Perhosia vatsanpohassa

Arki | keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Ah ihastuminen. Tuo tunne, mikä maalaa kaiken niin vaaleanpunaiseksi ihanuudeksi, että edes linnunpaskaan istuminen ei poista hymyä kasvoiltasi (true story). Tämä pinkkien sydämien täyteinen olotila, jolloin lauluntekijät kirjoittavat parhaat rakkauspalladinsa ja runoilijat mestariteoksena. Vaihe, kun jäyheimmästäkin mörököllistä kuoriutuu hihittelevä pikkutyttö joka kerta, kun ihastuksen nimi pompsahtaa puhelimen ruudulle viestimerkkiäänen saattelemana. Ai että tätä hötön, söpöilyn ja poskikramppihymyn määrää!

Ihastuminen
Poskikramppihymy

Tosin tätäkin ihanuutta on kahdenlaista: ihanaa hyvää mieltä ja energiaa tuovaa ihastumista tai sitä yöunet vievää, mahahaavan aiheuttavaa ja sydäntäriipovan ahdistavaa ihastumista. En tiedä millaisia mielenhallinnan guruja ruudun toisella puolella on, mutta jos valinta on mahdollista, niin suosittelen suosimaan ensimmäistä lajia. Ikävän usein tuo kakkoslaji johtaa asiaan, mistä olen kirjoittanutkin, nimittäin pakkeihin. En mikään sinkkuilun guru ole, mutta jotain on opittu ja maailmaa sen verran nähty, jotta yhden asian voin varmuudella todeta: jos sinun täytyy tuntitolkulla miettiä onko se vastakkaisen sukupuolen potentiaalinen parittelukumppani kiinnostunut sinusta, niin silloin hän tuskin on. Toki otan mielelläni vastaan tarinoita, joissa epäilys, pelkotilat, toisen outo käytös ja viesteihin mystisesti vastaaminen tai vastaamattomuus on vienyt lopputulemaan, missä Facebookin statukseksi on muutettu ”parisuhteessa”. Itse en tällaisia tarinoita yhtäkään tiedä.


Palataan kuitenkin tähän yöunet hyvällä tavalla vievään ihastumiseen.


Tiedättekö, mikä vie ihastumisen tunteen tasolle, jota voi verrata jo morfiinin käyttöön? (Ok koskaan en ole käyttänyt, mutta voisin kuvitella, että samoihin tuntemuksiin voisi päästä). Vastavuoroisuus. Kun toiselle voi huoletta sanoa asioita, mitä tuntee, haluaa tehdä, ajattelee tai yleensäkin kokee tärkeiksi. Ei tarvitse miettiä sanamuotoja, hymiöitä tai sitä, vastaako liian nopeasti/pitkästi/suoraan/seksikkäästi/kiinaksi tai savumerkeillä. Kun kaikki saatanan elämäm pelit, sitoutumiskammot, pelimies-eleet ja muut ripuli-influennssaan verratavat asiat ja käyttäytymismallit loistavat poissaolollaan. Siis ai että tätä kepeyden ja endorfiinin määrää!


Toki tämä kohtalaisen uudenlainen kokemus (itsellä ollut liikaa ripuli-influenssaan verrattavia tyyppejä) tuo sitten omanlaisiaan pelkotiloja. Se tuo ajatuksia kuten: Mitäs jos itse jotenkin mokaan tämän homman? Mitä jos tämä liian hyvä on oikeasti liian hyvää ollakseen totta? Mitä jos nämä(kin) hyvin pitkälle rakennetut omakotitalon seinät ja etelään auringonlaskuun varatut romanttiset kävelyretket lopahtavat syystä tai toisesta? Mitäs jos tämä jatkuva urheilun takia (= ansiosta) reissaaminen ja poissaolo saa toiselle p***kat minen jaksa katsella tätä -olotilan ja kaikki menee sen takia puihin? Kaikki nämä kysymykset saavat kylmähermoisimmankin tyypin pershikoilemaan tuolinsa märäksi.

Ihastuminen
Tässä pershikoillaan ja mökötetään

Onnekseni voin tässä ja nyt sanoa, että näihin kysymyksiin on saatavilla melko nopeasti ja helposti vastaus. Tai noh nopeasti ja nopeasti, mutta noin parin kuukauden yhdessäolon jälkeen ainakin omalla kohdalla alkavat epäilyt olla menneen talven loskaa. Kaikki yllä listatut kysymykset ovat vaihtuneet huomattavasti mukavampiin kysymyksiin. Kysymyksiin kuten oikeiden lentolippujen varaamisiin, pohdintoihin siitä, milloin mennään tämän toisen henkilön perheen kanssa pelaamaan canastaa ja suunnitteluihin ollaanko viikonloppuna sun vai mun luona (= mun luona).

 

Jossain vaiheessa saatatkin huomata, että ihastumisen perhoset vatsan pohjassa ovat kehittyneet joksikin ihan toisenlaiseksi tunteeksi. Sellaiseksi tunteeksi, että se samainen pulu voi vaikka p**kantaa keskelle otsaasi ja kaupan päälle silmämunaan ja silti naaman halkaiseva pepsodent hymy ei ole poistumassa kasvoiltasi, koska rakkautta on ilmassa.

Avainsanat:

Saatat myös pitää

Kuinka löytää unelmien…

ke 20.11.2019

Kuinka löytää unelmien poikamies? Enkä puhu näistä televisiosta… Lue koko kirjoitus

Kaiken a ja o on ajoitus

ti 12.3.2019

Ja se on muuten pyhä tosi. Uskallan jopa väittää, että jos jokin… Lue koko kirjoitus

Miehiä ja pelkotiloja

to 24.1.2019

Ääääh miehet. Et voi elää heidän kanssa, etkä ilman heitä.… Lue koko kirjoitus