Miehiä ja pelkotiloja

Arki | torstai 24. tammikuuta 2019

Ääääh miehet. Et voi elää heidän kanssa, etkä ilman heitä. Tai noh varmaan voisi, mutta vaikeaa se näyttää molemmin päin olevan. Ainakin ruudun tällä puolella istuvalle. Prkl. Mistähän tämänkin avautumisen aloittaisi. Varmaan siitä, että mitään ei tässä sinkkuelämän aikana ole opittu. Tai vaikka olisi opittu, niin käytäntöön asti oppien vieminen on yhtä helppoa, kuin vuosimallia -95 olevan Toyota Corollan käynnistäminen 45 asteen pakkasella. Jos takataskussa ei olisi kahta kohtalaisen korkeatasoista todistusta paristakin opinahjosta, niin voisin kuvitella olevani ihan omaa luokkaansa oleva idiootti. Välillä arjen toiminta tukee huomattavasti enemmän ajatusta, missä omien korvien välissä liikkuu enimmäkseen ilma.

Eikös se sanonta mene: Hymyile, jos et ymmärrä! Jos olisi audiota tarjolla, niin humina vain kuuluisi.

Eikös se sanonta mene: Hymyile, jos et ymmärrä! Jos olisi audiota tarjolla, niin humina vain kuuluisi.

 

Tuossa loppusyksystä jälleen julistin: Nyt annetaan homman olla! Siis treffailun ja miesten suhteen. Rakennetaan zen-tila, mihin ei yhtäkään kaksilahkeista oteta. Keskitytään maailman valloitukseen ja urheiluradalla rokkailuun. Jokainen kosija ajetaan haulikolla ja napalmilla oven takaa mouruamasta tai vähintäänkin heitä kohdellaan samalla lämmöllä, mitä Pohjois-Koreasta karkuun yrittänyttä kansalaista kohdellaan rajalla kiinnijäämisen yhteydessä. Meni sitä napalmia ja haulikon kuteja muutama, mutta kiitettävän mukavasti arki pyöri oman navan ja tavoitteiden ympärillä. Kaikesta stressistä ja draamasta sai syyttää vain ja ainoastaan itseään. Ja koska kumpaakaan edellä mainituista ei suuria määriä marraskuun jälkeen enää ollut, niin kaiken kaikkiaan homma oli erittäin bueno. Päivät täyttyivät kavereista, treenistä, hyvistä yöunista, ruuasta, töistä ja siihen päälle vielä vähän treenistä. Elämä oli hyvällä tavalla stressittömän kiireistä, jolloin sain paljon aikaan ja tasapaino oli luokkaa Pisan torni (hivenen kallellaan, mutta hyvin se silti pystyssä pysyy).

 

Luonnollisesti jossain vaiheessa oma kahdella aivosolulla varustettu sivupersoonani päätti, että olisi aika vähän jotain äktiöniä saada. Sama ajatus heräili, mikä aikoinaan teki ensimmäisen sinkku vuoteni ”Ollaan ilman suhteita” lupauksesta hankalaa. (Sinkkuelämän psykoosista voi lukea lisää täällä). Jälleen kerran takaraivossa alkoi kuulua lausahduksia, mitkä menivät näin: ”No jos nyt meet vähän jotain näkemään. Ihan hyvä idea se on, jotain uutta ja jännää. Anna vaan palaa. Tää arki rullaa niin hyvin, niin kyllä tää homma sujuu, vaikka vähän treffailisikin. Kamalan tylsäks muuten hommat menee.” Tässä vaiheessa olisi pitänyt osoittaa sillä ladatulla haulikolla omaa naamaa. Älyllisenä yksilönä otin luonnollisesti toisenlaisen lähestymisen: kuuntelin tätä kahdella aivosolulla varustettua idioottia.

Tämä nyt kuvastaa sitä sivupersoonaa kuka huutaa:

Tämä kuvastaa sivupersoonaa kuka huutaa: ” Mutta eikö nyt edes JOTAIN voitais vähän tehdä?! Pliiiis.”

 

Kuuntelu oli uskomattoman typerää, sillä treffailu sekoittaa päätä kahdella eri tavalla:

 

Tapa nro 1. Löydät vahingossa jostain (= ihan tahallaan Tinderiä käyttämällä) jonkun tyypin, kuka vaikuttaa henkilöltä ketä voisi mahdollisesti nähdä. Tietyn ajan kuluttua päätätte tavata. Ikävä kyllä hän osoittautuu ihmiseksi, kenen kanssa ei toisia treffejä tule. Luonnollisesti petyt. Petyt siitäkin huolimatta, että vakuutit itsellesi, että ei tässä nyt MINKÄÄNLAISIA odotuksia ollut. Kunhan menin avoimin mielin ja huolettomasti vihellellen morottamaan. Sitten kun kahvikupin äärellä ei se unelmien prinssi istunutkaan, niin pettymys riipaisee. Oikein huonona iltana tämä pettymys saattaa jalostua ”Kuolen yksin” masennukseksi, mikä johtaa lopulla sinne suihkun lattialle pefletin kera. Lopputulos: zen-tila pilalla.

 

Tapa nro 2. Alku menee aikalailla samalla kaavalla kuin ylempänäkin, mutta sen kahvikupin äärellä istuukin tyyppi, kenessä jonkin tasoinen prinssipotentiaali on. Mahdollisuus oikeaan kiinnostukseen tai jopa ihastumiseen räjähtävät käsiin. Tämä taas tarkoittaa, että riski sikiöasennossa suihkun alla sydänsurun itkemiseen lisääntyy nopeammin, kuin bakteerit helteellä aurinkoon jätetyssä majoneesisalaatissa. Unohtamatta, että tätä vääjäämättömästi lähenevää suihkunlattiaa ennen joudut pahimmillaan kärsimään useita viikkoja ajatuksista kuten: ”Mitähän se musta haluaa? Onkohan se oikeesti hyvä tyyppi? Mitä jos se on vaan joku pelimies? No mitä jos tästäkään ei tuu mitään? Millasetkohan sen fiilikset on? Noh samapa kai se, eiköhän tääkin homma puihin mene.” Lopputulos: zen-tila aivan saatanan pilalla.

 

Toisin sanoen tapahtuu mitä tahansa, tämän sivupersoonan kuunteleminen oli ja on edelleen huono idea.

Aitoa kuvaa meikäläisestä ottamassa vastaan kaikkia niitä huonoja ideoita, mitä päähän tulee.

Aitoa kuvaa meikäläisestä ottamassa vastaan kaikkia niitä huonoja ideoita, mitä päähän tulee.

 

Olen muutenkin erittäin pettynyt itseeni, koska aikuisten oikeasti tein eräälle ystävälleni suuren julistuksen, kuinka meikäläinen on ihan sinut asian kanssa, että olen se siisti ikisinkku. Kierrän maailmaa, painan mielettömästi duunia omien unelmien eteen, teen siistejä juttuja ja korkeintaan harrastan lomaromansseja Pablojen tai Pierrien kanssa sen hetkisessä surffauskohteessa. Siinä hiljalleen voin hyvillä mielin kyynistyä parisuhteiden suhteen ja muuttaa väkisin läheisimmän ystäväpariskuntani ulkovarastoon asumaan Luciferin ja Pörrön kanssa (tulevaisuuden kissojeni nimet Pörrö on rodultaan Sfinx ja Lucifer persialainen.)

 

Ikäväkseni tuo ääni takaraivossa ei kunnioita lainkaan näitä suunnitelmiani, vaan pistää kapuloita rattaisiin ja heittelee tyhmiä ideoita. Ideoita, mitkä kuitenkin päättyvät siihen, että huomaan yön pimenevinä tunteina Googlaavani ”Kuinka opetella sosiopaatiksi?” koska suihkun lattiaa kohti tässä varmasti ollaan menossa. Taas.

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Kuinka löytää unelmien…

ke 20.11.2019

Kuinka löytää unelmien poikamies? Enkä puhu näistä televisiosta… Lue koko kirjoitus

Perhosia vatsanpohassa

ke 1.5.2019

Ah ihastuminen. Tuo tunne, mikä maalaa kaiken niin vaaleanpunaiseksi… Lue koko kirjoitus

Kaiken a ja o on ajoitus

ti 12.3.2019

Ja se on muuten pyhä tosi. Uskallan jopa väittää, että jos jokin… Lue koko kirjoitus