Ihana kamala porrastreeni

Treenaus | torstai 15. elokuuta 2019

Ai että porrastreeni! Tuo varmin tapa saada jalat tärisemään ja hengitys vinkumaan kuin pahimpana krapula-aamuna konsanaan. Instagramin puolella tein tällä viikolla vähän kyselyä, josko porukka olisi kiinnostunut saamaan ihan treeniohjelmia täällä somen puolella. Vihreä valo oli sen verran kirkas, että ajattelin näitä alkaa jakamaan ja ensimmäiseksi treeniksi valikoitui *rumpujen pärinää* kyllä arvasti oikein: porrastreeni!

Pyynikin porrastreeni
Postaus toteuttu yhteistyössä Fitbitin kanssa

Tosiaan allekirjoittaneelta toivottiin monia erilaisia treenejä ja treeniohjelmia jakoon, joten nyt olisi kerran kuussa tarjolla YouTuben ja blogin puolella erinäisiä treeniohjelmia ohjeineen. Tässä niistä ensimmäinen!

 

Porrastreeni valikoitui ensimmäiseksi treeniksi useammastakin syystä. Ensinnäkin ulkotreenit ovat pop, etenkin kun vielä ulkona voi treenata. Toisekseen portaissa saa erinomaisia kokonaisuuksia tehtyä, mitkä kehittävät sekä kuntoa, että ominaisuuksia. Kolmas syy on osittain itselleni ajakohtainen eli se, että portaissa voi tehdä treenejä myös kuntoutuksen alaisena olevat. Itsellä on porrastreenit hyvinkin tuttuja akkilesongelmaisena. Niillä saa hyvin tehtyä pohjia ja koviakin treenejä ilman, että jalkoihin (ja jänteisiin) tulee liian kovaa rasitusta. Tämä kyseinen treeni on kohtalaisen monipuolinen kokonaisuus. Tulee hivenen ominaisuuksia; nopeutta ja kimmoisuuutta, mutta myös ihan pohjakuntoa rakentavaa tekemistä. Jos haluaa niin tästä saa myös melkoisen tappotreenin, jos juoksut tekee kovaa ja palautukset pitää lyhyinä. Toisaalta kun juoksut pitää hallinnassa, niin tämä on hyvä kovempi kokonaisuus rakentamaan sitä kuntoa kovempia treeniä ajatellen.

 

Mutta sen pidemmittä puheitta ohessa olisi videolla treeniohjelma ohjeistuksien kera! Jos tulee lisäkysymyksiä, niin tähän voi niitä esittää tai laittaa YouTuben puolella tulemaan.

Hyviä treenejä!

Avainsanat: ,

Saatat myös pitää

Tästä talteen hyviä…

ke 25.9.2019

Venyttely ja kehonhuolto ovat asioita, missä monella juoksijalla ja… Lue koko kirjoitus

10 liikkeen pakaratreeni

to 23.5.2019

Postaus yhteistyössä Stadiumin kanssa. Ja koska sekä Stadiumin… Lue koko kirjoitus

Tehokas treeni salille

ti 31.7.2018

Mitäpäs tässä nyt turhia jorinoimaan, vaan… Lue koko kirjoitus