Terveellinen välipala paputahna

Ruoka | maanantai 22. huhtikuuta 2019

Terveellinen välipala! Ai että! En tiedä onko ruudun toisella puolella samaa ongelmaa, mutta joskus ruoka-asioissa tuppaa jämähtää samoihin kaavoihin. Kaavojen uurtuessa yhtä syviksi kuin hymyrypyt silmien ympärillä, niin niistä irtautuminen saattaa olla himpun verran haastavaa. Onneksi tässä vuosien varrella terveellisiä reseptejä on yksi tai kaksi jo takataskussa joista muutamia olen täällä blogissakin jakanut. Esimerkiksi tämän munakoisopizzan reseptin. Tänään ajattelin jakaa yhden oman arjen pelastajan välipalan muodossa, nimittäin paputahnan.

terveellinen välipala
Näillä lähtee

Kyseessä on vege, gluteeniton, erittäin helppo, terveellinen, nopea ja kaiken päälle hyvä välipala. Ja tiedän, mitä siellä ensimmäisenä ajatellaan ja voin vakuuttaa, että pavut eivät tuo ongelmaa, minkä äkkiseltään voisi pelätä niiden tuovan. Oma vatsa tai pakaroiden alue ei ole pihasduhtakaan näiden takia päästänyt, joten huoli ja murhe pois!

Tekemiseen tarvitset:

  • Aurinkokuivattua tomaattia (merkki ja määrä vähän oman mielen mukaan, koska näissä on aika suuria eroja maun puolesta)
  • Kidneypapuja
  • Limen mehua
  • Punasipulia
  • Valkosipulia
  • Basilikaa tai korianteria
  • Suolaa ja pippuria

Tekeminen on hyvin simppeliä: pilkot kaikki pilkkomista tarvittavat ainekset, lisäät pilkotut ja pilkkomattomat ruuat samaan astiaan, survot ne joko sauvasekottimella tai tehosekottimella, lisäät limen mehun, mausteet ja se on siinä!

Tosin määrät vaihtelevat melko suuresti. Ainoa vakio itsellä on, että kidneypapuja tulee tuo yksi purkki, muuten päivästä riippuen meno muuttuu. Nauti paputahna porkkanan tai kauraleivän kera ja siinä onkin terveellinen ja helppo välipala tehtynä.

Terveellinen välipala
Noora kohta 30v syömässä.
Terveellinen välipala

Suosittelen ehdottomasti testaamaan, jos ennestään tämä ruoka ei ole tuttu! Ja toivon mukaan tämä jonkun arkea helpottaa, koska ainakin itsellä tämä on ollut erinomainen lisä nyt kun lihaa vältellään kuin ruttoa.

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Syötkö liikaa proteiinia?

to 5.9.2019

Proteiinipuuro, proteiinisuklaa, proteiinirahka, proteiinijuoma ja… Lue koko kirjoitus

Kulutus treenipäivä vs…

su 12.5.2019

En tiedä onko ruudun sillä puolella tämän kanssa ongelmia, mutta… Lue koko kirjoitus

Hyviä hiilihydraatteja

su 24.2.2019

Näitä ruokapostauksia pyydetään nyt niin paljon, että päätin… Lue koko kirjoitus