Kaksi vuotta sinkkuna

Arki | sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Kuulkaas blogi näyttää, että tuosta Vuosi sinkkuna postauksesta on palttia rallaa tasan vuosi, mikä tarkoittaa, että on jälleen aika juhlia! Nimittäin kaksi Me, myself and I tyylillä vietettyä vuotta on tullut täyteen. AI ETTÄ! Tässä vaiheessa joku voisi panikoida ja alkaa miettiä, että onko itsessä vai muissa jokin vikana, kun yksinelo näin on venähtänyt (todellisuudessa kaksi vuotta ei ole aika eikä mikään). En kuitenkaan asiaa sen suuremmin (ainakaan tänä aamuna) stressaa ja pyrkimys on pitää tämä fiilis vähintään tämän postauksen viimeiselle riville asti, joten pidetään lippu korkealla ja mieli positiivisena!

Tämä kaksivuotinen on jopa jotain opettanut ja siksi päätin kunnioittaa Vuosi sinkkuna postausta ja listata samalla meiningillä näitä Ahaa-elämyksiä, jotka olen kahden vuoden aikana kokenut.

Aloitetaan!

1. Jos vaikuttaa, että toinen ei ole kiinnostunut, niin hän ei ole kiinnostunut

Tämä kaikille saman parisuhdestatuksen omaaville vinkkinä. Tässä on absoluuttinen totuus. Edes verojen maksaminen (no ei kaikki sitäkään tee ja piti sanoa käyttää esimerkkinä kuolema, mutta se tuntui liian masentavalta, joten siksi verot) ei ole niin varma, kuin tämä asia. On täydellisen turha alkaa miettiä, että ehkä toisella on töitä tai kiire tai hänen koiransa on sairas tai puhelin on ollut nyt viikon rikki tai alienit ovat kidnapanneet hänet toiselle planeetalle ja planeetan alien overlordit ovat kieltäneet Whatsappin käytön. Sattumoisin nämä overlordit ovat kuitenkin Mark Zuckebergin kavereita ja SIKSI tämä tyyppi ei pysty vastaamaan Whatsappissa lähettämääsi viestiin, mutta Facebookissa hän on ollut aktiivinen kymmenen minuuttia sitten. Muuten hän varmasti vastaisi. Ja samojen kiireiden ja alienien takia edellisille kolmelle ”Haluatko nähdä?” tiedustelulle vastaus on ollut ”Sori, nyt on kiireitä.” JUU EI. Jos vaikuttaa siltä, että toinen ei ole kiinnostunut, niin hän ei ole kiinnostunut. Tämän asian sisäistämällä säästää niin massiivisen määrän stressiä ja rahaa puhelinlaskussa (koska enää ei tarvita kavereiden kanssa terapia/analysointipuheluita joka toinen tunti) joten jos jonkin opin tästä postauksesta otat, niin se on tämä: jos toinen ei vaikuta kiinnostuneelta se johtuu siitä, että hän ei ole kiinnostunut. PISTE.

Kiinnostaa ^^

Tältä muuten näyttää kun kiinnostaa ^^

2. Katson parisuhteita uusin silmin

Siis muiden parisuhteita. Olenkohan yksin tämän asian kanssa, mutta nyt sinkkuna on tullut useasti katsottua toisten parisuhteita ja mietittyä, että tiettyjä toimintamalleja omaan parisuhteeseen (jos/kun siis sellainen tulee) ei mielellään tarvitsisi tulla. Olen hyvin tietoinen, että asiat ja ihmiset muuttuvat suhteissa. Myös tuossa edellisessä kymmenen vuotisessa yhteiselossa kävi kerran tai kaksi tilanne, missä itsekin käyttäydyin enemmän tai vähemmän kuin hullu (siis aivan totaalinen sekopää) MUTTA nyt sinkkuna suhteet näkee aivan uusin silmin. Suoraan sanottuna aika ajoin, se on melkoisen päättömän näköistä menoa. ”Aa sä olet suuttunut tolle toiselle, koska se teki sulle ruokaa, mutta ruoka olikin vääränlaista, joten nyt valitetaan, koska olisi pitänyt osata lukea ajatukset ja tehdä juuri oikeanlaista ruokaa…. MIKÄ HELVETTI SUA VAIVAA OLE PERKELE TYYTYVÄINEN, ETTÄ TOINEN ON TEHNYT SULLE SITÄ RUOKAA YLIPÄÄNSÄ!”.

Olen myös todistanut, että kuulo (etenkin naisten kohdalla) jotenkin reistailee. Toki miehiltä kuulo katoaa aivan totaalisesti aiheesta riippuen, mutta mennään nyt tällä naisesmirekillä. Mies saattaa sanoa jotain omaan korvaan täydellisen kohteliasta/järkevää ja yhtäkkiä se toinen vetää siitä kilon verran herneitä nenään ja sitten kädet puuskassa mökötetään seuraavat viisi minuuttia.

– Mies: ”Niin sillon sinkkuaikana mun naistyyppi oli sellanen rokahtava ja tatuoitu lyhyttukkanen pimatsu, mutta se oli sillon.”

– Nainen kuuli lauseen näin: ”Niin siis meikän naistyyppi on aivan totaalisen erilainen kuin toi mikä tossa vieressä (tyttöystävä) istuu. Oikeastaan se (tyttöystävä) ei ole lähelläkään tätä ihannetta ja jos nyt rehellisiä ollaan niin ei se kovin viehättävä/seksikäs/kaunis tai muutenkaan silmää mielyttävä ole, mutta jotenkin tässä nyt silti on muutama vuosi leikitty pariskuntaa. Niin joo ja kaiken lisäksi noi farkut saa sen näyttämään lihavalta”

Käsi sydämellä, molemmat ovat oikeasta elämästä otettuja esimerkkejä.

Pariskuntien kanssa oleskelu on kuin luontodokumentin seuraamista. Niitä katsoo tavallaan pleksin takaa. Pleksin, mikä on tullut vasta sinkkuna. Ok kortit pöydälle; turha tässä on huudella, koska olen myös todistanut, että parisuhteeseen mentäessä kaikki tällaiset saarnat lentävät ulos nopeammin kuin keskelle tanssilattiaa virtsaava känninen mies. Melko pian sitä huomaa käyttäytyvänsä aivan yhtä päättömästi kuin ne muut melko hullusti suhteessa käyttäytyneet ihmiset. Siitäkin huolimatta, että viikko ennen suhdetta vannoi, että tuohon ei sitten mennä. Hupsista.

3. Miesten testaaminen

Ja hulluudesta puheen ollen. En todellakaan ymmärrä miksi tai mikä alitajuntainen tarve tälle asialle on, mutta näin se vain menee. Potentiaalisia miehiä on testattava. Jos sellainen tilanne tulee, että jotain kaksilahkeista tapailee, niin jossakin vaiheessa tapailua sitä huomaa tekevänsä muutamia ”kokeillaan kepillä jäätä” tyyppisiä ratkaisuja. Nämä testit vaihtelevat tilanteesta riippuen siihen, että kysytään apua johonkin pieneen asiaan tai mielipidettä kinkkisessä tilanteessa. Sitten on se aivan toinen ääripää, missä pakotat tämän toisen ottamaan sinusta satoja kuvia vaellusretkellä ja sometat jatkuvalla syötöllä ihan vain katsoaksesi, kuinka se toinen pärjää. Katsokaas kun nämä ovat vähän makuasioita, kuinka paljon sitä testausta uskaltaa tehdä. Itse tykkään pudotella näitä testejä (hulluutta) sillain pikku hiljaa. Jaa miksikö? No koska kukaan tervejärkinen ei tähän omaan virittämääni ansaan astuisi, jos tietäisi, mitä siellä on todellisuudessa luvassa. Näiden testien jälkeen tuon vastakkaisen sukupuolen suoriutumista sitten arvioidaan valkoisessa labratakissa Excel-taulukon kera ja pohditaan millaisen miinan seuraavaksi voisi heitellä ilmoille.

Kuva ei liity millään tavalla tämän postauksen hypotettisiin esimerkkeihin tai tilanteisiin. Tosin kuvaajan ohje oli, että hullut nostakaa käsi ylös ja lopputulos oli tämä.

Kuva ei liity millään tavalla tämän postauksen hypotettisiin esimerkkeihin. Tosin kuvaajan ohje oli, että hullut nostakaa käsi ylös.

4. Arjessa on enemmän luksusta

Olen nyt sinkkuna viimeistään sisäistänyt sen, että jokainen on itse omasta onnestaan ja ilostaan vastuussa. Tai no aina olen tuon tiennyt, mutta jotenkin tänä aikana se on oikeasti uponnut syvälle pääkoppaan. Isossa kaavassa saisin tästä oman postauksenkin tehtyä. Tosin nyt tässä tapauksessa tämä tarkoittaa enemmänkin sellaisia pieniä ja helppoja arjen piristyksiä. Luksusta on tiputeltu arkeen samalla tyylillä, millä Hannu pudotteli leivänmurusia metsään. Luksuksella en todellakaan meinaa, että aamut aloitetaan shampanjalla kaviaarin kera ja ilta loppuu sänkyyn, joka on pedattu lakanoilla, mitkä maksavat enemmän kuin naapurin Penan Brabus (auto). Ei. Tarkoitan sitä, että ne hienot lautaset ja lasit (siis ne kipot ja kupit, jotka odottavat sitä päivää, kun kuninkaalliset saapuvat päivälliselle) ovat käytössä JOPA SILLOIN kun kuningatar Elisabet ei ole täällä Hatanpään yksiössäni juomassa pakotettuna Juhla Mokkaa sen Twiningsin English Breakfastin sijaan. Sama pätee osaan vaatteista, ihonhoitotuotteista, meikeistä, kynttilöistä ja kyllä, niistä kivoista lakanoista. Turha niitä ”parempia juttuja” on hamstrata päivä tolkulla, että voi sitten kerran vuodessa ”juhlapäivänä” ne kaivaa käyttöön muutamaksi tunniksi. Tuhlausta. Siksipä meikä on alkanut käyttää tätä oman elämän ”Parempaa Seppälää” myös arjessa. Enää ei hamstrata sitä kivaa yöpukua, nättejä laseja tai hyvää suklaata. Se parempi suklaa syödään maanantai-iltana satiiniyöpuvussa kristallilasista samalla, kun katsellaan Netflixistä seitsemännen kerran How I met your motheria ja piereskellään sohvalla yksin.

Miten niin arkeen on vaikea saada luksusta?!

5. Deittailutaidot ovat kehittyneet

Itseasiassa tämä on kompa. Eivät ne mihinkään ole kehittyneet. Kunhan vain testaan, että kuinka hereillä siellä ruudun toisella puolella ollaan. Aivan yhtä pihalla olen kuin joskus aikaisemminkin olen kirjoittanut Ihanasta kamalasta deittailusta.

Tosin muikuilutaidot ovat kehittyneet!

Tosin muikuilutaidot ovat parantuneet!

6. Miehet ovat aikasyöppöjä

Tai naiset. Oikeastaan oikea sana tähän kohtaan on deittaileminen tai parisuhde. Oli miten oli, niin tuo vastakkainen sukupuoli on massiivinen aikasyöppö. Siis nimenomaan ne kiinnostavat ja potentiaaliset kotiin vietävät uroot. Ja ei siinä mitään. On täydellisen ymmärrettävää, että mielenkiintoiseen uuteen ihmiseen haluaa panostaa ajallisesti, mutta ongelmia syntyy, jos tämä ihminen menee niin sanotusti ”muiden asioiden” edelle. Ihan rehellisesti voin sanoa, että itse ainakin olen tehnyt tämän ”virheen”. Toki ei niitä kiinnostavia uroita määräänsää enempää ole, mutta helposti sitä siirtää asioita, kuten laskutus, blogi, muut harrastukset, nukkuminen tai esim kodin siisteys vähän myöhemmälle ja priorisoi tämän toisen ihmisen niiden edelle. Sitten jos tämä juttu toisen kanssa ei pidemmälle menekään, niin sitä saa paikkailla ajankäytön valintaansa (perseilyä) kaksin käsin ja niska limassa samalla kiroilen, että pitikö taas siirtää muita hommia sen toisen takia. Yleensä tämä kiroilu tapahtuu sammalla kun siivoat homehtuneita ruokia jääkaapista jäätävän univelan kera. Ehkä tästäkin jossain kohtaa oppii… Itse en ainakaan vielä ole oppinut.

7. Sinkkuna täytyy oppia olemaan vahvempi

Tämä postaus onkin hyvä lopettaa tällaiseen kohtalaisen tulenarkaan kommenttiin, mutta koska blogi on oma ja todella koen asian olevan näin (oma kokemus ja mitä olen nähnyt muilta) niin lopetan listan tähän. Sinkkuna on opittava olemaan vahvempi. Sinulla ei ole sitä ”tiimikaveria” minkä parisuhde väistämättäkin tuo. Ei ole ihmistä, kuka automaattisesti auttaa sinua oli kyseessä sitten kotona asioiden hoitaminen, kuuntelu tai oikeastaan mikä tahansa vaikea tilanne elämässä. Kun itkettää ja elämä potkii päähän, niin ei ole ketään kenen kainaloon mennä tai kehen turvautua. No joo tavallaan ystävät, mutta se on eri asia. Olet kaikessa kuitenkin lopulta yksin ja joudut pärjäämään itseksesi. Siksi, kun sinkkuna on pidempään, sitä huomaamattaankin alkaa vahvistua. Vahva täytyy olla senkin takia, että nykyään maailmassa tuntuu olevan parempi olla parisuhteessa (vaikka onnettomassa sellaisessa) ihan vain näön vuoksi, kuin olla onnellinen yksin. Ilmeisesti sinkkuna on jotenkin epäonnistunut tai niin sanotusti elämän rakentamisen ”alkumetreillä” , mikä on muuten asia, mitä en todellakaan allekirjoita. Omasta mielestäni ainoa epäonnistumisen/onnistumisen mitta tässä maailmassa on onnellisuus ja sitä ei mitata sillä mitä sinulla on, vaan sillä, miltä sinusta tuntuu.

Sinkkuna on myös huomattavasti enemmän aikaa pohtia sitä, millainen ihminen todella haluaa olla. Siis jos malttaa oikeasti pysähtyä ja hiljentyä miettimään tätä asiaa. Millainen ihminen on, kun ei ole ketään muuta lähellä vaikuttamassa omaan persoonaan ja minuuteen. Ei ole ketään muuta kenen kanssa ”kasvaa” tai rakentaa elämää. On vain sinä itse. Voin sanoa, että ei ole ihan mikään helpoin kysymys. Ensimmäisenä sinkkuvuotenani lähinnä pakoilin koko kysymystä. Tai oikeastaan en pakoillut. Meno nyt vain sattui olemaan sen verran vauhdikasta, että ei tuollaiselle hömpötykselle ollut aikaa. Nyt tämän toisen sinkku vuoden aikana siihen jopa hakee aktiivisesti vastauksia. Mutta tuo onkin aihe, mistä saisi ihan oman postuaksensa, joten ei siitä sen enempää.

Mutta tässä se oli! Oma laajennettu listani siitä, mitä tämä kaksi sinkkuvuotta ovat opettaneet. Saa nyt nähdä montako vuotta tulee vielä lisää vai muuttuuko sitä parisuhdestatus kenties joksikin muuksi, mutta oli miten oli, niin en kyllä näitä kahta vuotta vaihtaisi pois.

Kiitos ja näkemiin.

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Kuinka löytää unelmien…

ke 20.11.2019

Kuinka löytää unelmien poikamies? Enkä puhu näistä televisiosta… Lue koko kirjoitus

Perhosia vatsanpohassa

ke 1.5.2019

Ah ihastuminen. Tuo tunne, mikä maalaa kaiken niin vaaleanpunaiseksi… Lue koko kirjoitus

Kaiken a ja o on ajoitus

ti 12.3.2019

Ja se on muuten pyhä tosi. Uskallan jopa väittää, että jos jokin… Lue koko kirjoitus