Mitä mä teen työkseni?

Arki | torstai 26. heinäkuuta 2018

Täällä blogin puolella on ollut hetken hiljaiseloa ja syynä on täysin kauden loppuminen. Suoraan sanottuna ei ole juuri nappaillut kirjoittaa, vaikka samaan aikaan paljon ajatuksia ja ideoita olisi. Hivenen on tilanteen käsittely kesken ja toisaalta olen tahtonut heittäytyä nyt ”kaikkeen muuhun” jotta ei tuo raastava pettymys olisi koko aikaa mielessä. Onnekseni tässä ovat työt ainakin osittain tuoneet hyvää häiriötä. Mistä päästäänkin kohtalaisen huteralla sillalla otsikon aiheeseen. Mitä mä teen työkseni?

 

mitä teen työkseniEi tää kuva oikeestaan meikän töihin liity, mutta sovitaan vaikka että odottelen bisnäääz tapaamisen alkua. (Todellisuudessa tultiin kaverin kanssa drinkeille.)

 

Minulta aina aika ajoin kysytään mitä hommia teen. Ensimmäinen vastaus on: urheilen. Tosin omassa tapauksessa urheilu ei leipää pöytään tuo, joten sitä ei ehkä ihan työksi voi kutsua. Ylivoimaisesti suurin osa ajasta ja energiasta menee urheiluun, mutta tässä vuosien varrella urheilun sivussa (ja todellakin tarkoitan sivussa) on erilaisia prokkiksia tehty. Katsokaas nääs kun jotenkin ne ympyrää juoksemisesta aiheutuneet MASSIIVISET ruokalaskut täytyy maksaa. Ei noita juoksusafkojakaan ihan määräänsä enempään tuolta Koikkarin Prismasta kehtaa ottaa.

 

Tosiaan meikälläisellä on tausta jo opiskelujen ajoilta yrittäjyydestä ja siellä tuli erikoistuttua enemmän tai vähemmän viestintään ja sosiaaliseen mediaan. Koulusta valmistumisen jälkeen yrittäjän polulle olen jäänyt. Projektit ovat tässä useamman vuoden yrittäjän taipaleella vaihdelleet melkoisesti. Olen ollut mukana järjestämässä Get UP! -tapahtumaa, vetämässä webinaareja sosiaalisen median käytöstä, suunnittelemassa yrityksien markkinointia somessa, kouluttamassa toimareita ja firmoja somessa brändäyksestä, kirjoittanut kolumneja lehtiin, ollut puhumassa erilaisissa tapahtumissa, vetämässä firmoille tykypäiviä, valmentanut urheilijoita, innovoinut markkinointikampanjoita, elänyt hetken aikaa ammattibloggaajana ja viime vuodet on töitä tehty telkkarissakin. Moooonia erilaisia juttuja, mikä on erinomaisen hyvä, koska itse tykkään vaihtelusta ja monipuolisuudesta työssä.

 

Olen sen tyyppinen ihminen, että jos jotain teen niin mietin, voisiko sillä jotenkin tienata? Yksi tälläinen asia on ihan tuo oma sosiaalinen media (vaikka sitä tykkään tehdä ihan anyways, koska hauskaa ja luovaa), mutta oma some on vaihdellen tai ainakin osittain työtäni ollut jo vuosia. Viimeisimpänä esimerkkinä oli surffileirini Balilla. Ajattelin, että saisikohan tämän loman tai ainakin osan siitä jotenkin kustannettua? Noh mietin, että kuvia joka tapauksessa tulee ja kirjoitustakin blogiin, joten päätin myydä reissusta jutun lehteen. Siinä sitten lähettelin noin miljoona sähköpostia eri lehtiin ja lopulta tein reissusta neljän sivun pituisen jutun Sport-lehteen.

baliOlin tästä ihan aika ylpeä, vaikka itse sanonkin. Puhumattakaan, että reissu oli uskomattoman hieno.

 

Tänä kesänä onni on ehdottomasti ollut Winled, joka on ollut asiakkaanani jo useamman vuoden ajan. Tai oikeastaan voisi sanoa, että olen heillä osa-aikaisena töissä, vaikka laskutuksen kautta hommia teenkin. Kyse on siis tamperelaisesta led-valoja valmistavasta ja valaistussuunnitelmia tekevästä yrityksestä.

Tässä muutama taidonnäyte hommista, mitä on tehty.

winledvalaistus

winledvalaisimet

Olen ollut heidän viestintätiimissään muistaakseni kolmisen vuotta. Yleisesti olen vastuussa sosiaalisen median yhteistöistä (bloggaajat) ja nyt kolmena vuotena peräkkäin Bloggaa ja someta kampanjasta. Kampanjassa haetaan 60 rakentajaa tai remppaajaa yhteistyöhön, missä asiakas saa ilmaisen valaistussuunnitelman ja suunnitelman mukaiset valaisimet 50% alennuksella. Tätä vastaan tulee kirjoittaa joko asiakkaan omaan blogiin tai tuonne meidän Vieraskynä-osioomme kaksi postausta ja jakaa ne omissa somekanavissa. Kannattaa käydä lukaisemassa tästä lisää, koska viime vuonna useampi tuttuni lähti tuohon settiin mukaan. Ajattelin laittaa hyvän kiertämään blogissa asti ja kirjoitella kampanjasta, jos se on jollekin ajankohtainen. Ehkä täällä joku remppaaja tai rakentaja näitä omia jorinoita lueskelee?

 

Tämä prokkis yhdistettynä, yhteen bloggaajien kanssa toteutettavaan yhteistyöhön ja sisällöntuotantoon ovat onneksi tuoneet sopivasti tekemistä arkeen. Ranteet eivät ainakaan vielä ole auenneet, kun treeniä ei kolmea tuntia päivässä tule. On kyllä vähän kehuttava, että olen tykännyt tehdä hommia Winledillä. Porukka on aika rentoa ja ote tekemiseen hivenen ”normaalista” poikkeava. Kirsikkana kakussa on se, että näihin hommiin tarvitsen ainoastaan toimivan netin, joten urheilun yhdistäminen töihin on sujunut helpommin, kuin suomalaisten houkutteleminen kauppaan ilmaisilla ämpäreillä.

 

Toki aina projekteja harkitessa mietin, että meneekö työt yksi yhteen urheilun kansssa. Se luonnollisesti vähän hankaloittaa elämää, mutta ihan hyvin tämä kokonaisuus on tässä vuosien varrella rakentunut urheilua tukevaksi. Mutta siinäpä se lyhykäisyydessään! Käykää kurkkaamassa tuo kampanja, jos on yhtään ajankohtaista. Nyt meikäläinen lähtee nauttimaan helteistä ulkotoimiston muodossa.

Se on moro!

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Ei samankaltaisia kirjoituksia.