisen tanssishow pitämisen sadalle työkaverillesi, niin ohessa linkki, mistä voi käydä hakemassa ideoita.

 

6. Arvostusta

Henkilökohtaisesti tykkään tehdä toisen eteen juttuja. Etenkin jos pidän ihmisestä kenen eteen asioita teen ja koen, että niitä arvostetaan. Mutta tässäpä se jutun juoni onkin: se arvostus pitäisi näyttää. Jos se aamukahvi tuodaan sänkyyn ja pöydällä odottaa aamupala, niin kiitos olisi ihan todella jees. Kun se koti on siistinä tai ruoka kotona valmiina niin tästäkin voisi joskus jotain mainita (kato ei ne ole mitkään saunatontut mitkä sen ovat aikaansaaneet nääs). Toisen itsestäänselvyytenä pitäminen on yksi varmin tapa tappaa suhde kuin suhde.

 

7. Kuuntele (ja sovella sitä kuulemaasi toimintaan asti)

Ymmärrän hyvin, että arjen kiireiden keskellä ja pitkässä parisuhteessa tämä osio saattaa tulla haasteeksi. ”Taas se tossa jotain kalattaa. Hitto mä vaan tahdon koomailla tässä sohvalla ja kattoo futista pieruverkkareissa. Ole nyt perkele hiljaa… Oispa kaljaa.” Tämä on ihan ok, en minäkään tahdo, että mun koomailua keskeytetään, kun lempisarja pyörii saati yleisurheilua tulee televisiosta. Toisen ihmisen kuuntelu nyt vaan sattuu olemaan kohtalaisen oleellisessa osassa ihan ihmissuhteesta riippumatta.

-”Kulta voisitko laittaa tiskit?”

– ”Joo mä laitan ihan just.”

– ”Ok kiitos!”

Viiden tunnin päästä.

– ”Kulta, niin voisitko laittaa ne tiskit vielä tänään?”

– ”Juu juu laitan ihan just.”

*Tässä kohtaa vuosi vaihtuu ja tiskit ovat edelleen laittamatta*

Sitten yhtenä päivänä tiskit ovat maagisesti kadonneet ja vaimoke mököttää, mutta kuulemma mikään ei ole vialla. Samaan aikaan mies raapii päätään ja ihmettelee, että mikähän tänään on vialla, kun ei hän ole mitään edes tehnyt.

 

1mitänainenhaluaa

 

8. Kommunikointia

Usko tai älä, jos se nainen joskus kysyy jotain, niin tähän kysymykseen tahdotaan ihan aikuisten oikeasti vastaus. Se, että sieltä suusta tulee murahdus höystettynä epämääräisellä muminalla ei ole kommunikointia. On erittäin suotavaa ellei jopa toivottua, että mies avaa sitä omaa ajatusten arkkuaan aina aika ajoin. Enkä nyt tarkoita, että molempien pitäisi laittaa mätsäävät leopardi pyjamat päälle ja kertoa elämänsä suurimmat salaisuudet samalla kun letitätte ristiin toistenne hiuksia. Ei. Mutta kyllä sitä omaa ajatus- ja tunne-elämän maailmaa olisi hyvä aika ajoin avata ja erityisen hyvä hetki sen avaamiselle on, kun se toinen kysyy. Nimittäin vuosien yrityksistä huolimatta ainakaan itse en ole (vielä) omaksunut ajatustenlukutaitoa.

 

9. Tukea 

Okei joskus psykoosit ovat niin sanotusti tulilla ja ainakin omassa elämässäni on käynyt muutama tilanne, missä olen jopa itse omaa sekopäisyyttäni ihmetellyt. Yksi tällainen tilanne oli, kun seisoin keskellä olohuonetta ja samanaikaisesti itkin silmät päästäni ja nauroin aivan hulluna. En tiedä mikä hermoromahdus (=hormonit ja nälkä) oli päällä, mutta asetelma oli vähintäänkin absurdi. Tilanne sitten ratkesi, kun se toinen tuli ja otti kovaan rutistukseen ja antoi meikäläisen ratsastaa ihan rauhassa tuon hetkellisen psykoosini läpi. Tällaisissa tapauksissa on ihan ok, että sitä vastakkaista sukupuolta ja sen toimintatapoja ei niin sanotusti ”ihan täysin ymmärrä”. Tärkeintä on tarjota tukea, vaikka olisi aivan täydellinen mysteeri, että mitähän just nyt tapahtuu tai miksi sitä tukea ylipäänsä tulisi antaa.

 

10. Olla prioriteetti

– ”Hei muru, miten menee? Oothan tulossa tänään ajoissa? Meillä on se treffi-ilta.”

– ”Ai niin joo se. Sori mä unohdin! Mut me juteltiin Penan ja poikien kanssa, että voitas mennä sen mestoille pelaan änäriä ja juomaan kaliaa. Siitä varmaan si jatketaan baariin ja voinkin sitten joskus 05:30 aikaan kontata kotiin ja oksentaa sänkyyn. Voitaisko viettää treffi-ilta joku toinen kerta?”

Sitten aamulla krapulassa maatessa ja vanhalta viinalta löyhkäävänä ihmetellään, miksi se toinen taas mököttää ja paiskoo ovia kämpässä. Maalaisjärki… se on hieno ominaisuus ja sitä saa myös käyttää.

 

Mutta näihin mielikuviin onkin hyvä lopettaa tämä oma raamatun mittaiseksi venähtänyt saarnani siitä, mitä nainen haluaa. Kiitos ja näkemiin!

 

Listan kirjoittajalla on kokemusta naisena olemisesta 28-vuotta unohtamatta elämänkokemuksia, jotka vaihtelevat 10 vuoden parisuhteesta jo nyt yli vuoden jatkuneeseen sinkkuelämään. Huomioitavaa on myös se, että jokainen tekstissä esiintyvä tilanne saattaa tai ei saata olla todellinen, mutta vähintäänkin värikynällä höystetty. Lisäksi kaikki maininnat ovat absoluuttisia totuuksia, jotka pätevät ilman minkäänlaisia sovelluksia jokaiseen ihmiseen. Sarkasmia ja huumoria ei ole käyetetty missään kirjoituksen vaiheessa.

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Kuinka löytää unelmien…

ke 20.11.2019

Kuinka löytää unelmien poikamies? Enkä puhu näistä televisiosta… Lue koko kirjoitus

Perhosia vatsanpohassa

ke 1.5.2019

Ah ihastuminen. Tuo tunne, mikä maalaa kaiken niin vaaleanpunaiseksi… Lue koko kirjoitus

Kaiken a ja o on ajoitus

ti 12.3.2019

Ja se on muuten pyhä tosi. Uskallan jopa väittää, että jos jokin… Lue koko kirjoitus