Tavira ja Pego do Inferno

Arki | tiistai 22. toukokuuta 2018

Tuli tuossa Portugalin leirillä sellainen facepalm, että oksat pois. Olen ollut Monte Gordossa leirillä palttia rallaa 12 kertaa. SIIS 12 KERTAA! Ja en ole koskaan kuullut paikasta nimeltä Pego do Inferno (ohessa linkki reittiohjeisiin, millä me löysimme perille) ennen tätä leiriä. Kyseessä on mini paratiisilampi keskellä appelsiinipeltoa. Siis kirjaimellisesti keskellä appelsiinipeltoa. Koska haluan jakaa yhteishyvää, niin ajattelinkin vinkata tuosta paikasta täällä blogin puolella, koska täällä nyt saattaa yksi tai kaksi yleisurheilijaakin käydä, niin ehkä joku muu tajuaa tuolla käydä ennen sitä 12 Portugalin leiriään.

 

Leireille mennään treenaamaan ja aina se urheilu on ykkönen, mutta olen huomannut, että lepopäivinä itselleni ei sovi hotellikuolema. Itseasiassa jos joku komentaisi minua vain makaamaan lepopäivänä eikä tekemään yhtään mitään, niin se olisi monella tapaa verrannollista vesikidutukseen. Ei pysty, ei kykene. Samaan aikaan en todellakaan tahdo mitään hulluja koko päivän shoppailureissuja tai miljoonan kilometrin kävelyjä tehdä, koska kropan pitää antaa levätä, vaikka se ei omalla kohdalla hotellikuolemaa tarkoitakaan.

 

Siksipä tämä meidän porukalla tekemän päiväreissu oli melkeinpä täydellinen. Tavira on lähellä (noin 20 minuuttia Monte Gordosta autolla) ja se on sen verran pieni, (ja äärettömän söpö) että siellä ei tule käveltyä hulluna, mutta nähtävää silti on. Mutta turhaan meikä tässä sen suurempia alkaa kirjoittelemaan, koska sen verran nättejä kuvia tuli, niin eivätköhän ne puhu puolestaan!

Sisäinen lapsi pääsi aika hyvin valloilleen, kuten ehkä kuvasta näkyy.

Sisäinen lapsi pääsi aika hyvin valloilleen, kuten ehkä kuvasta näkyy.

Ei tuo vesi nyt mielettömän lämmintä ollut, mutta eipä se haitannut! Sanotaanko, että kolme vuotta avantoa näkyy ainakin omassa tekemisessä, kun kyse on kylmistä vesistä. Oli kyllä hienon näköistä, kun kalat vetivät parveina pinnalla ja pohjassa meni rapuja.

 

Siirtymä tuosta aikuisten vesipuistosta (siellä oli muuten myös liaani millä pääsi hyppäämään veteen!) Taviran keskustaan kesti noin 10 minuuttia. Siellä liikkuminen tapahtuu kävellen. Nähtävää on muun muassa linna, kellotorni, miljoona kahvilaa, silta ja kaupungin läpi menevä joki ja tietenkin rakennukset yleensäkin.

Portugalissa leirillä

Processed with VSCO with a5 preset

tavirassa

tavira

Jokainen ovifetissin omaava (bingo ruudun täällä puolen) tulee rakastumaan tähän paikkaan. Itse ainakin sytyin suuresti, koska eipä sieltä tuntunut löytyvän kahta samanlaista ovea mistään.

Processed with VSCO with a5 preset

Ravintoloita Tavirassa piisaa, mutta me olemme aina käyneet Aguasul nimisessä paikassa. Ruoka on loistavaa, kuten palvelukin ja hinnat edullisia. Alkujaan tuo valikoitui ruokapaikaksi, koska se on aina ääriään myöten täynnä ja suurelta osin paikallisten suosima, mikä yleensä on hyvä merkki. Unohtamatta, että sieltä saa myös gluteenitonta ruokaa.

aguasul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

tavira aguasul

tavira aguasul

Meikä intoutui tuolla kuvaamisesta sen verran paljon, että tämä oli huomattavasti enemmän fiilistelypostaus. Unohtamatta, että halusin vinkata tästä kaikille Portugalissa leireileville tai lomalaisille. Seuraava postaus onkin taas all about urheilu, kun vedetään yhteen leiri ja avataan kesän kisasuunnitelmia!

Avainsanat: , , , ,

Uudempi

Vanhempi

Saatat myös pitää

Videoblogia: treenileiri…

su 14.4.2019

Jahas täällä blogin puolella on ollut hivenen hiljaiseloa, mutta… Lue koko kirjoitus

Taudista tautiin

to 3.5.2018

Portugaliin ja sen lämpöön on saavuttu jo toistamiseen kuluneen… Lue koko kirjoitus

Olisinpa ammattiurheilija

ma 2.4.2018

Olen yleisurheillut nyt reilut 16 vuotta. Perheenjäseniä ja muutamaa… Lue koko kirjoitus