Tästä talteen hyviä venytyksiä juoksijalle

Hyvinvointi | keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Venyttely ja kehonhuolto ovat asioita, missä monella juoksijalla ja urheilijalla (allekirjoittaneella mukaan lukien) on usein petrattavaa. Onnekseni tässä vuosien varrella on melkoisen laaja pankki hyviä venytyksiä nimenomaan juoksijalle tarttunut mukaan. Ohessa on hyviä (tarkalleen ottaen 10) venytyksiä juoksijalle. Tai oikeastaan liikkeet sopivat jokaiselle kuka toivoo lantion alueelle ja alaraajoihin lisää liikkuvuutta.

 

Ja niin, miksi kannattaa venyttelyä aika ajoin harrastaa? Noh jos treenaa, mutta ei koskaan huolla kroppaa, niin se on vähän sama kuin ajaisi autolla moottoritiellä nelos-vaihteella. Näennäisesti homma voi mennä hetken ok, mutta katastrofin ainekset on havaittavissa ja paljon potentiaalia jää käyttämättä.

venytyksiä juoksijalle

Tähän kohtaan muistutuksena, että kylmiä lihaksia ei tulisi koskaan venytellä eli jos tämän setin tekee ennen treeniä, niin alle kannattaa tehdä pieni veryttely. Sama pätee toiseen suuntaan, että väsyneitä lihaksia ei myöskään ole hyvä venytellä eli kovan treenin (tällä tarkoitetaan todella kovia treenejä) jälkeen loppuverkka kannattaa tehdä, mutta venyttely kannattaa tehdä parin tunnin päästä.

 

Tämä kyseinen setti sopii sekä ennen, että jälkeen treenin. Liikkeet kannattaa tehdä huolella eikä kyse ole nopeuskilpailusta eli ne kannattaa tehdä myös rauhassa.

 

Toivottavasti tämä tulee käyttöön ja mukana olisi uusia liikkeitä, mitä voi omaan tekemiseen ottaa käyttöön!

Jos kiinnostaa haastaa itseään lisää, niin tässä linkki tehokkaaseen porrastreeniin ja täältä pääsee pakaran tappajaan eli 10 liikkeen pakaratreeniin.

Mahtavia treenejä kaikille!

Avainsanat: , ,

Saatat myös pitää

Ihana kamala porrastreeni

to 15.8.2019

Ai että porrastreeni! Tuo varmin tapa saada jalat tärisemään ja… Lue koko kirjoitus

10 liikkeen pakaratreeni

to 23.5.2019

Postaus yhteistyössä Stadiumin kanssa. Ja koska sekä Stadiumin… Lue koko kirjoitus

Tehokas treeni salille

ti 31.7.2018

Mitäpäs tässä nyt turhia jorinoimaan, vaan… Lue koko kirjoitus