Vihdoinkin ammattiurheilija

Arki | torstai 14. helmikuuta 2019

Postaus tehty yhteistyössä Stadiumin kanssa.

Voi kuulkaas! Hyvinkin iloisia uutisia ja ellet oman elämäsi Cluedo mestari ole ja otsikosta osannut päätellä, niin tässä asia vielä kertaalleen: meikäläinen on ammattiurheilija! Yhteistyö Stadiumin brändilähettiläänä alkoi tuossa kuukausi sitten ja nyt yhteistyökumppanuuksien ansiosta penkkiin takapuolen kuvaa hiljalleen muodostavasta henkilöstä tuli ammattiurheilija. Pystyn ainakin pari seuraava kautta keskittymään oman elämäni punaiseen lankaan eli urheiluun. Tai no tarkallalleen ottaen työni tällä hetkellä on elää kilpaurheilijan elämää ja lyödä siitä laadukasta sisältöä sosiaalisen median kanaviini. Sanotaanko, että on tässä vuosien varrella huonompiakin hommia tullut tehtyä!

Mutta miten tähän pisteeseen päästiin?

ammattiurheilija

Soc taskulliset treenitrikoot täältä ja Soc treenitoppi täältä.

Tässä kohtaa on pakko vuosi tai kaksi kelata nauhuria. Muistan lukioaikoina, kun radalla painettiin duunia ja ihan kovaa tulostakin. Tiesin, että tämä ympyrää juokseminen on meikäläisen juttu. Tänä päivänä yleisurheilun kanssa on oltu naimisissa 17 vuotta. Osa vuosista on vietetty pariterapiassa pohtien pitäisikö vain antaa olla, koska ilman tai jonkun toisen kanssa voisi olla helpompaa. Osa ajasta on vietetty niin ällö söpön rakastuneena, että itseäkin oksettaa vaaleanpunaiset sydämet, mitä romanttisilla leireillä Portugalissa tai Los Angelesissa on yhdessä vietetty.

Toki jo lukioaikojen lopulla tuli harvinaislaatuisen selväksi, että ammatin tekeminen yleisurheilusta on suurinpiirtein yhtä helppoa kuin ydinpommin rakentaminen naapurin Salesta saatavilla välineillä. Onnekseni sisäistin asian kohtalaisen aikaisin ja aloin pohtia: Miten tästä omasta jutustani voisi tehdä työn? Kuvioon tuli sosiaalinen media ja blogini.

Muistan, kun ensimmäinen kantaaottava mielipideteksti olympiaurheolijoiden kohtelusta räjähti käsiin ja siitä hommat ovat hiljalleen kehittyneet. Opiskelut markkinoinnin ja sosiaalisen median parissa auttoivat ja kanavia sekä seuraajia on tullut vuosien varrella lisää.

yleisurheilu, ammattiurheilija

Treenitrikoot täältä ja toppi täältä

Pikakelataan tähän päivään, kun voin tituleerata itseäni myös sisällöntuottamisen ammattilaiseksi. Ja mikäpä siinä, koska kirjoittaminen on mahtavaa, samoin kuvaaminen ja videoilla viihdyttäminen. Vaikka treenejä tulisi 20 tuntia viikossa, niin en osaa vapaa-aikaani maata laakereillani, vaan haluan tehdä jotain muutakin. Ei se pleikkarin pelaaminen tai Netflix and chill sielua kauhean kauaa ruoki. Mielestäni on upeaa päästä auttamaan ja vaikuttamaan. On hienoa jakaa omaa arkea yleisurheilun maailmassa, tuoda esille tiukkojakin asioita, mitkä vaihtelevat ulkonäkopaineista aina niinkin polttaviin kysymyksiin kuin, kuinka miehiä isketään? Ja vielä siistimpää; on sydäntä lämmittävää saada palautetta seuraajiltani, kuinka he motivoituvat treenaamaan, saavat energiaa ja inspiraatiota omasta menostani tai kokevat saavansa vertaistukea kun jaan avoimesti (joskus ehkä vähän liikaakin) elämääni täällä somessa.

Arvot merkitsevät minulle paljon ja haluan elää niiden mukaan oikeassa elämässä ja internetin ihmeellisessä maailmassa. Olen sellainen kuin olen ja somessa se ei muutu. (Ok edelleen pahimmat sekoilut ja vitsit jätän jakamatta, ettei äite kuole häpeään). Tämä arvot edellä meneminen ja hyvä sekä laadukas sisällön tuottaminen ovat mahdollistaneet tilanteen, missä saavutan tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Ihmisiä ketkä jakavat samanlaisia arvoja tai ainakin jossain määrin ovat kiinnostuneet omasta tekemisestäni. Ja vahvojen arvojen takia on todella tärkeää löytää yrityksiä ketkä jakavat nämä arvot ja ajatukset. Siksi on mielettömän hienoa alkaa tehdä yhteistyötä Stadiumin kanssa. He haluavat kannustaa jokaista ihmisiä liikkumaan ja urheilemaan: ”Join the movement.” tai tamperelaisittain ”Takamus ylös penkistä ja liikkeelle!” Stadiumilla näkyy vahvasti arvot. Eivätkä ne rajoitu ainoastaan aktiiviseen elämään kannustamiseen. Itselleni sydäntä lähelle tullut asia eli ekologisemmat teot ovat heilläkin arvoissa nousussa ja tästä itseasiassa on tulossa mahtavia uutisia, mutta niistä lisää hivenen myöhemmin. Oli miten oli, niin oma ja Stadiumin arvomaailma kohtaa, mikä on johtanut siihen, että heiltä otettiin minuun yhteyttä ja kysyttiin josko olisi kiinnostusta tehdä yhteistyötä. No ei ihan kauhean kauaa tarvinnut miettiä, että haluanko siihen junaan lähteä. TODELLAKIN!

yleisurheilu

Soc violetti treenitoppi täältä ja trikoot täältä

Ja tässä kohtaa haluan sanoa ihan ääneen asian, mitä ei missään nimessä saa ainakaan Suomessa sanoa ääneen. Olen aika ylpeä tästä tilanteesta, minkä olen vuosien varrella rakentanut. Joskus tuntuu, että urheilupiireissä saa keppiä, jos tekee asioita erilailla. Auta armias jos saat esimerkiksi yhteistyökumppaneita, vaikka meriitit eivät ole tasoa arvokisaedustaja, niin johan tulee sanomista. Mutta kun tässä maailmassa se ei enää ole se juttu. Arvoa voi tuoda monella tapaa. Enkä minä aio muokata elämääni tai urheiluani sen mukaiseksi, mikä sopii muiden ajatteluun. Jokainen tekee elämästään sellaista, mikä sopii itselle. Jokainen mahdollistaa asioita omalla tyylillään ja mukautuu tähän muuttuvaan maailmaan tavallaan. Minä olen mukautunut siihen näin.

Mikään asia ei tule ilmaiseksi tai ainakaan ruudun tälle puolelle ei ole tullut. Eikä tätä tilannetta ole rakennettu yhdessä yössä vasemmalla kädellä. Meikäläisen oma juttu ja punainen lanka on urheilu. Haluan urheilla ja kannustaa urheilemaan. Siinä samalla jos saan viihdytettyä tai naruatettua, niin aina parempi.

Stadium on yksi mahdollistaja omalla urheilu-urallani ja minä taas haluan olla auttamassa ja inspiroimassa muita siihen samaan asiaan: urheiluun. Joten eipä tässä muuta kuin Join the movement.

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Nauti vielä, kun se…

su 1.3.2020

”Noora nauti.” Tämä on kommentti, mitä kuulin… Lue koko kirjoitus

Hallikausi starttaa kahden…

ti 7.1.2020

Itseasiassa hallikausi starttaa alle kahden viikon päästä! Hurjaa.… Lue koko kirjoitus

Voisitko jo lopettaa…

su 28.7.2019

Tälläinen kommentti kilahti Joensuun Motonet GP:n jälkeen omaan… Lue koko kirjoitus